Tiistaina ajeltiin Hessun kanssa jo aamupäivällä Kauklahteen treenaamaan. Alkuun tehtiin pikku lenkki ja sitten rakensin ruudun. Ennen treenikaverin tuloa tehtiin Hessun kanssa ruutua (yes, se osasi mennä ruutuun), luoksetuloa takapalkalla (hienot pysät) sekä liikkeestä istumista (hienosti). Tehtiin myös takapalkalla 18 metrin päästä kaukot, oi tekispä Hessu yhtä hienosti kokeessakin :)

Kun treenikaveri tuli paikalle, tehtiin ensin Hessun kanssa vähän seuraamista ja siirtymisiä. Treenikaverin pentu oli ekaa kertaa treenaamassa ja vähän haukahteli Hessulle, Hessu sitä vilkaisi, mutta ei välittänyt.

Pennun treenien jälkeen tehtiin paikkamakuu kahden koiran voimin. Koirat irti kehään. Juuri kun saatiin koirat makaamaan tuli ihan sairaan kova vesisade ja Hessu nousi ylös ja otti askelia mua kohden. Vein sen kuitenkin takaisin ja laitoin vielä namit tassujen eteen. Nyt oli korvat lurpassa paikallaan (ei oltu piilossa kovin kauaa ja käytiin vapauttamassa sateessa makaajat). Hyvää tekee treenata joskus paikkamakuuta sateessakin. 

Kaveri liikkuroi meille Hessun kanssa ruudun ja se meni tosi hyvin ihan kokonaisuudessaan :) Sitten kaveri liikkuroi meille tunnarit (kapulat rivissä). Sanoin, että laittaa kapulat 25 metrin päähän ja niin tehtiin (hyvä kun näin kapuloita, kun käännyin ympäri). Hessu yleensä tekee sitä reippaammin, mitä pitemmällä kapulat on ja nytkin lähti hyvällä laukalla ja toi hyvällä laukalla heti oman (eikä pureskellut, vähän taisi pyöräyttää vaan suussa kapulaa). Palkaksi narupalloilua. 

Sitten taidettiin tehdä kertaalleen puukapulan nouto ja kolmeen kertaan metallikapulan nouto. Keskimmäisessä metallinoudossa pallopalkka, kun oli tulossa lujaa kapulan kanssa. Metallin pito tiivistyikin tästä. Luoksetuloa vielä mun kierron kautta takapalkalle ja välillä seis ja vapautus suoraan siitä takapalkalle. 

Oltiin Hessun kanssa kyllä täysin läpimärkiä, mutta Hessu teki todella innoissaan. Kotona pitäisi nyt ottaa vielä hyppynoutoa ja läheltä kaukojen seiso - maahan ja seiso - istu vaihtoja. Tänään Hessu teki märällä terassilla aamuruualla noin 4 min paikkamakuun. Nyt laski pään jo heti alussa maahan.