Jäänyt taas treenejä kirjaamatta, joten tässäpä näitä.

Milon treenit jälleen ekana. Tällä kertaa Milo odotteli tyynesti treenien alkamista eikä räyhännyt, vaikka kentällä oli mukana paljon uusiakin koirakoita.

Aloitus luoksepäästävyydellä ja paikallamakuulla. Tällä kertaa paikallamakuurivissä Milon molemmin puoli vieras koira ja kesti hetken, että sain Milon keskittymään. Kun sain Milon istumaan se lopulta malttoi keskittyä. Luoksepäästävyys ok ja palkaksi nami (ei noussut seisomaan vaan istui rauhassa).

Paikallamakuu, jätin Milon jo heti alusta ilman remmiä ja etenin puoleenväliin kenttää. Milo pysyi todella hyvin, vaikka pari koiraa lähti leikkimäänkin keskenään. Kävin kuitenkin vielä varmistelemassa ja välipalkkasin pari kertaa. Lopuksi palkkasin maahan. Oikein hyvä.

Sitten ohjaaja rakensi meille tötteröistä seuraamisradan. Oli käännöstä ja kiemuraa. Seuraamaan lähdettiin peräkanaa noin kolmen metrin välimatkalla. Tämä olikin meille haastavaa (siis muiden koirakoiden häiriö). Vähän piti sitä kontaktia hakea sinä lähtöpaikalla, mutta ihmeen kivuttomasti meni. Pari kertaa pysähdyttiin myös välillä, jotta sain haettua "haahuilevan" kontaktin takaisin. Tämä oli meille vaikea, mutta ah niin hyödyllinen treeni :) Täytyy vielä mainita, että selvittiin ilman yhtään haukahdusta tai murinaa tai edes tuijotusta.

Sitten liikkeestä maahan. Tein ensin hihnan kanssa avustaen. Kolme viimeistä kertaa vapaana seuraamisesta ja liike sujui ihan ilman mitään apuja. Palasin taakse ja palkkasin maahan (yes). Täytyy vielämainita, että vettä tuli tässä vaiheessa kaatamalla.

Liikkeestä seiso. Aloitin taas suurilla avuilla (koira vapaana seuraten). Kaksi vikaa taas onnistui ilman apuja, mahtavaa :)

Ihan lopuksi otin vielä suoraan sivulle tuloja namilla ja ilman, rupeaa sekin sujumaan.

Frodon kanssa aloiteltiin ruutujutuilla. Ensimmäinen niin, että avustaja oli Frodon huomaamatta vienyt pallon ruudun takalinjan taakse. Sinne lähetys ja meni ihan mahtavasti. Sain myös onnistumaan Frodon lähetyksen täydeltä matkalta ruutuun ja käskyllä sinne seisomaan ja vasta sitten heitin pallon palkaksi. Aluksi se kyllä pyrki kiertämään vasemman tötterön kohdalta, mutta lyhentämällä välimatkaa sain suoristumaan ja lopulta siis onnistui pitkältäkin :) Lopuksi vielä suoraan pitkältä ruutuun, missä palkka valmiina. Ai niin, palkkasin välillä heittämällä palloa ja välillä kävelin itse ruutuun missä koira seisoi ja palkkasin siellä namilla. Ihan koko Frodon treenin viimeiseksi otin yllättäen (eri ruutuun) lähetyksen noin 15 metrin päästä ja yes, sinne se painoi hienosti keskelle seisomaan. Palkaksi pallo.

Sitten otettiin noutoja metalli- ja tavallisella kapulalla. Luovutukset on parantuneet ja tiivistyneet, mutta takaisintulovauhti on välilä hyvä, mutta useimmiten ravaa.

Ohjaajan käskytyksellä seuraamista ja varsinkin täyskäännöksien hinkkaamista. Minä kun en millään osaa olla pysähtymättä siinä käännöksessä. Taisi se sitten ihan lopussa jopa onnistua pari kertaa. Ihan hyvää oli seuraaminen .

Tunnistusnoutoa meidän kapuloilla. Välillä oli "oman" päällä nami ja välillä ei. Meni muuten hyvin, eli haistelee rauhassa, ei ota suuhun tai nostele muita, mutta saattaa pudottaa kapulan maahan. Vahvistin nyt kovasti kehumalla, kun oli puolessavälissä matkaa tuomassa omaa kapulaa ja se auttoikin. Otin kerran myös ihan kisamaisen suorituksen, eli luovutuksen jälkeen sivulle ja vasta sitten palkka. Nyt täytyy vaan ottaa edelleen pitkältä matkalta ja vahvistaa sitä kapulan tuomista, luovutukset oli kyllä hyvät. Ilmeisesti siinä puolessa välissä iskee Frodolla epävarmuus tai sitten olen vaan ottanut liian pitkään ihan lyhyeltä matkalta.

Kaukokäskyt taas tökki vaihteeksi. Saatiin me välillä pari onnistunuttakin. Eilen otinkin kotona namin kanssa ihan läheltä pitkinä toistoina maasta-istu, maasta-seiso ja istu-seiso. Tuntui suuvan ihan kivasti ja Frodo oli jopa innoissaan.

Otettiin myös suoria luoksetuloja ja ne tuli hyvin laukaten.

EVL:n paikalla istuminen ja paikalla makaaminen ok.