Voi1.jpg

voi.jpg

Voi2.jpg

Tuloslistasta puuttuu vielä viimeisen koiran tulos (tulivat toiseksi, en muista pistemäärää).

Palkintojen jako :) Taisi olla tuomarin tokavika -koe, olin kuulevinani, että hän ei jatka uusilla säännöillä. 

Palkintojen%20jako.jpg

Alkuun hiukan eilisestä, eilen tehtiin aamupäivällä Hessun kanssa 6,6 kilsan lenkki ja iltapäivällä tokotreenit. Tokotreeneissä oli ilma tosi kuuma ja painostava. Olin treeneissä alkuun yksin paikalla ja tahkottiin tosi paljon ruutua, mikä oli Hessuta huisin kivaa (Hessu ymmärtää nyt mitä "Ruutu" -tarkoittaa. Vaikka se oli juoksemassa ruudun ohi, kun sitä ei näkynyt kunnolla kumpareen takaa, se muutti suunnan suoraan ruutuun, heti sen nähtyään). Tehtiin myös luoksetulon pysäytyksiä suoralla ja pylvästä kiertäen. Tehiin myös seuraamista sekä liikkeestä istuminen. Tasamaanoudot puukapulalla ja metallilla, sekä  liikkurin kanssa tunnari. Kaukoista pari vaihtoa ja vielä avustajan kanssa pari ruutua (missä avustaja heitti pallopalkan). Sitten vielä juoksutin Hessua lelupallon kanssa ja leikittiin. Hessu oli kyllä illalla todella väsynyt. Mietinkin, että tulikohan nyt innostuttua liikaa koetta edeltävänä päivänä.

Tänään aamulla oli ihan loistosää, kun lähdettiin Hessun kanssa ajelemaan koepaikalle. Matkalta otettiin kyytiin kartanlukija ja kuvaaja ;) Matka taittuikin mukavasti jutellen ja saavuttiin paikalle hyvissä ajoin. Tässä vaiheessa sää oli jo todella kuuma (auton mittarissa reippaasti yli 20 astetta). Varjopaikkoja ei autoille ollut, mutta onneksi auton taka-ovi ja ikkunat sai auki ja etulasiin aurinkosujan. 'Vettä kului jo heti alkuun paljon. Voittajaluokkaan osallistui 5 koirakkoa, yksi peruutus oli ilmeisesti tullut ihan viime metreillä. Meillä numero 13 eli keskimmäisinä oltiin. 

Koepaikka oli hiekkakenttä ja tuomarina Ossi Harjula. Kenttä oli aivan tien vieressä, joten autojen äänet hiukan vaikeuttivat liikkurin käskyjen kuulemista. 

Tässäpä sitten pisteet selityksineen (liikkeet tehtiin normijärkässä):

1. Paikalla makaaminen = 10, Hessu makasi ison sakemanniuroksen ja hoffinartun välissä. Videolta katsoin, että makoili rauhassa (pitkään myös pää maassa). Kerran heilutti hetken häntää.

2. Seuraaminen = 7,5, Ekassa pysähdyksessä ei meinannut millään istua, käännökset väljiä. Tuomari sanoi, että pisteitä meni myös siitä, että tein ylimääräisiä liikkeitä kädellä ja jalalla. Niitä tosiaan näkyykin videolta, täytyy nyt kiinnittää niihin huomiota. Parin askeleen peruutus oli hieno ja suora :)

3. Liikkeestä istuminen = 9, Hessuksi ihan ok, mutta voisi aina olla nopeampi.

4. Luoksetulo = 7, Seisomaan pysähdys venyi ja venyi...pysähtyi lopulta. Maahanmeno hyvä, kuten loppuliikekin.

5. Ruutu = 8,5, JEE Hessu löysi ruudun!!! Tuomarin mielestä olisi saanut mennä ruutuun nopeammin. Hessu meni kyllä, mutta hitaalla laukalla (taisi olla kuumuudesta aika puhki jo tuossa vaiheessa). Minun itse muistettava, että EN SAA käskeä heti "seiso" käskyn jälkeen maahan, vaan pitää odottaa hetki. Videolta huomasin, että en juuri odotellut....

6. Noutaminen esteen yli hypäten = 8, Luovuttaessa Hessu pyöritteli ja pureskeli kapulaa.

7. Metalliesineen noutaminen = 9, Hiukan kyllä kolisi kapula suussa. Onneksi on hyvät kulmahampaat, totesi tuomari, niin ei putoa suusta...:)

8. Tunnari = 8, Lähti viiveellä (oli huomio kehän ulkopuolella) ja tässäkin pyöritteli ja pureskeli kapulaa luovutuksessa. 

9. Kauko-ohjaus = 7,5, Ei tehnyt yhtä vaihtoa ja hiukan myös eteni.

10. Kokonaisvaikutus = 7, Tuomari toivoi, että Hessu tekisi tiiviimmin minun kanssani töitä, eikä olisi niin häiriöille herkkä. Tämähän on se meidän iänikuinen probleema, mitä työstetään varmasti ikuisesti. Mutta on se kyllä parantunutkin. 

Yhteensä 262 pistettä eli ykköstulos ja vielä luokkavoittokin. Minä en numeroita katsellut, joten en millään meinannut uskoa, että oikeasti saatiin ykköstulos :)

Hessu oli kyllä selvästi väsynyt pitkästä ajomatkasta ja kuumasta painostavasta säästä. Otin nuo Hessun kuvat palkintojen kanssa, kun päästiin takaisin kotiin ja niistä mielestäni selvästi näkyy väsymys. Muistettava, että ei liian kovaa treeniä ym. edellisenä päivänä. Täytyy katsoa, josko saisin tännekin pari videota. Mun kamerassa kylläkin zoomaus aiheutti kuvan puuroutumista, mutta kyllä siitä jotain selvää saa. Minä huomasin heti monta juttua, mitä pitää korjata ja mihin kiinnittää huomiota (enkä ole edes tiedostanut niitä tekeväni). Toivottavasti saan joskus jatkossakin kuvaajan paikalle. 

Nyt sitten mietintään, mennäänkö uusilla säännöillä vielä voittajaan vaiko erikoisvoittajaan. Uudet voi -säännöt ovat mielestäni (ja varsinkin Hessun mielestä) kivemmat ja ehkä helpommatkin mitä nämä vanhat, joten voisi käydä kokeilemassa.