Tässäpä nyt vihdoinkin viime viikonlopun tokokokeen tulokset liikkeittäin. Huomasin muuten, että tänne bologiin on nyt palautunut hävyksissä olleita kirjoituksiakin. Saisinkohan nuo kuvatkin jo toimimaan...

TOKO AVO 3.2.2013, tuomari Harri Laisi

1) Paikalla makaaminen = 10, tästä olen enemmän kuin onnellinen. Liike oli aika hajalla ennen kokeita, mutta treenattiin päivittäin 4 minuutin paikkamakuuta kotona ruokakupin kanssa niin, että minä lähdin toiseen huoneeseen. Sillä juuri ovesta kulkeminen ja sen sulkeminen oli Hessulle vaikeaa.

2) Seuraaminen taluttimetta = 8,5, yllättävän hyvin Hessu seurasi, eikä haistellut kertaakaan maata. Ilmeisesti hallin pohjalla oli pudonneita herkkuja, kun ylemmän luokan koirista jotkut menivät seuraamisessa nenä maassa ja selvästi söivät jotain. Kahteen kertaan taisi kontakti hetkeksi herpaantua, mistä varmaankin nuo pistemenetykset.

3) Maahan meneminen seuraamisen yhteydessä = 0, voihan HÖH. Tämä liike tehtiin jostain syystä ensimmäisenä ja me molemmat Hessun kanssa oltiin ihan seuraamismoodissa (pitää siis harjoitella liikkeitä myös eri järjestyksessä). Annoin jotenkin ensin ihan väärän käskyn, sitten uuden käskyn "maahan" ja Hessu oli jo ihan sekaisin ja pysähty seisomaan ja katsomaan mua. Keskeytettiin liike sitten siihen.

4) Luoksetulo = 8, jee...tästä olen myös erittäin tyytyväinen. Hiukan Hessu eteni ennen pysähtymistä, mutta tuomari sanoi pisteiden menneen siitä, että lopussa törmää minuun. Varsinaisesti Hessu ei törmää, mutta koskee kyllä, kun tulee perusasentoon niin hirmuisen lujaa. Tähän loppuasentoon täytyy nyt panostaa ja miettiä miten saadaan se rauhallisemmaksi.

5) Seisominen seuraamisen yhteydessä = 9,5, tämä liike on ihan sumussa, en yhtään osaa sanoa mistä meni puoli pistettä.

6) Noutaminen = 9, oikein vauhdikas. Tuomari kertoi pisteen menneen siitä, että Hebe pyöräytti kapulaa kerran suussaan. Onneksi olen nyt saanut sen kapulan puremisen pois, pitäisi vaan vielä rauhoittaa kokonaan tuo kapulan suussa pitäminen.

7) Kauko-ohjaus = 8, jee...jotain ollaan opittu tämänkin liikkeen suhteen. Kaksi pistettä kaksoiskäskystä. Toisessa maasta - istu vaati kaksi käskyä, kun oli niin uppoutunut leuka väpättäen haistamaan sitä tekonurmea. Viime treeneissä tuli muuten testattua maasta - istu 25 metrin päästä...hienosti meni :)

8) Estehyppy = 0, PLÄÄH...Hessu hyppäsi kyllä hyvin, mutta ajautui tosi vinoon esteen ohi oikealle. Istui kyllä, mutta ei hypännyt takaisin :( Ollaan pääasiassa treenattu PK-hyppyesteellä joka on kaksi kertaa leveämpi, joten osittain johtunee siitä. Nyt myös aloitetaan harjoittelemaan sitä, että vaikka jää vinoon niin palaa kuitenkin hypäten.

9) Kokonaisvaikutus = 8, tuomari totesi kyseessä olevan erittäin nopean, ympäristöön reagoivan  ja energisen koiran, joka on haastava ohjattava ja joka haluaa tehdä kokoajan jotain (en voi olla yhtään eri mieltä).

Yhteensä siis 140 pistettä ja "hikinen" kakkostulos. Toisaalta aika loistava tulos siihen nähden, että nollattiin peräti kaksi liikettä. Nyt siis harjoitukset jatkuvat ja kokeisiin mennään, jos vaan joskus mahduttaisiin mukaan!

Ja jos tämä Vuodatus joskus rupeaa toimimaan, niin lisään pari kuvaakin jotka otettiin ko. kokeissa.