Ennen treeniä Frodolle lämmittelyliikkeenä pitkältä matkalta suora luoksetulo ja palkka lensi suoraan taakse.

Tänään oli ensimmäiset ohjatut treenit mulla ja Frodolla. Tänään keskityttiin ensin kaukokäskyihin (meidän ongelmaliike). Saatiin kyllä niin hyvät avut, että nyt pitäisi ruveta toimimaan. Kouluttaja hetken katsottuaan heti sanoi, että Frodolle pitää kaukot opettaa niin päin, että etujalat pysyvät paikallaan. Seiso käsky ja liike opetettiin uudelleen esm. istu - seiso liikkeessä "back" komennolla Frodo vain heittää jalat taakse ja etukäpälät pysyvät paikallaan. Tuntui olevan Frodolle suunnattomasti helpompaa kun se miten olen yrittänyt eli että takajalat olisi paikallaan. Nyt yritän ensin itse asennoitua tähän muutokseen ja muistaa miten se menee ja aloitetaan jokapäiväinen treeni näiden kanssa.

Toisena aiheena oli seuraaminen. Frodohan tulee kiertäen käskyllä "sivu". Nyt Frodolle opetettiin namin avulla suoraan sivulle tulo käskyllä "seuraa". Rupesi sujumaan jo ihan mallikkaasti. Muuten Frodolla oli oikein hyvä seuraaminen ja käännökset sekä asekeleet sivuille ja taakse. Minä sain noottia siitä, kun en katso eteenpäin vaan liikaa koiraa ja en liiku suoraan. Sain ohjeeksi asetella maahan merkkitötteröt, joiden avulla opettelen suoraan kävelemään seuraamistreeneissä.

Treenien jälkeen vedin oman ryhmän treenit ja sitten vielä Frodolle liikkeen ohjaajan avustuksella tunnaria. Ensimmäisellä kerralla yksi kehu, kun oli tuomassa kapulaa. Toinen kerta kisanomaisesti ilman kehuja. Ja kolmas kerta jälleen kehuilla. Frodo oli oikein taitava. Tässä pieni kuvakimara tunnarista:

Liikkeenohjaaja on asettelemassa kapuloita ja me odotellaan:

1959471.jpg

Sieltä se "oma" löytyy siististi:

1959472.jpg

Frodo luovuttamassa omaa kapulaa:

1959473.jpg

Sitten me treenattiin merkkiä sekä merkkiä ja ruutuun juoksemista. Kuvia siitäkin.

Frodo merkillä:

1959462.jpg

Ja siitä käskyllä ruutuun, jossa suorapalkkana pallo.

1959470.jpg

Tässä vielä pari näytettä merkillä olosta, kun treenattiin pelkkää merkkiä:

1959463.jpg

1959465.jpg

Sitten lopuksi vielä Frodolle lempijuttu, eli ilmasutreeni irtorullalla :)

Tässä Frodo tuomassa minulle irtorullaa:

1959468.jpg

Tässä mennään näytölle:

1959466.jpg

Ukko löydetty ja pallopalkkaa:

1959474.jpg

Riikalle suuri kiitos kameran käyttelystä :) Nyt täytyy lähteä Frodon ja Milon kanssa lenkille. Milolla tuntuu energiaa olevan...