Taas on treenejä kirjaamatta, mutta tähän alkuun pari Hessun ja australianpaimenkoira Ticon leikkikuvaa. Hallilla ei ollut treenien lopussa ketään muita, joten Hepe ja Tico saivat leikkiä täysillä :)

Hepe ja Tico

Loppuaika olikin vauhdikasta, tässä yksi kuva. Hauskaa katsoa parivaljakon leikkiä, kun leikkivät ja riehuivat aivan äänettömästi ;)

Maanantai 4.4.2011

Maanantaina oli siis vuorossa Hessun toiset pentutreenit kaarihallien edustalla. Meitä taisi olla yhteensä 7 koirakkoa. Ennen tunnin alkua harjoittelin Hessun kanssa leikkimään narupallolla ja leikkikin todella innokkaasti. Vahvasti vaikuttaa siltä, että tästä lelusta on tulossa ruokaa motivoivampi palkkaustapa. Jotta saan pallon siltä pois, joudun edelleen lahjomaan namilla, mutta nyt ollaan edetty jo siihen, että namin nähdessään irrottaa "irti" käskyllä. Vielä pitäisi tuo nami saada häivytettyä pois. Eli näissä treeneissä palkkailin molemmilla ruualla ja lelulla.

Alkuun kontaktitreeniä ja kouluttaja kävi myös tekemässä luoksepäästävyyden. Jälleen Hessu meni pari askelta vastaan moikkaamaan, mutta ei enään hyppinyt kuten viimeksi. Tämän jälkeen treenattiin perusasentoa ja siinä kontaktista palkkaa...tämä sujuu jo Hepeltä loistavasti :) Hessuhan on joutunut ruuan saadakseen olemaan perusasennossa ja pitämään jo jonkun aikaa katsekontaktia.

Treenattiin myös liikkeestä pysähtymistä (esim. ennen teiden ylityksiä). Jos Hessu on käskyn alla se pysähtyy istumaan kun minäkin, mutta muuten opetin sitä pysähtymään seisomaan  "seiso" käskyllä.

Luoksetuloja puolentoista metrin päästä ja Hessu kestää jo istua sen paikallaan. Erikseen otin pelkästään eteen istumista, eli kun Hessu katseli muualle sanoin "tänne" ja kun se tuli aivan lähelle jalkojen väliin istumaan, sai namia.

Treenattiin myös kävelyä häiriössä, eli toisten koirakoiden keskellä. Hessulla vielä aika haahuilua, mutta  se johtui lähinnä vesilätäköistä, eikä muista koirista :) Hyvin Hessu oli paikallaan, kun muut ohittivat sitä.

Tiistai 5.4.2011

Hallitreenit ja otin poikkeuksellisesti mukaan kaikki 3 koiraa :) Ensin pientä remmilenkkiä kaikkien kanssa hallien pihalla. Sitten pääsi halliin ekaa kertaa Hessu. Samaan aikaan treenasi aussi Tico, jota Hessu ei ollut koskaan nähnyt. Kontaktit ja perusasennot sujuivat Hessulta hienosti ja se myös leikki hallissa ihan täysillä :) Kun Tico juoksi oman pallonsa perään, joutui Hessu sanomaan sille pariin otteeseen hau-hau. Muuten Hessu keskittyi kyllä minuun todella lositavasti.

Seuraavaksi treenasi Milo. Milon kanssa tehtiin kaikki muut AVO -liikkeet paitsi paikkamakuuta ei otettu, kun meitä oli vain kaksi treenaamassa. Seuraamisessa keskityttiin istumiseen pysähdytäessä (kisoissahan Milolla jää nämä aina välillä vajaaksi tai osa tekemättä). Otin aina nelisen askelta ja seis, kun Milo istui sai herkkunamin. Tehtiin melko pitkään, myös käännöksiä mukana. Rupesi sujumaan ihan kivasti. Luoksetulo toimi jälleen loistavasti "seiso" käskyllä. Noudot ok, kaukot loistavat (näitä tehdään edellen jokaisen ruokailun yhteydessä). Liikkeestä seisominen ja maahanmeno hyvät (Milo jopa jäi tällä kertaa suoraan). Hypyt myös hyvät. Palkkasin tällä kertaa sekä nameilla että narupallolla.

Frodo pääsi sitten. Aloitettiin ohjatulla noudolla, joka tehtiin molempiin suuntiin ja hienosti meni. Tämän jälkeen tehtiin selkäjumppaa ja pujoteltiin agikeppejä nelisen kertaa. Sitten Frodo sai tehdä EVL kaukot takapalkalla (voi että Frodo tekikin reippaasti). Tehtiin myös hyppynoutoa (vain kahdella laudalla) sekä seuraamista.

Hessu pääsi sitten vielä lopuksi leikkimään Ticon kanssa ja siitä olikin jo pari kännykuvaa. Hauskaa sinänsä, että leikin tiimellyksessä se välillä muisti mut ja tuli sivulle tarjoamaan kontaktia ;) Tästä tietysti hurjasti namia.