Eilen oli vuorossa Frodon tokotreenit. Päivä olikin helteinen, joten olin ajoissa paikalla ja Frodo pääsi uimaan ja noutamaan dummya ihan pitkän kaavan mukaan (Frodosta tulisikin hyvä noutaja, sillä se suorastaa rakastaa dummyn noutamista). Heittelin niin pitkälle kun jaksoin ja Frodo ui innoissaan noutamaan.

Sitten mentiin treenaamaan ohjattua noutoa hiukan ylipitkillä matkoilla. Mentiin sellaiselle nurtsikentälle, jossa ei olla ennen treenattu. Alkuun yritti molemmille puolille hakea sen keskimmäisen, mutta sain "ei" sanalla ja uudella ohjauksella hakemaan sen oikean. Loput kerrat sitten menivätkin suorastaan loistavasti ja välillä otin väliin pelkkää merkkiä ja palkka siitä.

Sitten tehtiin ruutua, joka oli kyllä vähän hukassa. Frodo pyrki siellä ruudussakin yhden tötterön taakse. Lelun avulla saatiin sitten hyviä ruutuun menoja. Tehtiin myös pitkään ihan läheltä ruudun keskiosaan menoja ja sinne käsky "seiso" ja sitten lelu lensi palkaksi ja auttoihan se. Lopuksi koko liike merkkeineen ja vapautus suoraan ruutuun lelulle.

Sitten olikin aikamoisen kuuma meillä molemmilla. Frodolle vettä ja sitten Frodo pääsi autoon huilaamaan ja minä toimin liikkeenohjaajana ALO -luokassa möllitokossa. Ensimmäinen kerta liikkeenohjaajana, onneksi oli lunttilappu mukana liikkeiden järjestyksestä.

ALO ja AVO -luokan jälkeen päästiin me ohjaajatkin tekemään pari EVL -liikettä. Ensimmäisenä paikalla istuminen. YES se onnistui pitkästä aikaa ja Frodo pysyi kauniisti istumassa. Liikkeen jälkeen se saikin mahtavat kehut ja pari namia. Paikallaistumisessa oli kolme koirakkoa ja yksi meni maahan.

Sitten tehtiin luoksetulo. Voi että, kerrankin se meni Frodolta lähes täydellisesti. Uskomattoman hyvä seisomaan pysähdys, maahanmeno loistava kuten aina, tuli kerrankin suoraan eteen ja vasta käskystä sivulle (ei siis ennakoinut). Tämä liike sai jopa yleisön taputtamaan. Josko tämä joskus onnistuisi oikeissakin kisoissa...;)

Sitten ruutu, joka ihan ok. Käskin Frodon suoraan maahan ruutuun (jonka teen usein kisoissakin, jos näyttää että se saattaa vaeltaa ulos ruudusta). Melkoisen reunaan Frodo jäikin, mutta kuitenkin ruudun sisällä :) Loppuliike hienosti.

Viimeisenä liikkeenä kaukot. Olin varautunut, että Frodo ei liikahdakaan ja tulen sitten käskemään lähempää (mitä ei tietysti oikeissa kisoissa voi tehdä). Yllättäen Frodo tekikin kaikka vaihdot??? hiukan tahmeasti kyllä ja yhdessä kohdassa jouduin antamaan toisen käsky, jotta nousi maasta istumaan. Ensimmäisessä maasta - seiso annoin myös erittäin voimakkaat vartalon avut. Eikä Frodo edes edennyt, kuin kymmenisen senttiä yhdessä vaihdossa. Lopuksi Frodolle hurjat kehut, namia ja vielä leluriekkumista. Tästä liikkeestä olin kyllä tosi onnellinen!!! Josko sen saisi tekemään edes näin kisoissakin, niin saataisiin edes jotain pisteitä.

Hyvin Frodo kyllä toimi vaikka oltiin tehty aamupäivällä pitkä lenkkikin ja oli kuuma ja vielä ennen mölliliikkeitä pitkä ja väsyttävä uiminen ja treenaus. Hyvä näin :) Kotona Frodo ei kyllä sitten jaksanutkaan riekkua Milon kanssa vaan söi iltaruokansa mahtavalla ruokahalulla ja olikin pian umpiunessa. Milokin oli kyllä ollut pihalla koko illan ja hiukan väsynyt sekin.

Sunnuntaina aamulla Milon tottistreenit Talissa. Ai niin ja Frodo on nyt sitten ilmoitettu karjisten rotumestaruustokoon Hauholle.