Eilen iltasella tehtiin Frodon kanssa kotikalliolla tokotreeniä. Kävin laittamassa ruututötteröt jo etukäteen ja lelupallokin oli ruudussa valmiina.

Frodo olikin aivan intona (loikki kuin kenguru, kun mentiin kalliolle). Ensin lähetys merkille (Frodo meni reippaalla laukalla). Kävin palkkaamassa juustonamilla. Sitten uusi lähetys merkille ja jälleen Frodo meni reippaalla laukalla. Merkiltä lähetys ruutuun (minun ja ruudun välissä kasvoi mäntyjä, mutta ei se menoa haitannut). Frodo paineli kovaa ruutuun ja vapautus lelupallolle. Sitten tehtiin vielä uudemman kerran ilman mitään palkkoja ja käskytin Frodon seisomaan ruudun keskelle. Hyvin se malttoi odotella, kun kiertelin pienen "metsän" takaa palkkaamaan. Kun olin lähellä heitin pallon palkaksi ja vapautus.

Luoksetulon seisomisia pari ja pallo lensi Frodon taakse palkaksi, kun pysähtyi. Hyvät pysähdykset. Lopuksi vielä yksi suora luoksetulo ja pallo mun taakse palkaksi.

Kaukoja tehtiin pelkästään maasta - seiso pitkällä matkalla ja heti vapautus takapalkalle. Ensi yritti tarjota istumista, mutta saatiin sitten onnistumaan hienosti. Tein myös kertaalleen sellaisen treenin, että en jättänyt takapalkkaa (mihin Frodo on aika tottunut) ja etenin heittoetäisyyden päähän. Sieltä sitten maasta - seiso ja palkaksi heitin pallon Frodon taakse. Tätä treeniä kannattaisi varmasti tehdä useammin, jotta kisassa Frodo ei tietäisi tuleeko palkkaa vai ei, vaikka takapalkkaa ei jätetäkään.

Sitten tehtiin vielä metallkapulan luovutuksia. Viime kisassahan Frodo ennakoi kaikki edestä sivulle siirtymiset. Nyt tein niin, että otin kapulan siltä rauhallisesti ja siirsin sen pystyyn oikeaan käteen (pk-tyyliin), odotin hetken ja rauhallisesti kaivoin vasemmalla kädellä juustonamia palkaksi. Tämä toimi ainakin nyt treeneissä tosi hyvin. Täytyy tehdä vielä nyt viikolla useampaan kertaan.

Enempää ei sitten tehty. Frodo oli erittäin hyvin kuulolla, ei ontunut ja oli innostunut. Pysyisipä tuo vire :)

Milon kanssa aloitettiin paikkamakuulla (vaikka Milo olikin ihan tärinässä, kun Frodo pääsi ensin). Jätin makaamaan ja etenin 30 askeleen päähän. Olin poikittain Miloon päin ja laskin hitaasti viiteenkymmeneen. Sitten palasin rauhassa koiran luo, menin sen luo kyykkyyn ja silittelin rauhassa. Annoin juustonamin ja sitten rauhassa narulelu. Oikein onnistunut paikallaolo.

Sitten muistuteltiin Milon mieleen liikkeestä seisomista. Otin käsiavun mukaan ja lopulta rupesi onnistumaan (treenattiin niin kovasti BH:ta varten sitä istumista, että seisominen oli ihan unohtunut). Saatiin kuitenkin hyvälle mallille ja jatketaan tämän treenaamista.

Luoksetulo tehtiin niin, että jätin Milon makaamaan ja etenin 30 askelta. Mulla lelu leuan alla ja kun Milo istui kauniisti edessä pudotin sille lelun palkaksi. Hyvä ja suora eteen tulo.

Seuraamisessa Milo oli erittäin tiivis ja lähes kiinni jalassa, ei poikittanut.

Lopuksi otettiin vielä merkkiä ja ihan viimeiseksi ruutuun juoksu, suoraan lelulle.

Sitten poitsut juoksivatkin kongojensa kanssa pari tuntia keskenään pihalla. On kyllä hieno juttu, kun pysyvät niin hienosti.

Keskiviikkona tulee meille tokokouluttajille kouluttaja ja otan mukaan molemmat koirat.