Eilen aamusella tehtiin Hessun kanssa tunnaria. Alkuun Hessu sai etsiä todella vaikeasti piilotetun oman pariin kertaan. Joutui oikein pinnistelemään, että löytyi :) Sitten taas valtava kasa kapuloita maahan ja oma piiloon niiden taakse. Hessun jätin pitkälle istumaan ja itse seisoin kapuloiden lähellä. Hienosti Hessu toi oman, eikä reagoinut muihin kapuloihin mitenkään vaikka asteli siitä vierestä. Niin ja sitten tein vielä kaksi kertaa niin, että kapulakasan takana (ihan vieressä) oli oma täysin näkyvillä. Ja Hessu UPEASTI toi sen oman edes hipaisematta niitä muita :) YES!!! Josko nyt tämä vähitellen lähtisi toimimaan.

Iltasella Kauklahteen tokoilemaan. Olin ensimmäisenä paikalla ja tehtiin Heben kanssa metallinoutoa. Tuo kyllä, mutta tosi löysällä otteella. Tein väliin puukapulanoudon, niin sitten piti paremmin. Pitäisiköhän hetkeksi aikaa teipata vähän sitä metallia, niin tottuisi pitämään paremmin ja tiukemmin.

Seuraamiset oli hyviä. Kertaalleen koitin VOI -luokan luoksetulon seiso -pysähdyksellä ja maahan -pysähdyksellä. Toimi kyllä, eli en usko että tuon maahan menon kanssa tulee ongelmia.

Aloitettiin liikkeestä istumisen opettelu. Istu -käskyn yhteydessä autan hidastamalla ja hiukan nojaamalla taaksepäin. Näin istui hyvin ja osaa kyllä jäädä istumaan eli pysty etenemään kuten muissakin jäävissä pitkälle eteen ja sitten taakse. Jätin myös istumaan ja loikin ympärillä ym., hyvin pysyy häiriössä. Nyt vain vähitellen tuo vartalon apu pois. Niin tosiaan voittajassa ei olekaan muita jääviä liikkeitä kuin tämä liikkeestä istuminen.

Luoksetuolon seisomaan pysähtymiseen uusi tekniikka avustajan kanssa. Jätän Hessun maahan makaamaan ja avustaja jättää noin puoleen väliin Hessun lempi kongon. Hessun täytyy ensin tulla tasaisella laukalla suora luoksetulo ja pääsee vasta mun sivulta kongolle. Tämä oli alkuun vaikeaa, ekalla kerralla avustajan piti nostaa kongo pois ja hidastusta, pysähdystä ja muutakin himmaamista tuli kongon kohdalla paljon. Kun saatiin kolme onnistunutta luoksetuloa laukakalla, ilman hidasteluita pääsi palkalle :) Tämän jälkeen muuten sama, mutta pari metriä ennen minua (kun on kunnon vauhdissa) seiso -käsky ja vapautus lelulle :) Tällä sitten jatketaan, välillä suoria ja vähitellen se pysähdyspaikka sinne oikeaan kohtaan, vaihdellenkuitenkin. Eri treeneissä seisomaan- ja maahan menoa. Vaikutti lupaavalta, toivottavasti saadaan täpäkät stopit tämän avulla.

Avo -kaukot Hessu tekee jo 15 metristä, mutta sitä seisomista jumpataan edelleen ja tuntuu kyllä hankalalta. Lopussa vielä 4 koiran voimin paikkamakuu, oltiin piilossa. Hessu makasi rauhassa pää maassa, vaikka viereinen koira teki istumista :) Ainakin tuo paikkamakuu on nyt saatu toimimaan.

Tänään olisi vuorossa Virve Sormusen tokokoulutusta.