Tällä viikolla meillä oli Hessun kanssa kahdetkin ohjatut treenit ma ja pe. Itse olen ollut vielä hiukan puolikuntoinen (yskä vaivannut ja äänikään ei ole täysin palautunut). Alkuun kuitenkin eiliset Sirken treenit.

Paikalla neljä koirakkoa ja Hessu vuorossa viimeisenä (paitsi välissä tehtiin pari paikkamakuuta). Alkuun Hessu piippasi ja oli levoton (olisi niin halunnut itse päästä tekemään). Teki kyllä hyvää opetella odottelemaan, lopussa malttoi joi pätkittäin makailla ja istua rauhassa. Kuvassa Hessu seuraa silmä tarkkana toisten treeniä :)

WP_20140613_001-normal.jpg

Paikkamakuuseen mentiin koemaisesti ensin tarkastus ja koirat irti kehään, Hessu toisena. Tämä rupeaa jo sujumaan kivasti, kunhan muistan edetä reippaasti ja sanoa tarpeeksi "kimeästi" "seu" -käskyn. Toisella kerralla tehtiin tahallaan niin, että taaimainen koira tuli ihan Hessun perässä, jopa hiukan haisteli sitä, mutta ei ongelmaa (tosin tämä oli Hessun mielestä kiva tuttu koira). Silti hyvä harjoitella. Ensimmäisessä paikkamakuussa Hessun takapää oli taas nytkähtänyt, kun olin mennyt piiloon (teki sen viime kokeessakin). Oli myös hiukan ryöminyt. Toisella kerralla jätin namit ihan Hessun etutassujen eteen ja tällä kerralla oli pysynyt täysin paikallaan ja pää ylhäällä (namitkin oli tallella), tosin "tuomari" oli kerran sanonut Hessulle "ö-ö", kun oli tuijottanut toista namia liian kiinteästi :) Loistavaa siis, että kehään ja kehästä siirtymiset alkaa sujua jo aika rennosti. Harjoiteltava paikkamakuussa nameilla, jotta takapään nykäisyä ei enää tulisi. Mielellään niin, että joku on katsomassa ja minä piilossa. Tässä yksi kuvakin, kun ollaan palaamassa koirien luokse.

paikkis-normal.jpg

Meidän vuorolla alkoi tietysti kova sade, mutta saatiinpahan sadetreeniä :) Ensin kertaalleen tunnari koemaisesti (kapulat rivissä). Muuten hyvä, mutta Hessu otti ensin suuhun väärän hetkeksi. Tähän taisi vaikuttaa se, kun jouduin sitä komentamaan aika kovasti, että jätti nurmikon lutkuttamisen. Päätettiin, että tehdään vielä lopuksi uusi tunnari.

Luoksetulo koemaisesti takapalkalla. Heitin röhköpossun pitkälle taakse, Hessu viereen ja kädenheilautus ja samalla sanoin sille "luoksetulo". Ihan sairaan hyvä luoksetulo :) Tuli laukalla koko matkan ja pysäs laukasta seisomaankin :) JEE! Tehtiin vielä kerran takapalkalla niin että huusin tänne ja kovimmassa vauhdissa "vapaa". Tehtiin myös muuten sama, mutta huusin seis ja hetken seisomisen jälkeen vapaa ja lopuksi mun kierron kautta suoraan lelulle. Luoksetulo alkaa tuntua (ehkä ensimmäistä kertaa) aikas hyvältä. Täytyy tehdä seuraavaksi niin, että vien lelun Hessun näkemättä jonnekin taakse ja muuten samat jutut. 

