Eilen oltiin taas Hessun kanssa Veikkolassa hiekkakentällä tokoilemassa. Ennen tuntia jälleen pieni lenkki ympäristössä ja sitten pariin otteeseen ennen muiden tuloa paikkamakuuta eri kohdissa.

Varsinaiset treenit alkoivat luoksepäästävyydellä ja paikkamakuulla. Ensin Hessu nousi ja otti pari askelta "tuomaria" kohden. Pyysin uudelleen sivulle ja syöttelin namia, jolloin pysyi paikallaan, vaikka "tuomari" seisoi ihan vieressä ja silitteli. Huomaa kyllä, että tätä ei ole nyt loppukesän jälkeen treenattu. Paikkamakuut ok. Hessulla pari namia etupalkkana. Kävin kerran vapauttamssa nameille välissä ja sitten laitoin takaisin makuulle ja palasin muiden mukana koiran taakse ja siitä sivulle ja sitten vapautus nameille.

Treeneissä oli iso määrä koirakoita, joten me emme sitten kerinneetkään Hessun kanssa opettajan oppiin, koskien jääviä liikkeitä. Treenasimme sitten Hessun kanssa itsenäisesti noudon luovutuksia (puu- ja matallikapulat). Tällä kertaa minä seisoin ja otin lopuksi myös kummankin kapulan kanssa pelkkää pitämistä mun edessä. Sitten Hessu etsi neljään kertaan "oman" ja tuon tunnarikapulan saikin todella hyvin piiloon lehtien alle. Hessu joutui oikeasti työskentelemään nenänsä kanssa, jotta kapula löytyi. Luovutukset olivat nyt parempia, ei pureskellut.

Treenattiin myös jääviä liikkeestä seisomista ja maahanmenoa. Seisominen on paremmalla mallilla ja pysyy siinä paremmin. Näihin täytyy nyt keskittyä enempi.

Luoksetulot olivat hyvät, eikä Hessu ennakoinut. Tuli lujalla vauhdilla suoraan sivulle. Nyt täytyy ruveta kyllä pidentämään matkaa reilusti.

Lopuksi Hessu sai vähän leikkiä Myy -siskon kanssa ja haistella myös iloisen kultaisennoutajan kanssa.

Kotona koirat juoksivat taas hurjaa vauhtia pihalla ja illalla tein remmilenkin tielle (olin ensimmäistä kertaa yksin kolmen koiran kanssa). Heh, onneksi ei kukaan tullut vastaan!!