Milon kanssa otettiin aluksi seuraamista ja kontaktia. Päästiin aika pitkään treenaamaan ilman yhtään haukkumista. Toisen uroksen aloittaessa rähjäämisen Milo tietysti vastasi siihen, mutta sain ihmeen nopeasti sen jälleen ruotuun. Otin Milolle myös paikalla makuuta, kun muut treenasivat. Toinen uros noin 20 metrin päässä (oli hihnassa) hyökkäsi Miloa kohden räyhäten ja Milohan sinkos heti ylös ja vastaan myös räyhäten. Kerran kun karjaisin Milo pysähtyi ja vein sen takaisin paikallamakuuseen. Nyt pysyikin aivan loistavastai vaikka toinen koira räyhäsi sille ihan vieressä suu vaahdoten. Milo oli kyllä hyvin ja kävin sekä kehumassa että palkkaamassa sitä välillä. Tää meni kyllä loistavasti :) Lopuksi vapautus ja jälleen seuraamista. Seuraamisesta istumista otin parikin kertaa ja meni ihan ok, samoin seuraamisesta maahan meno ja luoksetulo oli oikein hyvä. Liikuskeltiin kentällä ympäriinsä ja Milo käyttäytyi ihan ok. Kun alkoi kilpailijoiden treenit jatkoin vielä Milon kanssa ja kyllä mua nauratti, kun koiria oli ympärillä irti, yksi teki ruutua, yksi ohjattua noutoa, yksi luoksetuloa....ja Milo oli kun Liisa ihmemaassa, pää pyöri väkkäränä. Pari kertaa se haukahtikin, mutta lopulta tajusi, että ykskään näistä irti olevista koirista ei ole siitä kiinnostunut tippaakaan. Laitoinkin Milon sitten makaamaan ja siihen rauhoittuikin hyvin. Hetki siinä katseltiin rauhassa treeniä ja sitten Milolle kehut ja lopetettiin.

Frodon kanssa otettiin alkuun pari noutoa vieraalla metallikapulalla. Ihan ok. Sitten lähetys ruutuun (kuten kisassa, Frodo ei ollut nähnyt ruutua aikaisemmin) ja Frodo menikin aivan loistavasti :) Menin palkkaamaan kun seisoi kauniisti keskellä ruutua. Jätettiin samalla yhdessä lelu sinne ruudun taakse ja otettiin vielä lähetys ja vapautus suoraan lelulle. Loistavaa Frodo.

Sitten otettiin kaukokäskyjä. Taisi mennä ihan ok. Luoksetuloa ja seisomaan pyshädystä otettiin myös. Ekalla Frodo liikkui pari askelta merkin jälkeen, joten otin yhden takapalkalla. Se olikin hyvä. Sen jälkeen suora luoksetulo ja Frodo ennakoi ja jäi seisoskelemaan, kutsuin sen sitten uudelleen. Otin sitten vielä pari suoraa luoksetuloa ja viimeinen sellainen että innostin Frodon huimaan vauhtiin ja palkka lensi jalkojen välistä mun taakse. Tähän sitten lopetettiin. Ensi kerralla pitäisi muistaa ottaa merkkien kanssa suoraa luoksetuloa.

Liikkeestä istuminen oli ok samaten parin askeleen siirtymiset seuraamisessa eri suuntiin. Frodo tekee usein seuraamiseen lähdettäessä ihmeellisen monen metrin vasemmalle koukkauksen, joten otin sellaista treeniä että yhden askeleen jälkeen nami ja tällä sainkin lähdöt tiiviiksi.

Laitoin Frodon makaamaan ruutuun ja tein ruudun kävelyosuuden niin, että en kutsunut seuraamaan vaan ihan lopuksi palasin ruutuun ja palkkasin Frodon sinne, hyvin pysyi.

Tunnistusnoutoa kisatyyliin vierailla kapuloilla liikkeenohjaajan kanssa. Eka oli ihan loistava, joskin Frodo takajaloilla tönäisi paria kapulaa. Toinen oli myös hyvä ja Frodo ensin haisteli kauniisti kaikki kapulat ja kapuloista ohi oikealle, sitten palasi oikealta haistellen jälleen ja löysi oman ja toi hyvin. Olen oikein tyytyväinen näihin tunnareihin. Lopuksi EVL paikallamakuu, palkkasin Frodon maahan (hienosti meni):