Eilen Hessun kanssa sivistimme itseämme lenkkeilemällä vaihteeksi tuolla keskustassa, joskin maalaismaisemaa sieltäkin löytyy. Tehtiin reipas reilun tunnin lenkki jälkikasvun treenien aikana. Hiukan oli reidet jäykkänä lenkin jälkeen ja nukuin kuin "murmeli" ja niin nukkui Hessukin, ei tainnut liikahtaakaan yöllä. Testasin lenkin aikana uuden puhelimen kameratoimintoa, hiukan vielä hakusessa, mutta tässä pari otosta todistukseksi, että sain edes jotain kuvia otettua.

Tässä kuvassa taka-alalla häämöttää keinonurmi, missä jälkikasvu treeenaamassa. 

WP_20130809_004-normal.jpg

Kirkkonummen keskustasta löytyy myös viljapelto ;)

WP_20130809_009-normal.jpg

Keskustan puput olivat kyllä Heben mielestä aika jäykkiä tyyppejä.

WP_20130809_011-normal.jpg

Lenkin jälkeen juomatauko ja sitten pariin otteeseen kaukojumppaa parkkiksella, eli Hessu teki maasta-seiso-maahan jne. noin 5 kertaa.

Yhdellä pihalla räksytti kiinni oleva pikkukoira ja Hessu räksytti hiukan takaisin, mutta sain sen sitten hiljenemään. Yhden vastaantulevan lenkkeilijän&koiran kohdalla väistettiin tien toiselle puolelle ja Hebe oli ihan rauhassa, vaikka vastaantulevalla koiralla oli häntä pystyssä (saattoi kyllä olla narttu). Kahden muun koirakon kohtaamisissa laitoin Hessun hyvän välimatkan päähän paikkamakuuseen ja silloinhan se ei sano mitään vaan makaa ihan paikallaan. Täytyy ruveta kulkemaan enempi ihmisten ilmoilla, jotta saadaan harjoiteltua noita ohituksia (varsinkin häntä päystyssä kulkevien uroskoirien ohituksia).

Sitten Torstain treeneihin. Oli ihan mielettömän hiostava ja ahdistavan kuuma ilma. Treenikavereita odotellessa tehtiin Hessun kanssa ensin ruutua. Hyvin hakee jo läheltä oikean paikan ja myös pitemmältä. Ruutu oli heinikossa (aika pitkässä), joten Hessu ei nähnyt oliko palkka valmiina vai ei. Ruutu on kyllä nyt kehittynyt kivasti. Täytyy katsoa se vielä Ninan kanssa läpi meidän maanantain treeneissä.

Tehtiin myös liikkeestä istumista ja nyt Hessu on sen oppinut, oikein hyvä. Lopuksi vielä hetipalkkaa, kun meni istumaan.

Sitten tehtiin tunnaria. Hessulla ei ollut nenä auki lainkaan ja se vain hortoili ees taas. Komensin sen sitten tiukasti paikalleen ja menin piilottamaan sen "oman", sitten aivan yllättäen ilman minkäänlaista syytä Hessu lähti täysillä takavasemmalle ja juoksi siis todella lujaa 30-40 metrin päässä kävelevän koirakon luo rähisemään ko. koiralle. Minä juoksin minkä kintuistani pääsin perässä, koppasin Hessun niskasta autoon ja menin pyytämään anteeksi. Onneksi lapinkoiraherra ei säikähtänyt, haukkui kyllä Hessulle hurjasti. Silittelin koiraa ja juttelin ulkoiluttajan kanssa, onneksi ei tullut mitään hammasosumia. Mutta minua v...tti niin paljon, että Hessu sai nököttää autossa jonkun aikaa. Niin hävisi luotto omaan koiraan ja sen takaisin saamisessa onkin sitten hommaa.

Treenikaveritkin tulivat sitten paikalle ja kun olin itse rauhoittunut lähdettiin takaisin treenaamaan. Tereenikavereina Hessulle täysin tuntematon sakemanninarttu ja sen kanssa kerran treenanneita pienempiä koiria. Treenattiin alkuun sitä "oman" etsimistä, kun se jäi kesken. Hessu sai etsiä oman 4 kertaan ja sitten tehtiin luoksetuloa sivupalkalla suoraan sivulle ja seisomaan pysäytyksillä. Hyvin menivät. Hessu oli myös paikkamakuussa muiden vieressä, kun näitä kahta kutsuttiin luokse. Hessuhan oli kuin enkeli, ei mitään reagointia muihin koiriin ja tuijotti minua herkeämättä. Välillä käytiin autolla juottamassa koiria ja pitämässä taukoa. Sitten tultiin koemaisesti koirat irti paikkamakuuseen, Hessu sakemannin perässä eli keskellä. Vähän katsekontakti Hessulla putosi, mutta sitten pysähdyttiin ja uudelleen eteenpäin vasta kun kontakti pysyi. Paikkamakuussa olivat pitkään (ei otettu aikaa) ja me kolme ohjaajaa käytiin piilosta vuorotellen pujottelemassa koirat. Paikkamakuun jälkeen seurautin Hessun "kehästä" ulos ja vasta siellä narupallopalkka. 

Nyt yritän saada treenihäiriöksi oman arvonsa tuntevia uroskoiria, jotka mielellään pitävät häntää pystyssä ja saavat haukkua ja häiritä kaikin mahdollisin tavoin. Hessu on nyt saatava toimimaan kaikessa häiriössä, ei tuollaisen kanssa uskalla edes kokeeseen lähteä, jos se vaikka ampaisee sieltä kehästä kesken kaiken :(  Nyt siis varsinaisten VOI -liikkeiden sijaan treenipaino siirtyy uroskoirahäiriöön. Tähän täytyy vielä lisätä, että rauhassa häntä alhaalla kulkevat uroskoirat eivät vaikuta Hessuun millään tavoin, mutta auta-armias jos on vähänkin uhoava tapaus, niin Hessu reagoi heti. Pyritään myös tosiaan liikkumaan paljon enempi ihmisten ilmoilla tai siis varsinkin vieraiden koirien ilmoilla. Treenikaverit eivät ole Hessulle koskaan olleet ongelma ja on voitu treenata irti, pitää siis saada niitä hengailevia uroksia siihen treenien "ympäristöön". 

Olipas vuodatus...toivottavasti saadaan tämä asia kuntoon, tai muuten saa kokeet Heben osalta jäädä.