Vielä puolikuntosena en ottanut kun Frodon eilen ohjattuihin tokoihin. Täytyy nyt vähän tsempata treenaamisessa, kun kisatkin lähenee.

Alkuun otin ihan pari tasamaanoutoa sekä puu- että metallikapulalla. Ihan ok molemmat. Pitäis aina välillä, kun Frodo on ihan innoissaan ottaa noilla kapuloilla niitä pelkkiä tuonteja ja edessä pitoa. Jos vaikka seuraavaksi muistaisin kotipihatreeneissä.

Sitten ruutuun lähetyksiä, sekä niin, että menin palkkaamaan kun seisoi ruudussa sekä suoraan lelulle lähtyksiä. Kerran tein koko liikkeen alusta loppuun ja meni upeasti :)) Sunnuntaina olisi tarkoitus kokeilla, miten ruutu onnistuu maneesitreeneissä (ekaa kertaa sisätiloissa).

Otin sitten pysäytysmerkkien vierellä pari suoraa luoksetuloa niin, että lelu oli mun takana valmiina maassa. Ekalla kerralla Frodo tuli hienosti eteen ja siitä vapautus mun taakse lelulle. Tokalla kerralla se paineli mun sivusta suoraan lelulle, mutta ihan ok oli molemmat luoksetulot, sellaista kivaa laukkaa :)

Sitten otettiinkin liikkeenohjaajan avustuksella pitkä seuraamiskaavio (palkaksi ainoastaan kehuja aina välillä). Seuraaminen tuntui aika mukavalta, kunhan en itse sotkeutuisi koipiini niissä käännöksissä yms. Myös kouluttaja seurautti Frodoa (eka kerta kun Frodo suostuu tekemään jonkun toisen kanssa), no kuitenkin oli oikein hyödyllistä nähdä Frodon seuraaminen ja Frodohan meni aivan loistavasti :)) Tehtiin myös sellasta seuraamista, että minä yritin "karkuun" tekemällä käännöksiä, juoksupyrähdyksiä yms. ja Frodolla oli kova homma pysyä oikeassa seuraamispaikassa (oli kivaa). Seuraaminen tuntuisi olevan ihan kohdillaan.

Liikkeestä istuminen liikkeenohjaajan kanssa oli ok.

Kaukot meni muut loistavasti, mutta ne seiso - istu tökkii aina välillä. Treenailinkin lopuksi taas pelkästään sitä seiso - istu läheltä ja nami lensi aina taakse palkaksi. Kyllä se siitä, periksi ei anneta ;)

Otettiin myös ihan vaan "nenänavaus" tunnari, eli muuten kisamaisesti, mutta vaan se "oma" kapula, jonka avustaja vei heinikkoon. Hienosti Frodo toi ja kehuin Frodoa, kun se oli kapulan kanssa edessä. Täytyy muistaa pitkittää näitä kapulan pitämisiä. Lopulta "irti" käsky ja namipalkka eteen.

Paikallamakuu kahden koirakon voimin. Frodo meni vasta tokalla käskyllä maahan, muuten kaikki ok. Kerrankin sain palkattua hyvin, eli kyykistyin Frodon viereen ja syöttelin sille namia kun makasi maassa ja siitä rauhassa vapautus. Oikein hyvä!

Oli oikein kiva ja tehokas treeni, sillä kouluttajan lisäksi meitä oli vain kaksi koirakkoa.