Eilen treenattiin Milon kanssa tuleviin kokeisiin kotipihalla (kisakirjekin tuli eilen, iiks). Aloitettiin noudolla (uusi kapula, kun vanhasta irtosi toinen pää). Ensimmäisellä kerralla liike kokonaisuudessaan, ihan ok. Toisella kerralla vein kapulan valmiiksi ja palkkasin eteen. Tämäkin ihan ok, vaikkakin pientä jäystämistä oli havaittavissa.

Tämän jälkeen liikkeestä seisominen. Alkuun meni kahteen kertaan makaamiseksi. Milo olikin kyllä todella täpäkässä mielentilassa ja vasta siis kolmannella meni oikein. Tehtiin näitä sitten vielä pari toistoa ja palkkasin Milon, kun seisoi (on nimittäin ruvennut ennakoimaan sitä istumistakin välillä). Lopulta siis ihan hyvin. Liikkeestä maahan ei sitten treenattu laisinkaan, kun tuntui olevan muutenkin niin vahvana mielessä.

Luoksetulot kahteen kertaan ja aivan LOISTAVAT seisomaan pysähdykset (wau). Ekalla kerralla kylläkin juoksi suoraan mun sivulle. Haluan, että Milo tulee ensin eteen, joten toisella kerralla palkkasin suoraan eteen. Tämän jälkeen tehtiin vielä viidestä metrista suoraan eteeen tuloja. Treenattiin myös sivulle perusasentoon tuloja eri kulmista.

Kaukot olivat suorastaan loistavat :) Ollaankin joka ikisellä ruokintakerralla otettu ensin kaukot ja sitten lupa syömään. Hyvin menee (niin ja Frodohan tekee myös samalla :). Tänään aamulla jätin taas koirat istumaan, mutta palasinkin Milon sivulle ja sitten molemmille lupa syömään (hyvin pysyi).

Tässä kuva Milosta viime lauantailta:

Hessulainen harjoittelee maahan menoa ja istumista. Nykyään laitan ruokakupin lattialle ja syömään pääsee vasta, kun istuu ensin rauhassa ja sitten vasta annetaan lupa.  Ahneelle pikkuotukselle tämä on ollut vaikeaa. Oppimista on kuitenkin tapahtunut, sillä tänään  Hessu istua tökötti jo valmiina, kun laitoin ruokakupin lattialle. Pienen hetken päästä sai sitten "ole hyvä" käskyllä syödä :) Maahan menoon en ole vielä lisännyt vihjettä, mutta kyllä sekin kohta on sillä mallilla että voidan ruveta etenemään.

Kuvassa Hessu viikonloppuna.