Jee pitkästä aikaa Frodon kanssa tottistreeneissä.

Olin ajoissa kentällä ja otin ennen muiden tuloa Frodolle kilon kapulalla tasamaanoudon ja sen jälkeen molemmat estenoudot. Frodo meni hyvin ja oli ihan tohkeissaan. Otin vielä hiukan seuraamista.

Kun seuraava koirakko tuli paikalle laitoin Frodon paikallamakuusen toisen koirakon tehdessä seuraamista, noutoja ym. Frodo pysyi hyvin vaikka tämä toinen nuori koira juoksi välillä minunkin luokseni ja sai muutenkin hepuleita. Frodo sai hyvät palkat :)

Sitten otin jäävät liikkeet, seuraamista ja luoksetuloa. Ihan hyvin meni, jonin verran Frodo edistää seuraamisessa, mutta siihen ei kannata puuttua (parempi sekin, kun perässä laahustaminen).

Sitten otin vielä uudelleen kaikki kolme noutoa ja taas meni hyvin, hiukan Frodon jalka osui hypyssä, esteeseen. Nyt saakin sitten nämä esteet jäädä Frodon päähän hautumaan talven ajaksi ja keväällä taas seuraavan kerran (ellei sitten jossain hallissa tai maneesissa päästä talven aikana kokeilemaan).

Lopulta tuli niin säkkipimeää, että siirryttiin treenikentältä parkkipaikalle (missä valot). Otettiin siellä Frodolle kisatyylin seuraamista eli ilmoittautumisineen ja odotteluineen. Minäkin annoin vain sallitut käskyt enkä muita apuja (en edes katsonut koiraan). Välillä lopetettiin seuraainen perusasentoon lähtöpaikkaan ja kehuin siinä hiukan (kuten olisin kokeessakin tehnyt). Sitten taas lähdettiin uuteen seuraamiseen. Yllättäen Frodo seurasikin ihan ok. Seuraamiseen lähtiessä oli aina hiukan ilmava, mutta korjasi sitten ja loppu oli aina hyvää seuraamista. Näitä tehtiin jonkin aikaa ja sitten yllättäen kesken seuraamisen kun meni hyvin ihan mahtipalkka kongolelulla. Sitten lelu pois ja Frodo autoon. Tällaista treeniä meidän pitäisi nyt tehdä paljon ja minun pitäisi muistaa toimia aina samalla tavalla treeneissä kuin kokeissakin. Tarkoitus on nyt mennä kaikkiin mahdollisiin harjoituskokeisiin, jolloin voin tehdä kisamaisesti ja sitten ihan yllättäen yllättävässä paikassa palkka. Jos saataisiin Frodon mieleen se, että palkka saattaa siis tulla kisassakin aivan yllättäen. Nythän Frodo tietää jo heti minun avuistani, onko kyseessä "tylsä" kisa vai "kivaa" treeni. Huomaamattani treeneissä annan paljon apuja (joita ens sitten kisoissa anna ja olen muutenkin jäykkänä jännityksestä). Elikä nyt yritetään saada treeneissäkin kaikki ylimääräiset avut pois.