Vihdoinkin flunssa hellittänyt sen verran, että päästiin Frodon kanssa tokotreeneihin. Olikin oikein hyvät treenit ja opittavaa on roppakaupalla.

Treenit aloitettiin ryhmäpaikallamakuulla. "Tuomari" ohjeisti paikat ym. kuten kisoissa. Koirat laitettiin yksitellen maahan ja mentiin piiloon. "Tuomari" ilmoitti, kun aika oli täysi ja koirat otettiin perusasentoon yksitellen. Frodo nousi kun meitä edellistä käskytettiin istumaan. Käskin uudelleen maahan ja sitten omalla vuorola ylös. Näitä täytyy treenata lisää, sillä Frodo selvästi ennakoi vieressä olevan käskyllä. Muuten oikein hyvin. "Tuomari" myös kierteli koirien takaa ym.

Seuraavaksi oli vuorossa ryhmäpaikallaistuminen. Samat jutut ja piiloon. Frodolle tämä oli ensimmäinen tällainen treeni ja pysyi hyvin. Kävin vapauttamassa Frodon hiukan muita aikaisemmin, koska muut ottivat täyden ajan ja minä en viitsinyt ekalla kerralla. Frodo ei mennyt maahan, mitä pelkäsin eniten vaan istui reippaana :)

Sitten otettiin Frodon kanssa ruutuun menoa. Jätin Frodon istumaan ja vein pallon 25 metrin päähän ruudun takalaidalle. Meillä oli ensimmäistä kertaa sellainen ruutu, missä oli merkkien lisäksi hiukan lepattavat nauhat sivuina. Ei ongelmaa, Frodo meni hienosti ja vapautin pallolle. Otettiin myös toisella puolella kenttää oleva toinen ruutu (jossa ei reunanauhoja). Hyvin tämäkin. Vielä jatketaan, jotta Frodo oppii varmasti hahmottamaan ruutumerkit. Nyt oli siis pienennetty palkkaa, eli kongosta tennispalloon.

Sitten otettiin tunnistusnoutoa. Ekalla kerralla Frodo toi hyvin kahdesta sen oman, mutta sitten rupesi tuomaan järjestyksessä kaikki kapulat. Palattiin yhteen ja jatketaan nyt rauhassa sen "oman" harjoittelua. Frodo innostuu niin että kun näkee niitä monta haluaa noutaa kaikki. Elikä jatketaan mahdollisiman usein sen "oman" hakemista.

Sitten seuraamissessio. "Tuomari" käveli vierellä ja käskytti kuten kisassa. Frodo oli jälleen erittäin ilmava ja edisti. Lopuksi keksittin oiva keino, eli liikun reippaasti "PK-tyylillä" kädet sivulla heiluen ja "tuomari" tulee vierellä ja sanoo aina "palkka" kun oikeassa kohdassa. Yllättäen mun pelkkä kehu olikin paras palkka ja seuraaminen parani huomattavasti, kun kehaisin aina hyvästä kohdasta ja jatkettiin reippaasti. Ohjaaja antoi jopa toivoa, että kyllä se suraaminen sieltä saadaan oikein tulemaan. Nyt vaan lelut ja namit pois ja kehut tilalle (toinen katsoo että oikeassa paikassa). Ihan lopuksi voi sitten vapauttaa lelulle.

Sitten otin metallinoudot ja ihan ok, vielä pienet teipinpätkät hampaiden kohdalla. Ne voisi varmaan ottaa pois ja koittaa ihan paljaalla metallilla seuraavaksi.

Luoksetulossa Frodo kyllä pysähtyy seisomaan (ennakoi hidastamalla), menee maahan todella hyvin välittömästi käskystä ja loppuluoksetulo ok. Otettiin kaksi kertaa ja sitten reipas suoraan luoksetulo. Tätä liikettä ei sitten juurikaan harjoitella, kun rupeaa ennakoimaan. Nyt otetaan noita suoria luoksetuloja sellaisella radalla, missä tötteröt pysähdysmerkkeinä, jotta saadaan ennakointi pois. Frodohan kyllä aina pysähtyy ja menee maahan, niissä ei ongelmaa.

Otin sitten pari kaukokäskytreeniä läheltä ja palkka takana. Otettiin vain maasta seiso ja meni hyvin.

Lopuksi vielä uudelleen ryhmäpaikallaistuminen, nyt oltiin näkyvillä ja "tuomari" kierteli koirien takana ym. Jotkut ohjaajista heittelivät palloa ja muuta häiriötä. Frodon vieressä ollut koira meni useasti maahan, mutta Frodo pysyi hyvin. Sitten vapautus omaan tahtiin.

Kotona harjoitellaan nyt edelleen nami nenän edessä sitä maasta istumaan liikettä, jotta ne on etujalat jotka liikkuvat. Myöskin yhdella kapulalla tunnistusnoutoa, jotta saadaan Frodon päähän mitä se "oma" tarkoittaa.

Milolla on huomenna Salossa näyttely, saadaan samalla treeniä siihen remmiräyhäämiseen. Seuraava koitos Milolla onkin luonnetesti. Frodoa ei nyt ole ilmoitettu mihinkään koitoksiin.