Tänään (siis eilen, tämä on kirjoitettu jo eilen illalla) oli Hessulla treenivapaa (paitsi aamulla ja illalla teki ruoka takapalkkana kaukot 10 metristä). Hyvin pysyi takajalat paikoillaan. Töiden jälkeen lenkkeiltiin reilu 5 km reippaalla vauhdilla, aikaa meni hiukan alle tunti. Tässä pari kuvaakin matkalta.

reenaa5.jpg

reenaa6.jpg

Tässä  yksi kuva Milosta ja Frodostakin toissapäivältä. Milo haukotteli, kun siitä oli tosi tylsää poseerata paikallaan.

reenaa4.jpg

Eilen tehtiin kotipihalla taas ruutua ja luoksetulon stoppia Hessun kanssa...kyllähän ne kotona sujuu. Tiistaina oli Niinan tokot pitkästä aikaa. Tässä pari odottelukuvaa ennen meidän vuoroa.

reenaa1.jpg

reenaa2.jpg

reenaa3.jpg

Häiriötä oli paljon ja treenattiin aivan kentän keskellä (molemmilla puolilla pyöri kurssit). Tehtiin koemaisesti ilman palkkaa ensin tunnari, sitten liikkeestä istuminen ja lopuksi metallinouto. Tämän jälkeen puukapulanouto, mutta Hessu ei nyt purrut siihen kiinni. Tehtiin vielä viisi kertaa peräkkäin puukapulanouto ilman välivapautuksia. Tässä treenissä Hessu rentoutui ja paransi puukapulan pitoa kokoajan. Tehtiin myös Sirken kanssa aloitettua sivu -treeniä, missä Niina piti kevyesti hihnasta vastaan. Lopussa Hessu käytti jo voimaa, että pääsi varmasti oikeaan paikkaan :) Tehtiin myös seuraamistä häirittynä. Lopuksi luoksetulo koemaisesti ja sitten pelkkiä seisomaan pysähdyksiä. Häiriötreenit oli hyvät, mutta muuten Hessu ei oikein ollut vireessä, teki kyllä kaikki liikkeet mutta jotenkin löysästi ja huonosti.

Hessu makasi maassa, kun keskusteltiin liikkeiden välissä ja kerran sitten ampaisi täysillä kohti toista koiraa (sille taidettiin heittää lelua). Ehdin mielessäni ajatella, että no niin sinne meni...karjaisin tänne ja yllättäen Hessu teki valtavan jarrutuksen ja palasi mun sivulle. En usko, että olisi palannut ennen kastraatiota, nyt se jotenkin kuuntelee paremmin myös räyhäämiskohtauksissa (mitkä nykyään kyllä harvinaisempia). Saattaa lopettaa möykkäämisen heti ekasta käskystä. Kyllähän se Hessu vielä lopputreeneissäkin kuikuili niitä muiden koirien lelujen heittoa ja juoksemisia, mutta ei enää onneksi lähtenyt mihinkään. Nykyään, jos laitan Hessun johonkin kiinni odottelemaan omaa vuoraan, niin se useimmiten makoilee ja heiluttelee häntää katsellessaan muita.

Huomenna taas pientä treeniä ja lauantaina päivällä sitten vieraalla kentällä enemmän treeniä.

Sunnuntaiksi täytyy opetella kouluratsastusohjelmakin, jos sitä voitaisiin tunnilla treenata. Olisipa kiva, jos mulla olisi Arska, millä treenata (jos vaikka saan sen sitten kisoihinkin). Ihanaa Perjantai!!!