Tiistaina oli Ninan tokot ja pyysin häntä alkuun käskyttämään meille vanhoilla säännöillä luoksetulon, kaukot ja ruudun (ne mitkä aina kokeessa epäonnistuu). Juuri kun olin kutsumassa luoksetulossa Hessua luokse, pöllähti metsästä mies ja mäyräkoira Hessun eteen ja kävelivät kohti Hessua (n. 2 m päässä). Annoin Hessulle ylmääräisen käskyn "paikka" ja sitten huikkasin miehelle, että älkää kävelkö koiran päälle. Olivat jo tosi lähellä ja mies huomasi vasta siinä vaiheessa Hessun ja kävelivät viime hetkellä ohi, vastasi vielä, että ompa tottelevainen koira :) "On se joskus" -vastasin minä. Tämä loistavan häiriön jälkeen jatkettiin liikettä. Pysähdys käskyllä "seiso" oli tällä kertaa Hessuksi todella hyvä, maahan ei sitten mennyt kun vasta toisella käskyllä (minun olisi pitänyt heti antaa se toinen käsky, jäin jotain siihen itse ihmettelemään liian pitkäksi aikaa, meni jotenkin pasmat sekaisin siitä toisesta koirakosta).

Kaukoissa muut vaihdot oikein hyvät, mutta seiso - istu eteni paljon. Tähän saatiin nyt läksyjä eli tehtävä varmoja vaihtoja läheltä ja palkka vaihdon jälkeen niin, että namilla etujalat nousee ilmaan ja takajalat pysyy paikallaan (jotta oppii siirtämään sitä painoa taakse, kun on niin hurjan etupainoinen). Ruutu löytyi hyvin (joskin jäi liian eteen siitä halutusta paikasta), joten käskytiin Hessun uudella "ruutu" sanalla ruudun takaosaan, minne seisomaan ja maahan. Loppuliike oli hyvä. 

Luoksetulon seisominen lopksi tosi nopea ja Nina heitti pallon Hessun taakse palkaksi, samaten todella hyvästä ruutuun juoksusta (ekalla kerralla Hessu kyllä juoksi Ninan luo, mutta tokalla kerralla teki kuten piti). Liikkeestä istumista useaan kertaan ennen onnistumista, muistettava oma äänensävy. Olipa oikein hyvät treenit!

Tehtiin perheen kera reissu Tallinnan vanhaan kaupunkiin. Sattui ihan mielettömän aurinkoinen ja lämmin sää, joten oli oikein onnistunut miniloma :) Tässä pari kuvaa.

hepat.jpg

WP_20150715_060.jpg

WP_20150715_029.jpg

kukat.jpg

Täällä kotona on uuden katon rakennus "pahimmillaan". Pauketta, poran ääniä, kolinaa ja pahmahduksia, ihme, että Hessu ei ole välittänyt enää ensimmäisen päivän jälkeen juuri mitään. Kissoista Timbe kyllä välillä syöksyy sängyn alle piiloon kovia ääniä. Joskin Timbestä ja Rokista on niin mielenkiintoista nököttää nenät kiinni ikkunalasissa seuraamassa työmiesten liikkeitä ;)

Tässä kuva, kun ensimmäinen osa vanhaa kattoa on purettu. Nyt jo lähes koko katto purettu. Katto tulee oikosia ja aluskatetta myöten uusi. Nyt ei toivota kovia sateita...vaikka ukkoskuuroja jo tälle iltapäivälle on luvassa....!

WP_20150714_023.jpg