Ollaan me treenattukin, mutta blogin päivitys on kyllä jäänyt. En nyt jaksa muistella kaikkia treenejä, mutta tässä hiukan tilannekatsausta siitä missä mennään. Kuten kuvasta näkyy (otettu viime to) Hebellä on hyvin tokon avo -liikkeet hanskassa blush Hessun mielestä agi -putki kuuluu ehdottomasti tokoon!Paikkamakuu: yksin (eri paikoissa) pysyy hyvin, ollaan treenattu aina 4 minuuttiin asti ja minä piilossa. Harmillisen vähän on saatu ryhmäpaikkamakuuta treenattua. Viime viikolla kuitenkin kertaalleen toisen koiran kanssa ulkokentällä (minä piilossa 3 min). Torstaina kolme koiraa ja minä kävin piilossa ja olin siellä aina vähän aikaa kerrallaan. Hessu pysyi myös paikkamakuussa, kun kävin treenihallin ulkopuolellakin. Mutta lisää ryhmätreeniä tarvitaan.

Seuraaminen: Olen treenannut paljon käännöksiä ja mielestäni kontakti pysyy nyt paremmin. Ollaan treenattu myös paljon niin, että minulla on ohut remmi löysällä selän takaa, jotta olen voinut puuttua, jos lähtee haahuilemaan. Ei kyllä ole tarvinnut puuttua ja seuraamiset on menneet hyvin. Tämä on selvästi parantanut myös vapaana seuraamista.

Liikkeestä seisominen ja maahan menemin ovat koevalmiita liikkeitä. Täytyy muistaa aina välillä jumpata sitä nopeaa maahan menoa (ettei unohdu).

Nouto on myös valmis koeliike. Ainakin tällä kertaa on kapulan roikottaminen unohtunut, eikä Hessu enään kesken noutoa käänny katsomaan, että kaivanko palloa esille. Viimeksi oli oikein nätit ja nopeat noudot!

Estehyppy on myös nyt kunnossa. Edelleen treenataan kyllä sitä, että Hessu jäisi hiukan pitemmälle esteestä istumaan. Se ei ole koskenut esteeseen, mutta on kyllä välillä ihan viiksikarvan päässä esteestä. Hyvin se siitä ponnistaa korkealle takaisin tullessaan, mutta olisi se paljon parempi, jos olisi enemmän välimatkaa, mutta on siis vihdoin tajunnut sen, että esteen taakse istutaan.

Luoksetulo pysäytyksineen onnistuu hyvin noin 5 metristä. Viime kerralla otin käyttöön takapalkan ja sillä saatiin hyvät stopit jopa 10 metristä. Agi -putken avulla olen saanut pidennettyä välimatkaa ja pääsen palkkaamaan täpäkät stopit. Vielä ei tämä liike ole koevalmis. Eli jos nyt mentäisiin kokeeseen olisi kyllä ihan arpapeliä, että onnistuisiko vai ei. Eli treenataan lisää.

Kaukot tuntuivat välillä aivan epätoivoisilta! Viime torstain treeneissä sain hyviä vaihtoja jo yli 5 metrin päästä (WAU)! Tässä palkkaan välillä heittämällä pallon Hessun pään yli ja välillä narupallo takapalkkana. Ollaan jo otettu maasta - istu vaihdo lisäksi pientä sarjaa eli maasta - istu - maahan - istu. Treeniä lisää eli ei läheskään koevalmis vielä. 

Frodo on myös päässyt hallille treenaamaan :) Ollaan tehty Frodon lempparia EVL -ruutua, tunnaria sekä noutoa. Ollaan myös hissukseen pujoteltu agi -keppejä, jotta Frodon jäykkä selkä hiukan notkistuisi. Frodo on ollut aivan haltioissaan. 

Vähitellen Milo on päässyt (kylläkin ainoastaan Frodon kanssa, kun Hessu on liian raju) vapaana pienille metsälenkeille ja juoksentelemaan pihalla. Hienosti on mennyt :) Kunhan saadaan tammikuun tsekkikuvat otettua, voidaan tehdä enempi tokoakin. Nyt ollaan otettu vain seuraamista, noutoa ja hiukan kaukoja, kun olen katsonut, kuinka siltä vaihdot sujuvat. Jäykempihän se on mitä ennen, mutta pystyy kuitenkin tekemään.

Parin päivän päästä Milo täyttää 8 -vuotta ja 10.12. Frodo täyttää 11 -vuotta ja joulukuun lopussa Hessukin täyttää jo 2 -vuotta. Niin se aika kuluu...