Eilen taas Lauran ja lauman kanssa "keskipäivän treenit". Kyllä lomalla on mukavaa, kun voi treenatakin mihin aikaan tahansa...

Milon kanssa aloitin ensin ja koska Laura oli myöhässä, niin treenailin Milon kanssa kahdestaan lähes kaikki AVO -liikkeet. Oli edelleen tosi kuuma ja aurinko porotti, mutta ihan hyvin Milo jaksoi.

Hessu pääsi sitten myös treenailemaan ja treenattiin irti, kun ei ollut vielä muita paikalla. Sivulle tuloa ja kontaktia sekä paikkamakuuta. Lopuksi leikittin.

Kun Laura tuli, tehtiin Haran ja Milon paikkamakuu:

Kun olin piilossa oli Milo vaihtanut lonkka-asentoon. Muuten ihan ok. Tehtiin vielä Lauran toimiessa liikkurina luoksetulo ja tokalla kerralla Milo jopa pysähtyi hienosti.

Hessu tuli myös vielä kentälle ja tehtiin sivulle tuloa ja kontaktia Haran ollessa häiriönä. Lopuksi vain rauhallista kävelyä Haran ympärillä ja palkkausta kun otti itsenäisesti minuun kontaktia :)

Iltapäivällä tulikin sitten Mari hieromaan ja kartoittamaan koirien lihasjumitilanteen. Hessu oli käsittelyssä ensin ja jumeja löytyikin niskan alueelta ja myös alaselästä. Hessu antoi hieroa yllättävän hyvin, ainoastaan kipeissä kohdissa hiukan kiemurteli ja huomautti asiasta. Hessua pitäisi pyrkiä lämmittelemään ennen riehumista (nythän se lähtee sata lasissa, kun oven aukaisee). Eli otetaan jatkossa remmissä ulos ja minimissään kävellään rauhassa 5 - 10 minuuttia ennenkuin pääse juoksemaan muiden koirien kanssa.

Frodo oli vuorossa seuraavana. Spondyloosin takia on jumia ja jännitystä aika paljonkin lihaksissa. Frodolle tehtiinkin näin ekalla kerralla kevyt hieronta ja minä sain myös ohjeet, miten itse voin päivittäin helpottaa Frodon oloa.

Milolla oli poskilihakset ja takapää jumissa (kuten arvelinkin). Jumi oli aika paha ja Milo ravaa välillä ihan vinossa sen vuoksi. Milolle on minun  hyvä tehdä sama hieronta, mihin sain ohjeet myös Frodolle.

Mari teki jokaiselle hierontasuunnitelman ja tulee maanantaina hieromaan kaikki koirat uudelleen. Tänään oli valtava ero Frodon ja Hessun olemuksessa hieronnan jälkeen. Milo taas ontui hiukan eilen hieronnan jälkeen, mutta on nyt aamulla kunnossa. Tänään pidetään huilipäivä kaikille koiruuksille (niin hyvin kun se on mahdollista).