"Hebe" -miehen ensimmäinen näyttely menikin paremmin kuin loistavasti. Kyseessä siis Tuomarinkartanossa Helsingissä pidetty pentunäyttely 14.8.2011.  Tässä heti alkuun Leena Nousiaisen ottama kuva Hessusta (kuva on RYP -kehän jälkeen ja Hessua esittää kasvattaja Sirpa).

Borderiinan Hulivili "Hessu" Pentuluokan 1, KP,  ROP-pentu, RYP4 :)

Minä esitin itse Hessun pentuluokassa ja Hessu esiintyi todella hienosti koko urosluokan läpi ja oli siis paras uros pentu. Kun tuli aika valita paras pentu, Hessu pistikin sitten ranttaliksi (pieni mies taisi olla jo aika väsynyt). Tästä mittelöstä en juuri muista muuta, kun että yritin irrottaa vasemmassa hihassani roikkuvaa Hessua. Yllättäen myös narttupentu pisti ko. mittelön riekkumiseksi. Tuomari sitten naureskellen totesi, että tämän riehuntakehän voittaa nyt kuitenkin uros ;)

Päivä olikin tosi pitkä (paikalla kun piti olla jo klo 9 ja kotona oltiin vasta kuuden maissa). Hessu pääsi sitten bordercolliekehän jälkeen leikkimään ihanan Noxu veljensä kanssa, joka oli tullut paikalle turistiksi. Riekkumisten ja leikkien jälkeen Hessu onneksi jaksoi nukkua toista tuntia. RYP -kehään Hessun veikin sitten taitava kasvattaja, kun sanoin, että en saa sitä kuitenkaan irti omasta hihasta...

Hessu kuitenkin käyttäytyi isossa kehässä kuin parempikin kehäkettu, oli ihan ilo seurata Sirpan ja Hessun esiintymistä. Oli se RYP -kehässä sijoittuminen kuitenkin suuri iloinen yllätys :)

Tässäpä vielä Hessun arvostelukin:

Ikäisekseen hyvin kehittynyt 8 kk urospentu. Oikeat rungon mittasuhteet ja selvä sukupuolileima. Päässä oikeat mittasuhteet, mutta pään linjat voisivat olla yhdensuuntaisemmat. Hyvät korvat. Tasapainoiset kulmaukset. Tilava runko. Oikea-asentoinen lantio. Liikkuu sivulta hyvin. Mukava luonne. Hyvä karva ja laatu.

Tuomarina oli Tarja Löfman