Maanantaina meillä alkoi Hessun kanssa tokokourssi VO / EVL -koirakoille. Kurssi on ulkona ja kentällä riittää häiriötä (muita koiria ja kahvakuulailijoita ym.). Ekalla tunnilla oli alkuun teoriaa ja sitten käytiin yksittäin opissa. Hessun kanssa pureuduttiin meidän tämän hetken suurimpiin ongelmiin ruudun löytämiseen ja puisesta noutokapulasta irrottamiseen. Hessuhan ei ole irrottanut narupallostaankaan, kuin vasta sitten kun on nähnyt namin (välillä tosi vaikeasti silti), jonka saa irrotuksesta palkaksi. Ja tästä kumpuaa myös se ongelma noutokapulan irrotuksen kanssa, jos tehdään monta liikettä palkkaamatta. Nyt sitten open avustuksella ja neuvoilla Hessu irrotti pelkällä käskyllä narupallosta ja sai sen sitten heti taas palkaksi, sitten taaas "jätä" -käksy jne. Vähitellen pidempiä odotusaikoja. Ihan loistavaa, tarkkana saa kyllä vielä olla, että Hessu ei ampaise heti irrottamisen jälkeen takaisin leluun kiinni, mutta oppii kyllä nopeasti. Oikeastaan muuta ei tehtykään, sillä saatiin kotiläksyksi seuraavaa kertaa varten treenata Hessulle läheltä oikea paikka ruudussa varmaksi.

Eilen tehtiinkin kotipihalla ruututreeniä. Lähetys siis melko läheltä, kun oikeassa paikassa "yes" ja narupallo palkaksi. Taistelua ruudussa, "jätä", käsky ja lisää leikkitaistelua ruudussa, "jätä" käsky jne. Sitten uudestaan. Yllättäen Hessusta on niin paljon siistimpää leikkitaistella pallosta ja sitten jännittyneenä odottaa, että taistellaanko lisää jne. se palkkautui paljon paremmin mitä yleensä. Ruutuun juoksut oli paljon nopeampiakin :) Toisesta suunnasta  upeasti oikeaan paikkaan joka kerta (ruudun takaosa on siis Hessulle se tavoite). Toiselta puolelta jäi hiukan liian eteen, joten tehtiin sitten vaan sitä parempaa puolta ja paljon onnistumisia ja palkkaa :) Onnistui jopa niin, että tultiin yläpihalta alapihalle ja oltiin tekemässä ihan muuta, kun yllättäen sanoinkin Hessulle "ruutu" ja sinnehän se paineli hienosti :) Tänään lisää ruututreeniä sateessa tai ilman, loistavaa, että ei tarvita enää nameja niin paljon (auttaa Hessun laihtumiseenkin).

Illalla tehtiin vielä tunnin remmilenkki Hessun kanssa.

Tänään keskiviikkona tehtiin taas ruututreeniä kotipihalla. Hessu selvästi etsii jo sen oikean paikan :) Palkkana jälleen narupalloilua ja välillä "jätä" käskyllä irrotus ja taas narupallolla riehumista ruudussa jne. Jätä -käsky täytyy vielä sanoa melkoisen tiukasti ja kovalla äänellä, pääasiassa irrotti kuitenkin ensimmäisellä käskyllä. Innoissaan oli taas. Tehtiin myös ihan pätkä seuraamista, peruutusta ja perusasentotreeniä. Ehdittiin ennen sadetta.