Eilen lähdin ahkerana töiden jälkeen treenikentälle molempien koiruuksien kanssa Cool

Frodo ja Milo pääsivät ihan alkuun molemmat uimaan. Sitten Frodo autoon odottamaan ja Milon kanssa kentälle.

Alkuun otin ihan pieniä seuraamisia ja käännöksiä. Mä olen kyllä itse aika tumpelo noiden täyskäännösten kanssa, mutta pari onnistui. Laura onneksi huomasi, että kävelen taas liian hitaasti ja seuraaminen parani selvästi, kun lisäsin vauhtia ja annoin molempien käsien heilua vapaasti. Seuraamisesta istuminen ok, samaten seuraamisesta maahan ja luoksetulo (avustin namilla, jotta Milo tuli varmasti suoraan eteen). Sivulle siirtyminen edelleen sillä ylimääräisellä kiemurahypyllä, mutta päättyi kuitenkin oikeaan kohtaan. Sitten jätin Milon hetkeksi yksikseen makaamaan.

Sitten otettiin toisen koirakon (Lauran ja Haran) kanssa ohitustreenejä. Miloa vaan kiinnosti kovasti Topille palkaksi heitettävä pallo viereisellä kentällä. Milo ei mitään räyhännyt ja haukkunut, mutta oli kaula pitkällään Topin pallon perään. Lopulta sain Milon asettumaan ja keskittymään minuun. Ohitukset menivät sekä Milolta että Haralta oikein loistavasti. Hyvä treeni!

Sitten Milo autoon ja Frodo kentälle. Aloitettiin Frodon kanssa merkillä sekä merkki + ruutu (lelu ruudussa ja ilman lelua ruudussa). Ruutu sujui erittäin mallikaasti molemmista suunnista, vaikka kentällä oli paljon koirakoita ja koirat sekä lelut sinkoilivat ympäriinsä.

Idioottirinki Frodolle kokonaisuudessaan ja nami aina kun tulin kohdalle ja sanoin "seuraa". Ihan ok ja namilla saatiin reippaat liikkeellelähdöt.

Luoksetuloja monta suoraan ja yksi pysäytyksillä (hieno) ja lopuksi vielä suoraan ja lelulle.

Kaukokäskyjä niin, että lelu takana ja minä ihan lähellä. Oikein hyvin Frodo teki ja lopuksi vielä kentän pituselta matkalta maasta - seiso ja vapautus takapalkalle. Selvästi reilun viikon totaalinen treenitauko on tehnyt kaukokäskyille hyvää.

Eveliinan avustuksella tunnari kahteen kertaan ja molemmat hienosti. Istutin pitkään edessä kapulan kanssa ja sen jälkeen ilman kapulaa. Fordo ei yrittänyt ennakoida sivulle siirtymistä. Palkaksi namia ja leluleikkiä.

Tämän jälkeen vielä merkkiä ja ohjattu nouto molempiin suuntiin. Meni hienosti (jee).

Sitten Frodotus autoon ja Milo kentälle.

Ensin jätin Milon paikallamakuuseen 30 metrin päähän. Sieltä se uteliaana katseli muiden treenejä, mutta pysyi hyvin. Milolle on niin "ihmeellistä" kun paljon koiria tekee ja säntäilee ympärilla ja pallot lentää palkaksi. Milo on niin tottunut PK-treeneihin, jolloin vain kaksi koiraa kentällä ja toinen paikkamakuussa.

Sitten tehtiin irti seuraamista ja käännöksiä. Treenattiin läheltä luoksetuloa suoraan eteen ja sivulle siirtymisiä. Pitkällä matkalla Milo pyrkii edelleen luoksetulossa suoraan sivulle. Otettiin pari luoksetuloa ja Milo tulee kyllä LUJAA.

Sitten Milo pääsi uimaan oikein kunnolla ja pitkän aikaa. Ja hain tietysti vielä Frodonkin uimaan oikein kunnolla. Olikin kyllä väsynyt koirakaksikko autossa, kun lähdettiin kotiin.

Kiva oli treenata, joskin mun on hiukan vaikea keskittyä kahteen koiraan "samoissa" treeneissä. Milo ei räyhännyt (YES), mutta oli hiukan ihmeissään, kun monta koirakkoa treenasi samaan aikaan. Milon otan mukaan seuraaviinkin treeneihin. Frodo oli myös intona ja teki hyvin. Uimaan pääsyä on hyvä käyttää loppupalkkana, kun molemmat tykkäävät siitä niin kovasti.

Eilen tuli ilmoitus, että Milon BH -kokeen tuomari on muuttunut.