Mutta ei tahdo keritä tänne päivittämään.

Lauantaina aamulla Milon treenit. Ensin Perkkaan kentällä BH tottikset. Ilmoittautuminen osoittautui kaikista vaikeimmaksi, mutta lopulta sekin tehtiin ihan kontaktissa ja hiljaa. Eniten olin yllättynyt siitä, että Milon ollessa paikallamakuussa se pysyi, vaikka vieras koirakko ihan tahallaan meni aivan viereen ottamaan luoksetuloa ym. häiriötä. Toista koiraa kun palkattiin oli Milo noussut seisomaan hetkeksi ja sitten meni takaisin maahan ja käänsi selän toiselle koirakolle. Hyvin pysyi hiljaa ja tuijotti vain minun selkääni. BH liikkeet tein reilulla välillä paikalla olevaan koiraan. Aika häseltämiseksi meni, mutta parani kun rupesin vähän luottamaan Miloon. Kaupunkiosuus lähistöllä. Milo nosti kyllä aikamoisen rähinän kun minä olin piilossa ja ensimmäinen koirakko meni ohi. Saatiin kyllä (kiitos Virpin) Milo lopulta sietämään vieras koira puolen metrin päässä. Milo vain katsoi minua ja pääsin hyvin kehumaan. Olipa aika mahtavaa, tämän kun saisi kestämään. Tähän pitää lisätä, että ainakin iltalenkillä Frodon ja Milon kanssa ohitettiin vieras vehänterrieri aivan hiljaa ;)

Milon treeneistä porhalsin kotiin vaihtamaan koiraa ja sitten Frodon kanssa meidän ohjattuihin tokotreeneihin. Olikin mielenkiintoiset treenit ja aiheena ruutu, merkki ja idioottirinki. Ruutuun saatiin hyviä vinkkejä varmistamaan sitä keskikohdan löytymistä. Eli ensin käydään näyttämässä koiralle kädellä keskikohta ja sitten lähetys ja keskellä käsky "seiso" ja palkkapallo lentää suoraan siihen keskelle. Merkkiä otettiin kanssa eri tyyleillä ja ihan hyvin meni.

Idioottirinki oli meille aivan uusi EVL -liike, joskin osaahan Frodon mennä maahan, istua ja seisoa liikkeestä. Hyviä treenaamisvinkkejä saatiin ja sujui kivasti Frodon kanssa. Itse pitää opetella kävelemään kulmat suoraan eikä kaartaen.

Opettajan lähdettyä vielä Eveliinan ohjauksessa ohjattua noutoa oikealle. Aika takkuista oli, jostain syystä se keskimerkin tilalla ollut limupullo oli melkoisen kiinnostava. Saatiin kyllä pari oikein hyvääkin. Kiitos Eveliinalle liikkeenohjaajana toimimisesta.

Eilen pääsi Milo hakutreeneihin. Milon kanssa paneuduttiin umppareihin. Radan toisen sivun vieressä oli myös lampaita laitumella ja pikkuinen pelko oli, että Milo ampaisee sinne välittömästi, mutta ei, hiukan se haisteli ihmeissään ilmaa, mutta keksittyi sitten hyvin hakuhommiin.

Ensimmäinen lähetys oikealle ja etukulmassa umpipiilossa, jossa yläosa auki vieras mies maalimies ;) Milo oli siististi kiertänyt piilon pariin kertaan ja ottanut sitten irtorullan ja toi reippaasti keskilinjalle. Pudotti kyllä mun varpaille, mutta nosti pyynnöstä. Näytölle hyvin ja palkaksi namit.

Sitten lähetys vasemmalle, jossa hienolla laatikkopistolla irtorulla aivan umpinaisesta pienestä roskiksesta. Meni hyvin siihen asti, kun lähdettiin näytölle sillä Milopa ei löytänytkään takaisin piilolle... Ei kun uudestaan rullan haku ja näyttö ja nyt löytyi, joskin kovan työn jälkeen. Ilmeisesti umpinainen pieni roskis pitää ukon "hajut" hyvin sisällään ja sitä täytyy olla nenä auki näytöllekin mennessä eikä vaan hökeltää... Palkaksi namit.

Sitten kaksi oikein nättiä tyhjää pistoa ja multa niistä kehut. Viimeinen lähetys oikealle jossa takalinjalla tiheässä kuusikossa, avopiilossa ukko ja suorapalkka lelulla. Oikein hienosti meni :)

Tänään ollaankin vaan lenkkeilty.