Eilen hurautettiin Hessun kanssa Veikkolan koulun kentälle tokoilemaan. Häiriöitä oli kiitettävästi :) Oli yksi rally toko -ryhmä, yksi arki -toko ryhmä, yksi kahvakuularyhmä ja meidän treenikaverikoirakko (joka vingutteli aina välillä vinkulelua).

toi1-normal.jpg

Hessu harjoitteli myös hiljaa kiinni odottamista aina välillä. Hienosti Hessu oli, painoi päänkin maahan ja vaan olla köllötti, eikä päästänyt pihahdustakaan :)

toi2-normal.jpg

Alkuun tehtiin seuraamista pitempiä pätkiä ja myös siirtymisiä sivuille ja taakse. Perusasennosta olin tarkka. Palkkailin myös kontaktista. Sitten tehtiin pariin otteeseen läheltä ruutuun juoksuja (heitin narupallon palkaksi). Ruutu oli merkitty matalilla tötteröillä ja oli aivan kentän kulmassa aidan luona (oli just yhtä vaikeassa paikassa ja näkymättömissä kuin viime kokeessakin). Vieressä vielä isot luoksetulotötteröt hämäyksenä. Välissä taidettiin tehdä vähän kaukoja takapalkalla. Kun treenikaveri tuli paikalle hän piilotti pariin otteeseen ruutuun Hessun näkemättä sen narupallon. Lähetin Hessun pikku seuraamispätkän jälkeen ruutuun pitkältä matkalta ja hienosti löysi (joka kerralla). Tehtiin myös pitkältä ruutuun lähetyksiä ja käskin ruutuun maahan, kävin palkkaamassa sinne. Kertaalleen ruutuliike kokonaisuutena. Pariin otteeseen jouduin antamaan toisen maahan käskyn (kun jäi  nuuskimaan ja etsimään sitä palloa ruudusta). Nyt treenattava sitä, että menee heti maahan, kun käsken. Välillä käyn palkaamassa jo seisomisesta ja välillä maahan.

Hessun kontaktiharjoitusta, kun vingutettiin sivulla ja takana. Pariin otteeseen herpaantu kontakti, mutta sitten Hessu tajusi, että palkkaa tulee, kun ei huomioi vinkulelua. Loppukerrat meni hyvin. Ihan lopussa tehtiin myös kaukot niin, että avustaja vinguttin vinkupalloa Hessun sivulla. Hessulla ei edes viiksikarva värähtänyt vingutuksen suuntaan. Äkkiä se oppi, nyt vaan täytyy muistaa aina välillä tehdä tätä vinkusiedätystäkin.l

Luoksetulo ensin kisamaisesti ja seisominen meni TODELLA pitkäksi. Sitten takapalkalla ja vapautus, kun seisoi hetken aikaan (hyvä stoppi). Nyt pitää miettiä, mitä tuon luoksetulon kanssa oikein pitäisi tehdä, miksi se vaan on niin vaikeaa nuo pysähdykset Hessulle.

Puukapulanouto oli loistava ja metallinoutoon saatiin vauhtia, kun vapautin mun kädessä roikkuvalle narupallolle, kun oli tulossa metalli suussa. Teki ihan ok, myös liikkeen kokonaisuudessa. Tehtiin myös vieraalla metallikapulalla, eikä ongelmaa. Hiukan myös leikin metellikapulalla vetoleikkiä Heben kanssa, jolloin pito vähän tiivistyi.

Hessu kyllä tykkää tuosta tokosta ihan hulluna, joten ei me sitä kyllä voida lopettaakaan (ja oli kyllä mullakin eilen ihan kivaa). Täytyy nyt vaan sitten miettiä mennäänkö niihin kokeisiin vielä. Olin kyllä yllättynyt, miten hyvin Hessu kesti kaikki häiriöt, lopussa vielä pentukoiranen kovastikin haukkui Hessun ympärillä, eikä se ollut moksiskaan (aikaisemmin olis nostanut kyllä kunnon räyhämökän takaisin). Mennessä yksi bokseripoika tuijotti Hepsua häntä pystyssä ja sille olisi saattanut Hessu sanoakin, mutta Hessulla oli narupallo suussa joten tyytyi riekkumaan sen kanssa. Huomasin silti, että häntä nousi Hessulla ja vähän kyttäsi bokseria. Tämän jälkeen ei siitä enää välittänyt.