Eilen oltiin Milon kanssa tottistreeneissä vieraassa paikassa ja Milolle vieras treeniryhmä.

Oltiin vuorossa ekassa parissa. Toinen koirakko aloitti liikkeillä ja me paikallaan makuulla. Milo oli tietysti ihan tohkeissaan eikä meinannut millään pysyä maassa. Lopulta sain sen kuitenkin rauhotettua ja olin itse vieressä ja palkkasin Miloa välillä sinne maahan. Kerran ampaisi ylös haukkuen, kun vierestä käveli pariskunta räyhäävä pikkukoira sylissä. Pienen vääntämisen jälkeen sain Milon takaisin maahan. Pysyi sen jälkeen ihan hyvin, eikä ottanut juurikaan häiriötä suorittavasta koirakosta. Pää Milolla kyllä välillä pyöri kun väkkärä, mutta pysy paikallaan. Täytyy vaan rauhassa ja ihan alusta edetä näissä paikallaanmakuu treeneissä, kun muita koiria ja vieraita ihmisiä ympärillä.

Välillä seurautin makkaralla imuttamalla toisen koirakon vierestä pari kertaa ees ja taas ja Milo kulki ihan ok. Toisen koirakon eteenmeno oli taas Milolle vähän liikaa ja haukahti pari kertaa, mutta sain sitten huomion käännettyä takaisin itseeni.

Sitten oli meidän vuoro tehdä liikkeitä. Otin vähän seuraamista ja henkilöryhmää, mutta keskityimme perusasentoon, sillä se on Milolla tosi huono. Toissapäivänä yritin saada naksulla paremmaksi, mutta vaikeaa on. Kokeiltiin eri systeemeillä kunnes vetäjät (meillä oli ihan kaksi opea :) keksivätkin oivan keinon. Eli kun kutsun Milon sivulle (Milo tulee vanhanaikaisesti kiertäen) on minulla valmiina makkara molemmissa käsissä ja ohjaan sen ajoissa (tämä tuotti minulle aluksi vaikeuksia) kääntymällä ja polvia koukistaen oikeaan paikkaan. Otettiin tätä monta kertaa ja ehkä kolme kertaa onnistui, mutta yllättäen tänään aamulla (heti kun heräsin) ja ennen Milon aamuruokaa sain sen tekemään ko. liikkeen neljä kertaa ja hienosti!! Aion ottaa tähän mahdollisimman pian naksun mukaan, jotta saan palkattua vielä nopeammin.

Lopuksi otettiin eteenmeno (Milo näki kun esine vietiin). Milon huomio kiinnittyi kuitenkin välillä toisiin koiriin, joten kun ensimmäisen kerran lähetin eteen se lähti, mutta pysähtyi ihmettelemään. Otin sitten uudestaan vähän seuraamista ja lopuksi eteenmeno ja nyt irtosi upeasti ja sai pallon palkaksi.

Sain treeneissä muita katsomalla hyviä ideoita, miten aion saada Milon istumisen ja maahanmenon tosi nopeaksi. Tulihan taas tajuttua, että ei Milo oikeesti osaa vielä mitään. BH -kokeet saadaan unohtaa ja suunnitella ne vasta parin vuoden päähän.

Milon treenin jälkeen kävelin sen kanssa vielä hiukan ympäriinsä eikä se haukkunut, vaikka muita koiria, ihmisä ja autoja oli paljon.