Frodolla alkoikin sitten eilen pitkän joulutauon jälkeen maneesitreenit. Tokoa ei juurikaan olla lomalla treenattu.

Aloitettiin Frodon kanssa merkillä, jonka jälkeen merkki - ruutu. Ruudussa vaihdellen suorapalkkana lelu tai ei palkkaa ollenkaan, jolloin käskin seisomaan jä kävelin itse palkkaamaan namilla. Tällä kertaa ruutu oli merkistä vasemmalle. Saatiin peräti ihan kisamitat lähetyskohdan, merkin ja ruudun väleihin. Ruutu sujui Frodolta suorastaan lositavasti. Kerran jäi ruutuun niin, että etujalat ei ruudussa, mutta uudella "ruutu" käskyllä korjasi ihan ruudun keskelle seisomaan :) Tunuu jo melkoisen varmalta liikkeeltä kisoja ajatellen (yes).

Kaukot on edelleen sekaisin. Otin sitten pääasiassa istu - seiso vaihtoja läheltä, jolloin Frodo heittää takajalat taakse ja etujalat pysyy paikoillaan. En nyt keksi muuta, kun treenata aina niin, että edessä este ettei pääse etenemään. Vasta nyt rupee minulla nuo käskyt ja käsimerkit vakiintumaan, kun niitä vähän vaihtelin. Tää on kyllä meidän ikuinen murhe. Tänään taas täytyy pation reunalla treenata :) Laitoin agilitypuomin Frodon tassujen eteen ja saatiin yksi ihan loistavakin sarja. Pitkältä maasta - seiso,  palkka ja maasta- istu, palkka sujuivat hienosti.

Liikkeenohjaajan avustuksella ohjattua noutoa aivan kisamitoilla ja kisatyylillä. Ekalla Frodo taas yritti karata suoraan kapulalle, mutta sitten sain hyvän vinkin ja jatkossa otan aina yhden tai kaksi pelkkää merkkiä, ennen noutoon lähettämistä. Tämä auttoikin heti tähän ogelmaan. Otin ensin oikean kapulan noutamisen ja sitten vasemman. Ihan loistavasti Frodo lukee mun käsimerkkejä :) Käskyt minulla ovat merkki - seiso - sitten vasen tai oikea käsimerkki ja nouto. Frodo lähti aina oikein käsimerkin mukaan. Sain tähänkin hyvän neuvon eli jos Frodo on selvästi lähdössä hakemaan jompaa kumpaa, lähetänkin sen juuri vastakkaista hakemaan. Tällöin Frodo pysyy paljon tarkkaavaisempana. Pitkästä aikaa ohjattu nouto tuntui ihan kivalta eikä aivan toivottomalta. Lopuksi vielä pelkkää merkkiä, vaikka kapulat olivat paikoillaan. Frodo teki kyllä merkit eilen joka kerta aivan täydellisesti.

Ne ajat, kun toimin toiselle koirakolle liikkeenohjaajana oli Frodo joko paikallamakuussa tai paikalla istumisessa. Hienosti pysyi hievahtamtta vaikka ympärillä tapahtui kaikenlaista ja lenteli leluja :)

Metallinouto sujui myös Frodolta hyvin.

Ihan lopuksi Frodo sai riehua maneesissa lelunsa kanssa ja heittelin sitä sille minkä jaksoin.

Oli ihan kiva treeni ja kun päästiin kotiin Frodo jäi vielä pihalle riehumaan Milon ja kongonsa kanssa. Illalla olikin kovin väsynyt Frodo koiruus.