Eilen olin taas Milon kanssa treenaamassa "räyhäryhmässä". Paikka oli sama, mutta koirista oli osa ihan vieraita. Laitoin jälleen kuonopannan. Aluksi kierreltiin alueella ja vastaan tuli ulkoiluttaja collien kanssa, voi että oli upeeta mennä ohi, kun Milo oli ihan hiljaa. Kyllä Milo kovasti haisteli ilmaa ohituksen jälkeen, mutta ei sanonut mitään.

Varsinaisissa treeneissä treenattiin taas sitä muiden kiertämistä läheltä ja kaukaa. Tehtiin myös sellaista treeniä, että Milo makasi maassa ja muut kiertelivät ympäriltä.

Pari kertaa tuli vaikea paikka, ensimmäisellä kerralla toinen koira räjähti haukkumaan ja loikkasi (oli kyllä hihnassa) Miloa kohden. No johan Milo aloitti haukkumisen, mutta käänsin sen välittömästi koirasta poispäin ja kielsin ja sain kun sainkin heti kontaktin ja jatkettiin harjoituksia. Pystyttiin menemään ihan läheltäkin tätä haukkunutta koiraa ja kumpikin ihan ok. Pääsin sitten palkkaamaan kauniista ja hiljaisista ohituksista :)

Toinen kerta missä Milo haukkui oli, kun en ollutkaan huomannut että yksi ohjaaja oli jälleen vaihtanut koiraa ja tulikin ihan meidän takaa jolloin Milo käännähti haukkuen. Sain hiljenemään samalla tavalla, kuten edelliselläkin kerralla ja jälleen tehtiin välittömästi tämän koirakon kanssa ihan läheltä ohituksia ja jopa vierekkäin istumista. Pääsin sitten taas palkkaamaan, kun osasi olla.

Muita rähinöitä ei Milo päästänytkään eikä se reagoinut kuin katsomalla, kun muille tuli keskenään rähinää tai haukkumista. Tämä on minusta suuri askel eteenpäin, sillä ennen Milo aloitti välittömästi haukun, jos joku muu haukkui.

On se vaan niin kiva treenata Milon kanssa, kun se ei hauku vaan kuuntelee :)) Seuraavissa treeneissä vähennän palkkaamista, nythän olen palkannut kaikista hyvistä ohituksista ja siitä, kun Milo itse hakeutuu vierelle katsekontaktiin, kun ohitetaan toista koiraa.

Viikonloppuna onkin tiedossa koiratreeniä oikein urakalla :) Lauantaina hakutreenit ja sunnuntaina sekä hakutreenit, että tokon maneesitreenit. No, viikko 8 onkin sitten talviloma (YES)!!!