Eilen taas PiskiPajalla omatoimivuorolla tokoilemassa. Hessu taas alkuun keräsi kierroksia ja menttin hau-hau haukun rytmissä sisälle. Hiukan oli sisälläkin levoton lopputunnista, kun mukaan tuli uusi äänekäs uroskoira, joka jo pihalla erehtyi haukkumaan Hessun. Pariin kertaan Hessu vastasi rähinään, mutta keskittyi kyllä sitten tekemiseen. Liikkeitä tehdessä ei Hessu juuri häiröstä välitä/huomaa, mutta jos vaan "hengaillaan", niin silloin kyllä bongaa kaikki tuijottajat. Ahkeraan siis tehtiin myös kylki -rentoutusta, joka auttoikin Hessua rauhoittumaan. Myös Sirken neuvoma: koira makaamaan, namia viereen ja käsky "ei ota" toimi loistavasti. Tätä tehdessä Hessu rauhoittui täysin, kun keskittyi nameihin.

Sitten itse treeneihin. Alkuun tehtiin kolme hyppynoutoa peräjälkeen ja vasta kolmannen jälkeen narupallopalkka (nyt jatkossa teen näitä kolmen sarjoissa ja palkka vasta kolmannen kerran jälkeen). Tehtiin myös tasamaanoutoa kolmisen kertaa niin, että minulla narupallo kainalossa, eipä tullut yhtään kapulan puremista :) Lisäksi treenattiin Sirken ohjeistamaa kapulan pitoa (kapulaa vedetään sivulle, kun se on koiran suussa). Viimeisellä kerralla oli jo täpäkkä pito!

Kaukot lähes 10 metrin päästä (takapalkkana alusta, jossa pari namia). Hiukan nojasin ensimmäisillä käskyillä eteen (seiso-maahan ja seiso-istu) vaihdoissa. Hessu teki kyllä ihan mielettömän hyvin, eikä edennyt yhtään. Vikalla setillä palasin koiran viereen ja siitä vapauts. Palkkasin aina ensin takanameilla ja sitten vielä pallolla ja tämä tuntui todellakin motivoivan, ainakin kaukot olivat loistavat!

Luoksetulostoppi kaksi kertaa takapalkalla ja kerran kuten Sirken tokoissa, eli avustaja heitti narupallon Hessun taakse pompulla juuri kun sanoin "seiso". Meni hyvin, eikä tehty muuta luoksetulotreeniä eilen.

Liikkeestä istuminen pariin otteeseen, oli ok. Tunnari kertaalleen vierailla kapuloilla, jotka toinen koira oli jo kertaalleen haistellut (paitsi oma oli puhdas). Kapulat olivat sekalaisessa läjässä ja Hessu löysi hienosti oman. Taisi vähän pyöräyttää suussa ennen luovutusta.

Vieraan tekemä ruutu (kylläkin koematkaa lyhemmältä matkalta). Tällä kertaa onnistui ja tehtiin liike kokonaisuutena, hyvin meni. Nyt selvästi huomasin, kuinka Hessu "ruu" käskyllä etsi katseellaan ruudun.

Paikkamakuussa oltiin eri päin, mitä yleensä ja lisäksi Hessun takana oli hemaiseva labbistyttö hihnassa kiinni. Hyvin Hessu pysyi. Tai muut taisivat tehdä istumisen ja Hessu teki paikkamakuun. Jätin Hessulle namit tassujen eteen, eikä se nyt haistellut maata (vakoilin ikkunan kautta).

Seuraamistakin tehtiin välillä ja hiukan se kontakti katkeili varsinkin uuden koiran läheisyydessä, mutta paikka oli hyvä. Yritän saada Marin taas käsittelemään Hessun, luulen, että sillä on taas vähän jumeja.

Huomiseksi Hepsulalle yllätystä tiedossa, siitä enemmän myöhemmin :)

Ratsastus meni sunnuntaina loistavasti.  Meillä on nyt Eemeli -hepan kanssa ollut tosi hyvä yhteisymmärrys jo parin ratsitunnin ajan. Toivottavasti tämä hyvä tuntuma hevoseen säilyy pitkään. Avotaivutukset sujuiva hienosti kaikissa askellajeissa, jopa laukassa. Ensi viikolla olisi sitten tiedossa esteratsastusta, iiks!