Eilen tokoilemassa Frodon ja Milon kanssa. Saatiin treeniseuraksi Eve ja Topi :) Oli taas todella kuuma ja aurinko paistoi, oltiin hiekkapohjaisella kentällä.

Alkuun pääsi Frodo treenailemaan. Tehtiin idioottirinki ja voihan nenä, kuinka hienosti Frodo teki (seisominen, istuminen ja maahan meno kuin suoraan oppikirjasta). Tehtiin myös luoksetulo pysäytyksillä ja hyvin jäi seisomaan ja meni maahan. Kaukotkin Frodo muisti hienosti (olin noin kolmen metrin päässä).

Sitten pääsi vuorostaan Milo treenaamaan. Aivan alkuun vein Milon takapalkan kanssa kentän toiseen päätyyn paikkamakuuseen. Eve & Topi reenaili kentällä. Vapautin Milon takapalkalle ja sitten uudestaan paikkamakuuseen. Eve ja Topi tekivät  nyt merkkiä ja ruutuun juoksuja (ruutu oli aika lähellä Miloa). Topi sai myös palkaksi heitetyn vinkupallon moneen kertaan, mutta Milo pysyi silti hienosti. Palasin Milon sivulle, siitä käskyllä perusasentoon ja vapautus takapalkalle. Hyvä Milo!

Luoksetuloa merkkitötteröiden kera. Otettiin moneen kertaan seisomaan pysäytystä ja kertaalleen käskin stopin jälkeen liikkeen loppuun asti. Pariin kertaan myös suoria luoksetuloja, oikein vauhdikkaita ja pallo lensi taakse palkaksi. Ihan suht hyvällä mallilla nämä stopit, joskin pariin kertaan eteni merkin jälkeen pari askelta  ja pariin kertaan teki niin äkkinäisen stopin etujaloilla, että takajalat vielä jatkoivat matkaa ja Milo oli sitten lopuksi lähes sivuttain...no pääasia että pysähtyy... Ihan ei ole kyllä tämä liike vielä valmis. Pitäisi osata treenata juuri oikein niin, että ei tule ennakointia ja että vauhti pysyisi hyvänä.

Noutoa otettiin kertaalleen ja se oli hyvä.

Kaukokäskyt oikein hyvät vaikka tehtiin häiriössä ja Milo jo aika kuumissaan. En ollut ihan kisamitan päässä, nyt vaan pitää rohkeasti pidentää tätä matkaa. Aika valmiilta kuitenkin tuntuu jo tämä liike.

Taidettiin tähän väliin tehdä paikkamakuu. Milo ja Topi vierekkäin (Milolla ei takapalkkaa) ja minä menin piiloon. Olin piilossa pari minuuttia ja sitten palattiin Even kanssa koirien taakse, sivulle ja käsky perusasentoon. Milolle pallo taakse palkaksi. Milo oli pysynyt oikein hienosti, ainostaan lopussa oli kääntänyt painon toiselle kankulleen, mutta etukäpälät eivät olleet liikkuneet yhtään. Toivottavasti saataisiin enempi koirakoita treenaamaan meidän kanssa paikkamakuuta, voisi ottaa jo ihan kisamittaisen ajankin. Hyvällä mallilla kuitenkin. Aika jännä juttu, että Milo on paljon rennompi, kun se on paikkamakuussa muiden koirien kanssa. PK-tottiksessa, missä ollaan yksin (ja tietysti pitempi aika) se on selvästi levottomampi ja jännittyneempi.

Milo pääsi sitten vuorostaan juomaan ja lepäämään ja Frodo tuli tekemään Topin seuraksi toisen paikkamakuun. Nyt Eve meni piiloon. Frodo oli tosi hyvin, eikä tainnut karvaakaan liikauttaa. Palattiin koirien taakse, siitä sivulle ja käsky perusasentoon. Kyllä Frodo vaan osaa ;)

Frodo sai sitten tehdä ruudun,  hiukan oli hakusessa, mutta kylläpä Frodoa nauratti, kun lopulta muisti liikkeen. Tehtiin myös merkkiä ja se oli kyllä hienosti hallussa (Frodon lemppari juttu). Frodo teki myös hienosti merkin, mistä lähetys ruutuun ja kävin palkkaamassa kun seisoi ruudun keskellä.

Frodoa palkkailin vain nameilla, kun en vielä viitsi sitä niiden hampaiden poistojen takia vedättää lelulla. Sitten Frodon kanssa vielä vähän seuraamista ja koirien vaihto.

Milon vein vielä uudelleen yksin paikkamakuuseen, ilman takapalkkaa kentän päätyyn. Eve ja Topi tekivät seuraamisia ja ohjattua noutoa ym. treeniä. Milo pysyi tosi hyvin ja melkoisen pitkään. Lopulta palasin Milon viereen ja palkkasin suoraan maasta lelulla taaksepäin.

Liikkeestä seisominen oli suorastaan lositava :)

Liikkeestä maahanmenoa jouduttiin vähän hinkkaamaan, mutta kyllä se sitten lopulta löytyi. Lopetettiin hyvään ja nopeaan maahanmenoon ja heitin heti lelun taakse palkaksi.

Olipa kiva treenailla ja Frodokin oli oikein innoissaan, kun pääsi mukaan :)