WP_20131220_001-normal.jpg

Tähän alkuun yksi kuva Hessun eilisestä paikkamakuusta. Kerrankin pysyi suorassa vaikka minä olin juttelemassa kaverin kanssa tässä vieressä :) Toisella puolella tapahtui ilmeisesti jotain kiinnostavaa, tai sitten Hessu haikaili bortsuneidin perään...

Hessu possuili siis jo heti alkuun. Kun tultiin halliin ja olin juuri saanut päällysvaatteet pois ja Hebeltä hihnan pois, niin se kiiti täysillä yli kenttien väliaidan (väliaidassa oli suuri väli, johon oli laitettu vain agilityesteen osa eteen, tästä siis yli) toiselle puolelle liehittelemään ihanaa bortsuneitiä kesken tämän treenien :(  No Minä kiidin perässä (toivoen että bortsuneiti antaisi Hessulle kunnon rökityksen), mutta ei sehän suorastaan säteili Hessun huomiossa. Minä sitten anteeksipyydellen kampesin Heben takaisin omalle puolelle ja tukin tuon reijän agilityputkella. Onkohan ne väliaidat jotenkin lyhentyneet, kun noin isoja rakoja löytyy. Onneksi oli tuttu ihminen ja koira, eikä kukaan hermostunut asiasta (paitsi minä). 

Sitten Hessu paikkamakuuseen ja kentän rakennukseen (eli ruutu, luoksetulomerkit ja hyppyeste paikoilleen). Alla olevassa kuvassa Hebe toisessa päässä odottamassa luoksetulokäskyä. Vasemmalla hyppyeste ja oikealla näkyy ruudun kulmaa. 

WP_20131220_002-normal.jpg

Aloiteltiin sitten puukapulan kanssa hyppynoudoilla. Ne olivat kyllä tosi hyvät, eikä kapula ihan hirveästi pyörinyt suussa. Tämän jäleen pari tasamaa metallinoutoa sekä metallilla hyppynoutoa, ihan ok. Ruutu oli jotenkin hukassa, tai jäi siis juuri ja juuri ruudun sisäpuolelle, jouduin monella kertaa antamaan korjaavan käskyn, että siirtyi ruudussa keskelle. Koko liike kertaalleen ok, kertaalleen karkasi seuraamiseen, jonka jälkeen tehtiin niin, että palasin ruutuun palkkamaan kävelyn jälkeen. Luoksetulot suht. ok, kyllähän se seisomisessa valu, joten tehtiin sitten vielä niitä täpäköitä seisomaan pysähdyksiä pelkästään. Kaukoja vähän hinkattiin, mutta kun keksin jättää sivulle nameja palkaksi, niin teki hyvät vaihdot pitkälläkin välimatkalla liikuttamatta takavarpaita. Ehkä nyt hiukan on notkahtanut nämä kaukot parempaan suuntaan. Tunnari ok, kylläkin lyhemmältä matkalta. Tehtiin ensin pelkän oman etsiminen ja sitten kaksi kertaa kokonaisuudessaan, vähän kyllä "oma" pyöri suussa. Liikkestä istuminen hieno. Seuraamisessa kaksi kertaa onnistui taaksepäin seuraaminen niin, että Hessu oli suorassa (YES). On ruvennut taas edistämään aika reippaasti normiseuraamisessa, avustajan ja narupallon avulla saatiin kuitenkin lopuksi palkattua sillä hetkellä, kun oli oikeassa kohdassa.

Hömpöteltiin myös A-esteellä, jota Hebe rakastaa. Sai mennä sen ainakin viisi kertaa ja nyt ei enää loikkaa sieltä lopusta alas, vaan osaa tulla niin, että tassut osuu esteeseen (vaikka tuleekin lujaa). Leikittiin myös narupallolla, tehtiin kylkeä ja kieri -temppua ja lopuksi kasia (Hessu kiertää mun jalkoja kahdeksikon muotoisesti). Ai niin meinasi unohtua, että aloitettiin merkin treenaaminen, joka tuntui menevän tosi helposti, lopuksi Hebe itse tarjosi merkille seisomista :) Hessu oli kyllä ihan kamalan energisellä ja vauhdikkaalla päällä, huh (vanha ei pysy perässä). Ihana Laura lupasi tulla ensi pe mulle ja Hessulle liikkuriksi, ihan luksusta!!! Lisäksi ilmoittauduttiin Heben kanssa Drive in-treeneihin VOI -liikkeiden osalta. Toivottavasti osallistujia olisi sen verran, että päästäisiin tekemään myös paikkamakuu täysin koemaisesti. Ihan en ole varma montako liikettä voi tehdä, mutta olen ajatellut tunnaria, ruutua, kaukoja ja luoksetuloa (ne meidän vaikeimmat). Hessuhan ottaa välillä paljonkin häiriötä liikkurista, joten saadaan nyt vähän tähän asiaan treeniä Lauran kanssa ja sitten tuolla Drive in-treeneissä. 

Kotipihallakin tällä viikolla vähän treenattiin taisi olla tunnaria (joka hyvä) ja kaukoja pitemmällä matkalla (hyvät). Taisi vielä olla vähän seuraamista ja liikkeestä istumista. Muuten on kyllä ollut niin kiirusta, että ei olla keretty tekemään kuin niitä kaukoja rukailujen yhteydessä. Nyt alkoi kuitenkin ruhtinaallinen kahden viikon loma :) Tänään päästään siis kunnon lenkille PÄIVÄNVALOSSA, yes!

Huomenna olisi vielä viimeinen ratsastuskertakin ennen Joulua. Messarissakin olin käymässä, lähinnä katsomassa tokoa. Hienon näköistä, joskin pohja oli ilmeisen liukas, kun niin moni koira liukasteli ruutuun juostessa.