Sitten tuli tosi kova sadekuuro, kun yritettiin tehdä kaukoja takapalkalla. Röhköpossu oli liian hyvä takapalkka, joten Hepsula vaati monta käskyä, että teki mitään (makasi korvat luimussa sateessa). Saatiin kuitenkin ensimmäisestä vaihdosta vapautettua. Otettiin sitten palkaksi namit ja alusta, niin toimi paremmin. Sain uuden neuvon seiso - maahan treenaamiseen, eli laitan Hessun seisomaan ja näytän, että minulla on nami. Laitan sen namin Hessun etujalkojen väliin ja kun sanon "maahan" sen pitäisi namin saadakseen hiukan peruuttaa etujalkoja ja siirtää painoa taakse. Tätä ruvetaan nyt tekemään, silä Hessuhan nousee maasta - seiso hissinä ja se eteneminen tulee sitten seiso - maahan (jos sillä on jäänyt paino eteen, miten usein käy). Kaukoissa siis edelleen pitkältä pelkkää ensimmäistä vaihtoa ja lähempää seiso - maahan ja seiso - istu vaihtoja. Tää on kyllä vaikea liike. 

Ruutuun juoksuja pallopalkalla läheltä ja kaukaa. Alkuun tosi hyvin, jopa niin, että minä seisoin ruudun vieressä ja Hessu pitkällä. "Ruutu" käskyllä se juoksi ruutuun ja oikeassa kohdassa ollessaan huusin "hyvä" ja samalla se kääntyi minuun päin ja heitin pallon palkaksi. Jossain vaiheessa Hessu juoksikin suoraan ruudun takana oleville repuille ja muovikasseille pariinkin otteeseen (hyvä häiriö). Tehtiin sitten vielä läheltä ja eri suunnista ja lopuksi Sirke vielä näytti ruudun paikan ja saatiin tosi onnistunut lähetys suoraan oikeaan kohtaan ja pallo lensi palkaksi. Eli edelleen lisää ja lisää ruutua ja höiriötä!

Hessu oli jo aika väsynyt, mutta tehtiin vielä loppuun toinen koemainen tunnari, nyt kapulat ympyrässä. Hessu oli nyt hyvällä tuulella (oli unohtanut mun komentelut) ja teki ihan loistavan tunnarin :) Palkaksi vielä narupallon heittoa ympäri nurtsikenttää. Niin ja sadekin loppui meidän vuoron jälkeen (heh). 

Ai niin tehtiin me odotellessa myös peruuttamista edessä ja sivulla sekä metalli- ja puukapula nouto (noudot oli hyvät, molemmat laukalla).

Maanantaina oli Ninan tokot, yritämpä muistella mitä siellä tehtiin.

Aloteltiin ruudulla ja siellä meni ruutuun juoksut sekä läheltä että pitkältä ihan tosi loistavasti (Hessu osaa ruudun selvästi paremmin hiekalla kuin nurmella, ehkä hahmottaa sen selkeämmin). Pallon sai taas heti palkaksi, kun oli oikeassa paikassa. Vähitellen mukaan myös odottamista, eli kun juoksee ruutuun ja sanon "hyvä" odotan hetken, kun seisoo siellä ja sitten pallo palkaksi. En kuitenkaan sano "seiso" käskyä vielä. Sitten tehtiin ruudun loppua, eli Hessu jätetään makaamaan ja minä teen kävelyosuuden. Ensimmäisellä kerralla karkasi, mutta sitten keskittyi ja tehtiin pari kertaa niin, että menin aina palkkaamaan lopuksi kun makasi ruudussa ja kerran loppuun asti. Hyvä Hessu. 

Sitten näytettiin miten meidän istuminen sujuu jo vaikka selän takana (Hessu oli tarkkana ja teki hienosti). Tehtiin yksi koemainenkin  liikkeestä istuminen ja se oli hyvä. Jatketaan istumistreeniä, mutta nyt en enää palkkaa joka kerta heti kun istuu vaan pitää jo välillä istua pitempään ja saa palkan istuessaan. Sekaan myös niitä heti palkkoja. 

Luoksetulo takapalkalla, kuten eilenkin ja oli tosi hyvä :) En kyllä muista tehtiinkö muuta.

Nyt alkoi LOMA :)