Sunnuntaina oltiin Frodotuksen kanssa jälleen maneesitokoissa.

Luoksetulossa sain aikaiseksi hyvän pysähdyksen myös seisomaan pysäytyksessä (maahanmeohan on Frodolla ollut aina salaman nopea). Nyt sitten täytyy ensi kerralla muistaa ottaa pelkkiä vauhdikkaita luoksetuloja, jotta Frodo unohtaa ennakoimisen.

Merkki sujui hyvin, samataen merkki - ruutu lähetykset. Niitä ei nyt kovin paljoa edes hinkattu, kun on selvästi hallinnassa.

Ohjattukin sujui hyvin. Ensin oikeanpuoleinen kapula ja sitten vasen. Vasen kapula oli lähes kiinni ruudun merkissä ja kun Frodo oli juossut kapulalle ja ottanut sen suuhun, seisahtui se hetkeksi kapula suussa katsomaan ruutua (selvästi mietti, että pitäisikö sittenkin mennä sinne...). Päätti kuitenkin ihan itsenäisesti ja lähti tuomaan kapulaa minulle. Tässä kohtaa kehuin kovasti Hymy Muutenkin meidän puoli maneesia oli täynnä jos minkämoista tötteröä ja kapulaa, hyvää häiriötä.

Kaukoissa jumitti maasta - istu pitkältä matkalta, mutta saatiin sekin lopulta ekalla käskyllä onnistumaan. Täytyy taas muistaa ottaa sarja näitä pelkkiä ensimmäisiä vaihtoja ja piiiiitkältä matkalta.

Tunnistusnouto liikkeenohjaajan kanssa. Meni aivan loistavasti ja Frodo haisteli erittäin huolellisesti ensin vasemmalta oikealle ja sitten oikealta vasemmalle kapulat ja toi sitten reippaasti oman (Frodo osaa kyllä haistella kapulat todella siivosti, edes koskettamatta niitä). Kapulan luovutuksen jälkeen kovat kehut.

Eipä me sitten taidettu muuta tehdä maneesilla. Treenien jälkeen mentiin vielä toisen koirakon kanssa pienelle hihnalenkille mahtavan kirkkaaseen auringonpaisteeseen.

Kotona vielä ihan pientä treeniä sekä Milolle että Frodolle, kun isäntä kuvasi meitä filmille mun digikameralla. Otettiin Milon kanssa (jonka kanssa ei kyllä olla tottista tehty todella pitkään aikaan) seuraamista, luoksetuloa, noutoa ja paikalla makuuta. Hiukan hyppi innoissaan ja perusasennot oli hukassa. Noudot yllättävän hyvin ja vain kevyellä kapulan puremisella. Frodon kanssa seuraamisia, liikkeestä istuminen, luoksetuloa ja kaukot. Tehtiin kahdessa jaksossa, kun ekat filmit tuli vähän "väärinpäin". Ekassa treenisessiossa Milo oli paikallamakuussa vieressä, kun Frodo teki. Lähti ekalla kapulan heitolla, mutta yllättäen sen jälkeen pysyi todella hyvin vaikka Frodo teki noutoa vieressä. Ei helppoa meidän Milotukselle, joka rakastaa noutoa. Piha on kyllä kamalan liukas ja aikamoista tepsuttelua se treenaaminen siinä oli.

Ihanaa, eilen oli ensimmäinen hiihtoLOMApäivä, jonka kunniaksi kävin lahjaksi saamassani lämpimässä suklaahieronnassa. Oli muuten mielettömän ihanaa vaan nautiskella ja rentoutua. Lapset olivat anoppilassa yökylässä ja tulevat tänään iltasella kotiin, joten minulla on päivällä ohjelmassa pitkä, pitkä lenkki koiruuksien kanssa. Ajattelin lähteä pitkälle järven jäälle, toivottavasti tulee aurinkokin esiin....pakkasta ainakin riittää. Nyt lisää aamukaffea...