Eilen oltiin Kauklahdessa neljän ohjaajan ja 10 koiran voimin treenaamassa (mulla vaan Frodo mukana). Taitaa olla enempi poikkeus kuin sääntö, että australianpaimenkoiria on aina perheessä kolme kappaletta Silmänisku  Aussit on kyllä mukavia ja tuntuu niistäkin löytyvän monen näköistä ja luonteista otusta.

Pohjana oli hiekkakenttä (aika karkea) ja aurinko paistoi tosi kuumasti. Onneksi läheisen fudiskentän reunoilla oli vielä valtavan isot kasat lunta, joten sinne pääsi Frodo välillä vilvoittelemaan.

Aloitin merkillä (joka hyvin), sitten läheltä ruutuun, sitten merkki jonne kävelin palkkaamaan ja siitä palkan jälkeen lähetys ruutuun. Onnistui myös kisamitoilta merkki ja ruutu (vaikka ruudussa ei ollut lelua). Tehtiin tosiaan eri suunnista sekä merkkiä, että ruutua ja ihan loppuun sekä vasemmalta että oikealta lähetys merkille ja ruutuun, jossa pallo palkkana. Oli kyllä kovasti kuuma sekä mulla että koiralla, mutta Frodo teki kyllä innoissaan. Sitten se pääsi lekottelemaan hetkeksi lumihankeen.

Liikkeenohjaajan kanssa ohjattu nouto. Ensin pelkkää merkkiä, sitten merkki ja oikean puolen nouto. Frodo meni aluksi kohden keskikapulaa, mutta ennen puolta väliä korjasi oikealle. Kun oli tullut jonkun matkaa kapulan kanssa, vingutin sille sen lempipalloa, jotta sain sen tulemaan hyvällä vauhdilla luovutukseen. Ok muuten, mutta minä annan liian pitkän käsimerkin ja vartalonavun (voi tulkita jopa kaksoiskäskyksi).

Sitten taas merkki ja vasen puoli. Nyt olin todella tarkkana ja annoin minimaaliset avut. Meni yhtä hyvin kuin oikeakin ja taas pallon vingutuksella vauhtia Nauru Hyvä Frodo ja minä, ehkä saan häivytettyä noi mun ylimääräiset vartalonavut, kun vaan pidän asian mielessä. Yksin treenatessa niitä ei niin huomaa.

Sitten tunnari liikkurin kanssa ja vierailla kapuloilla. Frodo oli selvästi taas epävarma, mutta nyt ei hätiköinyt vaan RAUHASSA haisteli kapularivin kolmeen kertaan ja toi sitten sen oikean. Mahtikehut ja herkut palkaksi :)

Sitten Frodo lumikasan kautta autoon hetkeksi. Yritän nyt vähän saada sitä EVL -kisojen tuntua, kun sielläkin on liikkeet sitten pilkottu osiin ja tulee niitä taukoja.

Tauon jälkeen luoksetuloa, ensin suoraan ja täysillä vinkulelun avulla. Sitten pysähdyksineen, jotka olivat ihan mielettömän hyvät!!! Lopuksi vielä suora luoksetulo ja lelupalkka.

Kaukot laudanpätkän takana hyvin, paitsi istumaan nousu jumitti ja jouduin antamaan monta käskyä (tämä siis ilman takapalkkaa). Lopuksi vielä pelkkiä maasta - istu ja heti takapalkalle. Johan rupesi sekin pelittämään.

Välillä joitakin paikallamakuu- ja istumispätkiä aussien seassa, en kylläkään mennyt piiloon vaan kiertelin koiria. Nämä ok.

Seuraamisia parilla askelella eteen, taakse ja sivuille, nämä ok.

Otin vielä lelun avulla pari merkkiä ja yhden merkki + ruutuun juoksun.

Lopuksi vielä metallinouto niin, että jätin kapulan mun ja Frodon väliin ja siitä nouto.

Sitten heitin Frodolle palloa fudiskentällä niin,  että sai juosta ihan tosissaan. Lopulta pääsi taas köllimään lumikasaan.

Oli erittäin raskaat treenit Frodolle, mutta hyvät Hymy Aamulla tehtiin Frodo ja Milon kanssa pitkä lenkkikin, mutta se ei näyttänyt vaikuttavan mitenkään väsyttävästi. Iltasella olin vielä pihatöissä ja koiruudet riehuivat kongojensa kanssa. Illalla Frodosta kyllä sitten huomasi, että väsytti.

Ai niin ja sain puhelun, että päästiin varasijalta ensi viikolle kisoihin, hui kamalaa, kyllä jännittää Yllättynyt Nyt sitten olen pähkäillyt, että mites treenataan, kun olin ajatellut näiden eilisten raskaiden treenien jälkeen vielä kevyempiä ja sitten pitää viikon treenitauon ennen kisoja. Nyt pitäisi sitten aloittaa jo se treenitauko...täytyy vielä miettiä.