Olin Milon kanssa EPK:n leirillä Inkoossa viime pe - su. Milo olikin aivan loistava kämppäkaveri, vaikka ajattelin, että se pitää kamalaa möykkää. Milo oli erittäin siivosti eikä se yöllä kertaakaan haukkunut, vaikka välillä muissa huoneissa oli aikamoinen möykkä.

Perjantaina ajeltiin leirille jo puolen päivän aikaan. Päästiinkin jo heti Arin ohjaamiin tottistreeneihin. Otettiin seuraamista, täyskäännöksiä, seuraamisesta istuminen ja seuraamisesta maahan ja luoksetulo. Lopuksi vielä paikallamakuu sekä täysillä eteen meno. Milo meni yllättävän hyvin (ottaen huomioon, kuinka vähällä treenaamisella se on ollut). Kentällä ei treenannut samaan aikaan muita koirakoita, mutta parkkipaikalla niitä kyllä oli.

Iltapäivällä ajeltiin sitten Katin vetämiin hakutreeneihin. Milolla on ollut haussakin nyt taukoa, joten otin simppelin treenin. Vasemmalle 50 metriin etukulmaan suorapalkkaukko, joka löytyi yhdellä pistolla. Sitten oikealle 50 metriin etukulmaan irtorullailmaisu, yhdellä pistolla myös tämä ja ilmaisu hyvä sekä myös vauhdikas näytölle juoksu. Viimeiseksi vielä vasemmalle keskipiiloon suorapalkkaukko. Jouduin lähettämään toiseen kertaan, kun aluksi kaarsi oikealle todella  matalalla pistolla, joten kutsuin pois ja uusiksi. Nyt löytyikin ukko hyvin ja vikalla palkaksi taistelut, muilla namit. Jostain syystä Milo teki joka pistolla hiukan taaksepäin töitä, eli lähti vähän vinoon rataa eteenpäin ja palasi sitten takalinjaa takaisin päin. Muutkin koirat kyllä tekivät näin, joten ehkä se haju kulki metsässä jotenkin niin päin (tuullut ei yhtään).

Lauantaina heti aamutuimaan taas hakumetsään. Tällä kertaa Anin porukkaan. Päätin keskittyä tällä kertaa suoriin pistoihin. Rata oli kivaa metsää, mutta haastava. Ensimmäinen lähetys oikeaan etukulmaan (etukulma oli hiekkatien toisella puolella). Tie ei ollut Milolle vaikea ja hyvin löysi suhteellisen suorastikin etukulmaan, jossa suora palkka. Sitten lähetys vasempaan etukulmaan, jossa ukko oli korkean kallion huipun takana. Tämä meni kanssa hyvin ja palkaksi namit. Seuraavaksi taas lähetys oikealle ja ihan mielettömän hyvä pisto (WAU) palkaksi namit. Sitten lähetys vasemmalle, jonne hiukan vino, mutta ok kuitenkin. Palkaksi namit. Sitten oikealle lähetys, mutta Milo lähti tekemään liian matalaan, joten kutsuin pois. Tokalla lähetyksellä jälleen ihan loistavan hyvä pisto ja namit. Viimeinen lähetys vasemmalle, jossa palkkana taistelut. Olin ihan tyytyväinen ja saatiin sitä suoruutta niihin pistoihin.

Lounaan jälkeen lähdettiin takaisin metsään tekemään esineruutua. Olikin kyllä lähes joka koiralle todella vaikea ruutu. Milolle kolme esinettä, yksi keskelle ja yksi kumpaankin takakulmaan (ruutu oli hiukan ylisyvä, noin 60 m). Ekalla pistolla tuli keskiesine (pieni kankaan pala) hienosti, joskin Milo sitä mälväsi suussa aika paljon luovutuksessa. Palkaksi nami. Toinen esine olikin sitten vaikeaakin vaikeampi, enkä edes muista varmasti, olisiko ollut vasta neljäs lähetys, kun Milo upposi ja toi nahkahanskan vasemmasta takakulmasta. Taas pureskeli esinettä, mutta ei sentään tiputtanut. Milo oli kyllä ihan puhki ja saikin hyvän palkan ja kehut. Ei nostettu kolmatta laisinkaan.

