Eilen töiden jälkeen treenailin Hessu Hepsterin kanssa kotona alapihalla. Ensin Hessu sai odotella makuussa, kun rakensin ruudun. Sitten tehtiin "röhköpossu" takapalkalla kaukojen ensimmäistä vaihtoa (15 metrin välimatkalla). Ensin istuminen ja sen jälkeen seisominen. Oi, kuinka hienot. Ruutuun juoksuja pitkältä (narupallo oli piilotettu ruudun takaosaan). Tämän jälkeen lätkällä oikeaa paikkaa (ruudun takaosaan). Tehtiin kertaalleen ruutu kokonaisenakin ja ihan ok. Hessu kyllä juostessa usein ajautuu vasemmalle ja koukkailee sieltä kautta. Suorapalkalla toki menee täysillä ja suoraan. Kertaalleen myös niin, että palasin palkkaamaan, kun makasi ruudussa (kävelyosuuden jälkeen).

Luoksetulo ensin kokonaan sivupalkalla ja sitten taidettiin tehdä sitä seisomisosuutta takapalkalla. Kyllähän se niiden palkkojan kanssa pysähtyy, mutta ilman niitä onkin sitten eri juttu. Tunnari myös kertaalleen 15 metrin matkalta. Hessu laukkasi hyvin kapuloille, osui ensimmäisenä omalle, mutta varmisteli haistelemalla vielä kolme viereistä kapulaa ennenkuin palasi tämän oman luo ja toi sen hienosti. Oon kyllä ylpeä, että malttaa haistelle pitempäänkin eikä vaan heti ota jotain, kuten ennen. Toivottavasti tämä liike pysyy nyt kasassa.

Ihan lopussa tehtiin seuraamisen siirtymiset joka suuntiin ja käännöksiä. Eilen myös palkkasin Hessun lähes jokaisesta sivulletulosta ja usein myös omatoimisesta kontaktin otosta. En ole näistä aikoihin palkannut ja sivulletulo onkin huimasti hidastunut. Iltaruualla Hessu teki ulkona 5 min paikkamakuun. Makasi pää maassa kuin raato, olisipa se kokeessakin tuollainen.

Tänään ajattelin ottaa enempi seuraamista ja edelleen palkkaa paljon aina sivulle tulosta ja usein myös katsekontaktin pitämisestä, kuten pentutreeneissä konsanaan. Kaukojen pelkkää ensimmäistä vaihtoa edelleen. Pari pitkältä, pitkältä ruutuun juoksua sekä hyppynoutoa. Iltaruualla tietty taas se paikkamakuu esim. alapihalla.