Milon ensimmäiset maneesitokot olivat torstaina. Ensin oli ryhmäläisten treenivuoro ja paikalla oli vain kuusi koirakkoa ja meitä kouluttajia peräti neljä. Otinkin sitten Milon treenaamaan häiriössä. Yllättäen Miloa ei kiinnostanut hevosten kakat, jotka oli kyllä hyvin siivottu pois, mutta ainahan niitä heppamaneesista vähän löytyy. Milo ei myöskään välittänyt muista koirista vaan teki nätisti minun kanssani (jee). Milosta on tullut kyllä tosi rento tyyppi. Välillä pidettiin huilitaukoja ja Milo makaili rauhassa maassa ja katseli muiden menoa aivan rentona.

Ihan alkuun siis tehtiin Milon kanssa veryttelyksi 15 minuutin lenkki pimeällä tiellä (onneksi oli otsalamppu ja heijastimet mukana).

Maneesissa tehtiin seuraamista, ruutuun juoksua suoraan lelulle, merkkiä (namit merikllä), luoksetuloa ja estehyppyä. Milo osasikin hyvin jäädä esteen taakse seisomaan. Palkkasin kuitenkin vielä esteen yli ja ensi kerralla palaan kyllä vierelle asti. Jääviä liikkeitä tehtiin myös. Istuminen ok, mutta seisomista ja maahanmenoa piti hiukan avittaa. Tunnaria vain "oman" hakemista ja aikamoinen rouskutus kyllä kävi kapulan kanssa. Kaukoja tehtiin myös läheltä ja ne menivätkin hienosti. Palkaksi heitin pallon Milon pään yli. Loppuun oltiin koko ryhmän kanssa luoksepäästävyydessä (ekalla kerralla Milo nousi ja otti pari askelta "tuomaria" vastaan) mutta tokalla kerralla istui kauniisti. Paikkamakuu vielä takapalkan kanssa (ensi kerralla voisi kokeilla ilman ja jäisin itse lähemmäksi). Hyvin Milo pysyi kaksi minuuttia, vaikka osa paikallamakuukoirista oli hiukan levottomiakin ja niitä käytiin välipalkkaamassa. Palasin sivulle ja vaputin taakse lelulle.

En kyllä olisi vielä vuosi sitten uskonut (jos joku olisi minulle sanonut) että Milon kanssa on näin helppoa treenata maneesissa, missä treenailee yhtäaikaa kahdeksan koirakkoa. Miloa voi huoletta pitää vapaana liikkeiden aikana ja se keskittyy hienosti minuun. Minun pitäisi vaan muistaa luottaa koiraan, sillä vanhasta tottumuksesta välillä pälyilen onko muita koiria lähellä.

Eilen olikin PahaRemmin perinteiset pikkujoulut + kokous ja meitä Milon kanssa muistettiin BH:n saavuttamisen vuoksi upealla uudella nimikoidulla noutokapulalla  Meidän tavotteisiin kirjattiin koulari haun alokasluokasta keväälle.

Itse olen asettanut toisenkin tavoitteen eli ykköstulos tokon aloluokasta myöskin keväälle. Ei siis auta kuin jatkaa harjoituksia.