Milo, luoksepäästävyys kahden ohjaajan toimesta, ok ei hyppinyt tms. Otin kontaktin ennen tulijaa ja nami palkaksi heti "kopeloinnin" jälkeen. Oikein hyvin, Milo ei noussut edes istumasta seisomaan.

Paikallamakuussa oltiin rivin reunimmaisia. Jätin hihnan pitkäksi ja aluksi seisoin sen päällä. Kävin välipalkkaamassa ja pidensin matkaa lähes kentän puoleen väliin (naru siis vain pari metriä). Oikein hyvin pysyi, vaikka viereinen koira kääntyi niin, että sillä oli rintamasuunta Miloon päin. Välipalkkasin aina, kun Milo tuijotti minua kiinteästi. Hyvin pysyi. Palasin sivulle ja laskin hitaasti kuuteen ja sitten käskin perusasentoon ja palkka. Hyvä oli!

Sitten harjoittelin itsekseni uutta sivulletuloa. Oli vaikeuksia häiriössä, Miloa kun kiinnosti niin kovasti muiden touhut. Sain pari onnistunuttakin.

Alo -hypyt meni hienosti. Milo hyppää mielellään ja kääntyy heti minuun päin, mutta ei yrittänyt tulla esteen sivusta takaisin. Tehtiin niin, että minä lähetin hyppy -käskyllä ja Milo hyppäsi ja kääntyi katsomaan minua. Silloin kehuin hyvä ja vapaa ja avustaja oli Milon huomaamatta laittanut sen lelun esteen taakse, minne vapautus.

Seuraamiset meni silloin hyvin, kun sain piedettyä kontaktin, mutta muuten ihan kamalaa haahuilua. Palkkasin Miloa siitä, kun se itse tuli minun luo ottamaan katsekontaktia. Treenattiinkin lopputunti perusasentoa, eli pätkä seuraamista ja pysähdys (Milolla toimii hyvin, että hidastan askelia hiukan ennen pysähdystä) ja sitten perusasento sekä kontaktin pitämistä.

Milo ei räyhää kentällä, eikä nosta karvoja pystyyn (eli se on saanut itseluottamusta ja tietää, että ei ne muut tule vaikka hän on ihan hiljaa ja riekkumatta). Tuijottelee kyllä muita ja silloin minulla on vaikeuksia pitää se kontakti ja herätellä Milo huomaamaan minutkin. Ei kyllä kuitenkaan uskoisi, että Milo on sama koira, joka keväällä vielä räyhäsi muille ihan täysillä. Asiaa auttanee myös se (kuten ohjaaja eilen totesi) että nyt minäkin pystyn olemaan rennosti ja pitämään Milon hihnan löysällä ja jopa välillä irti. Sekin vaikuttaa siihen että koira osaa olla rennompi.

Ensi kerralla onkin Milolle tiedossa ihan uusi juttu, millä koitetaan saada se huomaamaan ja pitämään kontaktia minuun paremmin.

Sunnuntaiaamuna mennään ottamaan Milon kanssa PK-tottista.

Frodon treeniporukassa olikin vain kolme koirakkoa. Kentän reunamilla kyllä porukkaa ja koiria häiriönä.

Paikallaolossa Frodo oli keskellä ja laitettiin tiiviit välit. Tehtiin EVL:n mukaisesti. Paikalla istuminen ok, paikalla makaaminen muuten ok, mutta tarvitsi lisäkäskyn että meni maahan.

Ruututreenit meni oikein sujuvasti. Avustaja laittoi Frodon pallon ruudun taakse, niin että Frodo ei nähnyt. Lähetin 25 metrin päästä ja Frodo meni hyvin, ihan vähän hidasti ennen ruutua, mutta muuten hyvä. Sitten laitoin pallon itse niin, että Frodo näki ja lähetys yli 25 metrin päästä. Frodo lähti vauhdilla ja käsky "maahan" ruudun kohdalla ja Frodo meni erittäin nopeasti. Siitä vapautus pallolle. Tämän jälkeen vielä kaksi ruutuun lähetystä niin että pallo ruudun takana. Kaikki menivät erittäin hyvin. Täytyy muistaa ottaa ylipitkiäkin matkoja, sillä näiden jälkeen tuntuu 25 metri olevan Frodolle helpompi.

Vieraalla kapulalla hyppynouto. Laitoin esteen lähes metrin korkuiseksi. Hienot hypyt ja noudot eikä kosketusta esteeseen.

Tunnari meni ihan poskelleen. Frodo tuo kyllä oikean, mutta otti joka kerta ensin suuhunsa sen lähimmän, jonka sitten pudotti kunnes toi oikean. Otin lopuksi kolme kertaa ihan sen "oman" kapulan etsimistä heinikosta ja vasta kolmannella, kun toi nätisti eikä yhtään käännellyt kapulaa suussaan palkaksi pallo. Nyt palaan kotona ihan niihin meidän alkuharjoituksiin enkä ota kentällä vähään aikaan.

Kaukokäskyt ihan Frodon edestä niin, että palkka jokaisesta vaihdosta ja katsoin tarkkaan, että takajalat eivät liikkuneet. Sitten otin pidemmältä maasta - seiso. Ei meinannut nousta millään. Onneksi treenien vetäjä tuli sanomaan, että teen koiran lähellä käsillä ihan erilailla, mitä pitemmältä. Eli sain Frodon nousemaan, kun tein samanlaiset käsimerkit. Otin maasta - seiso toistoja useita (ja katsoin että takajalat eivät siirry). Lopulta meni hienosta ja vapautus pallolle. Mun täytyy oikeesti keskittyä myös tuohon omaan "hosumiseen" sillä Frodo lukee mun käsimerkkejä aika tarkasti.

Luoksetulo eteni ehkä kaksi askelta (tai vähemmän, vaikea sanoa sieltä edestäpäin) ennen seisomaan pysähdystä, maahan meni tosi hyvin ja loppumatkakin laukalla :). Tämän jälkeen kaksi läpijuoksua merkkien vierestä. Ei hidastanut ja tuli laukalla.

Metallinouto ja luovutus muuten hyvä, tuo lähelle ja pitää tiiviisti, mutta ravaa takaisin. Yritin niinkin, että pallo vieressä odottamassa, mutta ei sitten lähtenyt millään noutamaan, eikä vaikuttanut vauhtiin. Täytyy ottaa ensikerralla vaikka tämä liike ensimmäsiten joukossa, jolloin virtaa vielä ihan eri malliin ja innostaa "hulluna" pallolla.

Liikkeestä istu, ei mitään ongelmaa.

Frodo pääsi myös haistelemaan ihailemaansa pikku spanielin pentusta. Frodo kun aina rakastaa pieniä. Tämä pentunen kun vähän "piippasi" kentän laidalla, oli Frodo kesken treenaamisen ryntäämässä lohduttamaan (uskoi kuitenkin, kun kielsin). Kaikenmoiset häiriöt on enempi kuin hyväksi.

Hyvät oli taas treenit :)