Kylläpäs nyt nämä päivitykset laahaavat pahasti jäljessä. Ollaan oltu Hessun kanssa Ninan ja Sirken koulutuksissa sekä myös oman porukan itsenäisissä treeneissä. Tässä jotain, mitä vielä muistan.

-Ninan koulutuksessa otetiin istuminen työn alle (Hessuhan ei istunut meidän ensimmäisessä VOI -kokeessa). Meillä on nyt ollut läksynä tehdä istumista mun edessä, takana, kierrosta jne. (30 kertaa päivässä). Tämä treenihän tuottikin tulosta ja saatiin tokassa VOI -kokeessa  8 liikkeestä istumisesta (pari pistettä meni, kun "varmistin" hiukan hidastamalla että istui). Istumistreeniä  jatketaan edelleen. Viime ma omissa treeneissä Hessu istui jo niin, että jätin sen seisomaan mun taakse ja katsoin itse toiseen suuntaan (varjosta oli hyvä seurata istumista). Istumista tehdään edelleen erikseen, eikä vielä liitetä seuraamiseen. 

-Sirken koulutuksesta sain läksyä ruudun treenaamiseen. Pitkältä ruutuun juoksuja, mutta myös niin, että jätän Hessun seisomaan jollekin ruudun sivulle (ruudun ulkopuolelle) ja laitan palkan ruutuun, menen itse pitkälle ja "ruutu" käskyllä Hessu siirtyy suoraan keskelle ruutua. Muistettava myös itse juosta sinne ruutuun leikkimään Hessun kanssa, eikä niin, että se itse juoksee aina lelun kanssa takaisin minun luo sieltä ruudusta. Piilotettava lelua ruutuun ennen lähetystä niin, että Hessu ei huomaa. Ruudussa on nyt paljon tekemistä.

-Luoksetulotreeniä tarvitaan myös varsinkin seisomaan pysäytyksen suhteen. On tehty takapalkalla ja neuvoksi saatiin tehdä  niin, että jätän lelun takapalkaksi ja Hessun istumaan. Itse menen jonkun matkan päähän ja kutsun tänne ja sitten kierrätän Hessun mun ympäri, ja sitten saa juosta lelulle. Välillä vaadinkin seisomaan pysähdystä ja sitten vapautus tai sanon vain kesken juoksun vapaa ja saa kääntyä takaisin päin. Tätä täytyy nyt muistaa tehdä. 

-Omissa treeneissä tehtiin viimeksi häirittyä paikkamakuuta (jäätiin itse näkyville). Yksi henkilö kierteli koiria, juoksi niiden ympäri ja heitteli narupalloa koirien edessä. Hessu pysyi paikallaan (ihme kyllä), vaikka ensimmäisestä pallon heitosta kaula kyllä venyi aika pitkäksi...

Mutta treenit siis jatkuu ja edelleen tehdään kaukoja päivittäin ruokakupin avulla.

Sitten meidän toiseen VOI yritykseen. Koepäivänä oli kova helle ja koe oli nurmikentällä. Kentän keskellä kasvoi iso puu, mikä oli erikoista. Nurmikenttä oli myös muhkurainen ja hiukan vino muutenkin. Meidän luokassa oli vain kolme koirakkoa. Liikkeet olivat sekalaisessa järjestyksessä, mutta koska en enää muista miten, niin laitan nämä selitykset ihan normijärjestyksessä (paikkamakuu oli viimeisenä, sen muistan).

1. Paikalla makaaminen = 9 , Oli liikauttanut takapäätään (tätä tekee joskus treeneissäkin).

2. Seuraaminen taluttimetta = 8, Tuomari sanoi, että alku oli aivan loistavaa ja loppu, mutta keskivaiheilla katkesi kontakti (kun mentiin läheltä sitä puuta haahuili, onneksi ei mennyt nostamaan koipeaan siihen puun runkoon). Siirtymisetkin meni hyvin, peruutti jopa ihan suorassa. 

3.Istuminen seuraamisen yhteydessä = 8, Kaksi pistettä meni siitä mun varmistelusta, kun hidastin tarkoituksella hiukan vauhtia.

4. Luoksetulo = 5, Ei pysähtynyt seisomaan, muuten vauhti hyvä ja meni hyvin maahan. 

5. Ruutu = 0, Lähetysmerkin ympärillä oli paksulla valkoisella nauhalla merkitty ympyrä (meitä ennen oli EVL  ja ympyrä oli heitä varten). Lähetyksessä Hessu selvästi spottasi sen ruudun ja lähtikin hyvin, mutta tämän nauhan kohdalla häkeltyi ja jäi pyörimään ja seuraamaan sitä nauhaa. Hessulle on vaikeita kaikki maassa olevat merkit, esim. jalkapallokentällä joskus olevat merkit tai muut valmiiksi merkatut pienetkin kohdat. Jää aina niitä tutkimaan. Näitä pitää treenata.

6. Hyppynouto = 0, Siis voi EI! Kaikki meni siihen asti loistavasti, kunnes sanoin "hyppy" ja samalla hetkellä naakka lensi parin sentin päästä Hessun nenää, joten Hessuhan yritti napata sen suuhun ja ajautui esteen vasemmalle puolelle. Naakka pääsi juuri ja juuri karkuun ja Hessu jatkoi kapulalle ja hyppäsi hienosti se suussa takaisin. Ja tää on se meidän liike, minkä se aina osaa. No ei voinut tuomarikaan muuta, kun todeta että voi harmi!

7. Metallinouto = 10, Loistava, eikä naakkaa tällä kertaa.

8. Tunnari = 9, Yksi piste meni, kun pyöritti kapulaa suussa luovutuksessa.

9. Kauko-ohjaus = 0, Mä olin niin onnessani, kun Hessu teki vaihdot aivan loistavasti ekä EDENNYT. Viimeinen maasta ylös ei sitten enää onnistunutkaan, kun Hessu jäi kuola suusta valuen lutkuttamaan sitä nurmikkoa. Niin ärsyttävää, välillä olisi niin ihanaa omistaa tyttökoira!!

10. Kokonaisvaikutus = 8,5, Tuomari sanoi, että pisteitä meni siitä, kun Hessu nenä veti maahan ja jäi lutkuttamaan...

Eikä siis tulosta tälläkään kertaa (tosin hiukan paremmat pisteet kuin viimeksi). Kukaan VOI -luokasta ei saanut tulosta ja Hepsulalla oli eniten pisteitä. Myös EVL ja muidenkin luokkien tulostaso oli aika heikko ko. kokeessa. Arvelisin, että kuumuus verotti paljon, sekä myös koekehä oli erittäin haastava (kumpuileva vinohko nurmikko ja iso puu keskellä kehää). 

Tässä kuva Hessusta juuri ennen koetta.

WP_20140524_003-normal.jpg

Kotimatkalla oli sitten pakko vilvoitella:

uimari-normal.jpg

 Hessu on kyllä uinut vaikka on satanutkin:

WP_20140527_008-normal.jpg

Lopuksi koko koiralauma eilen kotikalliolla. Milolla käpy suussa :)

WP_20140528_002-normal.jpg