Esinetreeneistä karautetiinkin sitten tottiskentälle. Milo oli ensin paikallamakuussa ja kentällä teki kolme koirakkoa samaan aikaan eri liikkeitä. Hyvin Milo pysyi (minulla oli kyllä varmistusnaru). Sitten tehtiin loiva A-este (tämä taisi olla vasta toinen kerta kun sitä treenataan) tulihan se Milo yli, hiukan horjuen kylläkin. Sitten laitoin Milon paikalla makuuseen jälleen ja nyt takana oli varmistaja ja minä etenin pitkälle. Hyvin Milo pysyi vaikka muut koirakot tekivät noutoja, hyppyjä, luksetuloja ym. Milosta kivoja juttuja. Palkaksi namia ja hyvät kehut. Sitten Milo irti ja seuraamista ja henkilöryhmää, jotka ihan ok. Hyppynoudot myös hyvät, joskin yhdellä hypyllä kiersi takaisin tullessaan. Saatiin kuitenkin loput hypyt ok. Tasamaanouto myös hyvä eikä pureskellut kapulaa missään luovutuksissa, mikä onkin ihme. Liikkeestä maahan ok, mutta liikkeestä istuminen ei meinannut onnistua millään, lopulta otin paljon helpotusta ja suurilla avuilla sekä hyvä palkka. Ihan lopuksi täysillä eteen meno, mikä loistava. Hyvin kuuliainen Milo oli, eikä juuri vilkuillut niitä kolmea muuta koirakkoa, jotka tekivät kentällä tai kentän laitamilla odottavia koirakoita. Hyvä, hyvä.

Iltalenkillä käytiin vielä Milon kanssa tekemässä se loiva A-este ja oikein reippaasti Milo sen kipusikin. Palkaksi kehuja, kun nameja ei ollut mukana.

Sunnuntaina aamulla jälleen hakumetsälle Anin porukassa. Märkää oli ja erittäin haastava ja vaikea maasto. Milolle olin sunnitelut ilmasutreeniä tällä kertaa. Ensimmäinen lähetys oikealle etukulmaa (tosi tieheikköä ja ryteikköä sekä jyrkähköä nousua) ja hienosti Milo toi vielä rataa eteenpäinkin rullan ja oikein vauhdilla näytölle. Myös vasen etukulma oli tosi hankala, mutta sujui Milolta hienosti, sekä pisto, ilmasu sekä näyttö. Oikealle taas seuraava lähetys ja kaikki meni loistavasti siihen asti, kun oltiin jo metsässä menossa näytölle. Milopa ei löytänytkään ukkoa ja tuli sitten istumaan mun viereen. Eipä auttanut muu, kun tehdä uudestaan. Eli Milo haki rullan ja taas näytölle. Nyt ukko löytyikin, mutta olipa kyllä ihan mielettömän hyvä piilo. Itse en ukkoa nähnyt vaikka seisoin puolen metrin päässä, kunnes Milo sukelsi sinne maahan :) Viimeinen ja suorapalkkaukko vasemmalla vaikeassa paikassa kalliojyrkänteen puolessa välissä tiheän kuusen alla. Milo oli jo aivan puhki ja teki monen monta pistoa, kunnes lopulta ukko löytyi ja taistelut sekä lelu palkaksi. Sitten Milo sukelsikin sellaiseen valtavaan mutalätäkköön ja valkoisessa koirassa ei ollut sen jälkeen ythään valkoista.

Sitten suuntasimmekin kotia kohden.

Frodon tämän päiväisiin tokotreeneihin palaan myöhemmin. Ai niin Frodon lauantain kisapaperit tulivat tänään (iiks).