....löytyy kaurapuurosta...ei vaan tällä kertaa koemaisista treeneistä. Eilen halleilla alkuun toisen koirakon kanssa yhdessä seuraamistreeniä lähekkäin ja paikkamakuu. Paikkamakuussa olin suurimman osan ajasta näkyvillä ja välillä liikuskelin ympäri hallia. Keskityin nyt siihen, että Hessu ei lainkaan haistele maata. Alussa jouduin ihan pari kertaa huomauttamaan ja tämän jälkeen oli hienosti. Välillä laski pään maahan ja se on ihan ok. Pää ei kuitenkaan pyröinyt eikä Hebe haistellut maata eikä myöskään liikuttanut takapäätään. Pariin otteeseen menin hetkeksi hallin ulkopuolellekin. Hessu ei myöskään välittänyt vieressä olevasta Harasta mitään eikä siitä miten Haraa käskytettiin. Hyvä Hebe.

Tehtiin koemaiset osissa, joten Hessulle halliin tuloja taisi tulla yhteensä viisi. Ja siis kertaakaan ei edes HAUKAHTANUT kun tultiin sisälle halliin. Joka kerta kun astuttiin halliin ja oli hiljaa sai palan broilerin sydäntä. Autosta otettaessa vinkui ja veti hallin ovelle, mutta pysähdyin välittömästi ja edettiin rauhassa :)

Mutta ne tokoliikkeet...niitä ei sitten osatakaaan iso *HUOKAUS*. Ekassa satsissa meillä oli luoksetulo, kaukot ja hyppy. Tehtiin siis AVO -liikkeitä. Kehään tulo ihan ok, mitä nyt sain komentaa, kun jäi haistelemaan nenä kiinni muovimatossa. Luoksetulossa jäi hyvin istumaan, lähti käskystä, mutta pysähtyminen meni 3 koiranmittaa pitkäksi ja koski taas mua käteen tullessaan perusasentoon. Seuraavana oli kaukot ja Hessu taas haahuili, kun mentiin lähtöpaikalle (siis noi liikkeiden väliset siirtymiset on kaikista pahimpia). Kaukot alkuun ok, mutta ennakoi ensimmäisen maahanmenon (käskin uudellee ylös) ja vaati sitten seuraavaan istumiseen kaksi käskyä. Peffa pysyi kyllä paikoillaan eikä siis liikkunut eteen, sivuille tai taakse. Tämän jälkeen sitten hyppy. Siirryttäessä Hessu karkasi kehästä haistelemana treenikaverin treenikassia. Tuli kyllä kun komensin. Hyppy ihan ok, jää kyllä istumaan TOSI lähelle estettä ja edelleen ajautuu sinne minusta oikealle puolelle. Tehtiin PK-esteellä ja toko esteellä olis varmaan taas ollut siellä ohi esteen. Tein vielä yhden harjoituksen, missä jätin Hessu istumaan ihan vinoon ja siitä kutsuin hyppäämään, hyppäsi kyllä.

Seuraavassa satsissa meillä oli jäävät sekä nouto. Kehään tulo taas ok, mutta kun ei ole palkasta tietoakaan niin taas nuuski maata :( Ensimmäisenä liikkeestä maahan meno, taisi olla ihan ok, paitsi seuraaminen huonoa. Nouto vauhdikas, mutta pureskeli ja luovutuksessa hiukan roikotti kapulaa. Liikkeestä seisomisessa oli ottanut KOLME askelta käskyn jälkeen.

Kolmannessa osiossa meillä oli seuraaminen ja uudestaan hyppy. Seuraaminen oli aivan KAUHEAA!!! Hessu teki ihan omiaan ja käännökset ihan kamalat. Hyppy ihan ok, mutta edelleen jää lähelle ja sivuun.

Ihan lopuksi vielä yhdessä treeniä toisen koirakon kanssa. Tehtiin sitä seuraamista ja hienostihan se meni heti, kun olin rennompi ja namiakin sai aina välillä. Käännöksia harjoiteltiin myös ja ihan ok. Hyvä palkka! Kaukoja tehtiin niin, että kävelin Hessun luo palkkaamaan jokaisesta vaihdosta ja nyt malttoikin pysyä rauhassa, ei ennkoinut ja vaihtoi heti käskystä. Luoksetulostoppia vielä takapalkalla, joka hieno. Masentava oli kyllä huomata, että ei oikein kulje koemaisessa treenissä...positiivista että ei haukkunut tai riekkunut lainkaan halliin tullessa vaikka oli innoissaan ja joutui välillä autoon. Uusia ideoita on nyt treenaamiseen kyllä ja PALJON tekemistä. Onneksi Hessu kuitenkin on aivan intona tuohon treenaamiseen. Ensi kerralla otetaan vain 1 tai 2 liikettä koemaisesti ilman palkkaa ja muuten normitreenillä. Eiköhän me vähitellen totuta molemmat tuohon koemaiseenkin tekemiseen. On se vaan jännä, vaikka kaveri käskyttää, kun tehdään koemaisesti, niin ihan olin yhtä tönkkönä kuin kokeessakin ja Hessu myös, eli treeniä lisää jotta rentoudutaan!!