Hessun kanssa heti aamutuimaan tokoilua kotikalliolla. Tällä kertaa kokeilin treenata ennen kuin Hessu oli saanut aamuruokaakaan. Palkkana eilen grillistä yli jääneitä makkaroita...nami, nami! Kotikallio on siitä haasteellinen paikka, että Hessu on tottunut siellä juoksemaan vapaana ja touhuamaan omiaan.

Aloitettiin ilman hihnaa seuraamisella. Perusasennot  on hyviä ja seuraaminen tiivistä ja pitää ktsekontaktin,  mutta kestoa pitäisi saada lisää (palkatta seuraamiseen). Pariin kertaan annoin ylimääräisiä käskyjä, kun Heben nenä vei ja lähti haistelemaan maata. Juoksussa Hessu kyllä vielä vähän loikkii, mutta eiköhän se siitä. Harjoiteltiin myös täyskäännöstä vasemmalle ja namin avulla heittää takapään tosi lennokkaasti. Vähitellen olen nyt jättänyt namia pois ja ihan hyvin on lähtenyt sujumaan.

Paikkamakuu yksin kalliolla, kun pääsin 20 metrin päähän, Hessu nousi seisomaan, mutta meni yhdestä käskystä takaisin maahan samaan paikkaan (se varmaan luuli, että lähden polkua pitkin metsälenkille ja oli tulossa mukaan...). No hyvää tekee treenata eri paikoissa. Loppuajan pysyi todella hienosti ja ensimmäisestä käskystä nousi kauniisti istumaan lopuksi.

Liikkeestä seisominen ja maahanmeno menevät jo melko sujuvasti :) Tehtiin pariin kertaan molempia, ensimmäisellä kerralla perusasentoon asti ja toisella kerralla palkkasin seisomaan ja sinne maahan.

Luoksetulo 20 metristä loistokas :)

Myöhemmin tänään on vielä tarkoituksena treenata alapihalla hyppyä, sekä uudemman kerran ainakin jäävät ja seuraamista. 

Huomenna otan Hessun taas mukaan, kun lähden pitämään koirakursseja, siellä on hyvä treenailla isossa häiriössä ennen kurssien alkua ainakin paikkamakuuta ja jotain muuta liikettä Hessun kanssa. Viime kerralla Hessu oli myös hihnakäytöskurssilla "häiriökoirana" ja käyttäytyi kyllä ihan mallikkaasti. Hiukan Hessu haukkui ja oli levoton, kun tehtiin pieni lenkki ahtaalla pyörätiellä lähekkäin ja pari muuta koiraa hukkuivat kovasti. Rauhoittui kyllä sitten nopeasti. Tekee kyllä hyvää Hessulle päästä treenaamaan häiriöihin (on skeittaajia, pyöräilijöitä, koiranulkoiluttajia, useita koiraryhmiä treenaamassa ym. ).