Iski sitten takatalvi ja lunta on jo yli 5 cm ja lisää tulee taivaan täydeltä. Koirat olivat aamulenkille lähtiessä alkuun kovin hämmästyneitä ja Hessu sai lumihepuleita :)

Eilen oli hallitreenit ja meitä oli ruhtinaallisesti 4 koirakkoa paikalla. Loistavaa häiriötreeniä Hebelle. Päätettiin aloittaa paikkamakuulla (kuten kokeissakin yleensä). Kaikki koirat siis innokkaina ja suht. korkeassa vireessä. Meillä oli "tuomari" joka kopeloi koirat ennen kehään menoa. Hessun kanssa mentiin toisena (eli edessä ja takana koirakoita). Hessu tuli irti ihan hyvin mukana, mutta kerran jäi taas lutkuttamaan sitä hallin tekonurtsia. Keksin, että lisäämällä vauhtia reippaasti (tarpeen vaatiessa lähes juoksuksi) saan välittömästi kaiken Hessun huomion. Tätä voi siis tiukoissa tilanteissa käyttää hyväksi. Hessun toisella puolella oli nuori bortsutyttö jota palkkailtiin tarpeen mukaan ja joka vapautettiin makuustakin aikaisemmi ja toisella puolella valkkaripoika. Menin ulos asti piiloon. Kaksi kertaa huusin oven raosta "Ö-Ö" mikä tarkoittaa Hebelle että nenä irti maasta. Hessu ei siis nähnyt mua, mutta pää ponnahti välittömästi ylös. Toisen kerran jälkeen ei enään nuuskuttanutkaan. Palattiin koirien taakse ja taas kökötettiin perusasennossa hetken aikaa. Sen jälkeen kaikki lähtivät pois kehästä, osa kovasti kehuen jne. Minä seurautin "mukana" käskyllä Hessun pois "kehästä", perusasento ja sitten hurjat kehut ja palkka. Vähitellen alkaa nuo eniten "pelkäämäni" paikkamakuusiirtymmisetkin onnistumaan. Lisää vaan vieraiden koirien kanssa. Tässä taas yksi kuvakin sieltä ikkunan läpi otettuna.

WP_20140314_001-normal.jpg

Hessu näkyy tuossa vasemmalla reunimmaisena ihan reunimmaista koiraa ei näykään ohjaajan takaa. 

Aloitettiin ruudussa pysymistreenillä. Eli laitoin Hessun seisomaan ruutuun ja noin 5 metrin päästä käskytin sen maahan. Sitten kävelin siitä poispäin n. 15 m ja tein ruutuliikkeen loppuosan siihen asti, kun tulisi "seuraa" käsky. Siitä käännyin takaisin Heben luo ja palkkasin sen maahan. Yhdellä kerralla ampaisi sieltä ruudusta sivulle kuin ohjus, vein sen vain rauhassa takaisin ja uusi yritys. En kutsunut kertaakaan sivulle, enkä ottanut ruutuun lähetyksiä. Yllättävän hyvin se pysyi ja lopussa jopa tosi hyvin. Tätä ei olla treenattu pitkään, pitkään aikaan. 

Sitten taidettiin tehdä hyppyä sekä puu- että metallikapulalla ja lyhyeltä matkalta kierron kautta niitä kapuloiden takaa ottoja. Metallilla myös pari tasamaanoutoa. Myös luoksetulon seisomaan pysähdystä, mikä olikin tosi hyvä lyhyellä matkalla. Kun tein luoksetuloliikkeen kokonaisuudessan pysähtyi vasta noin 3 koiranmittaa merkin jälkeen :( Maahan meni kyllä hyvin ja loppuluoksetulo vauhdilla. Tehtiin sitten lopuksi vain kierron kautta seisomaan pysähdyksiä sekä myös pari maahan menoa. 

Tokoläksytkin tulivat eilen ja niistä tehtiin hidasta kävelyä suoraan, nämä hyvät. Tehtiin myös askeleet eteen, taakse ja sivuille. Peruutus meni alkuun vinoksi, mutta saatiin lopuksi ihan hyvätkin peruutukset. Muistettava ottaa peruutuksen jälkeen aina välillä perusasentokin, jottei jää seisomaan. 

Tunnaria kolme kertaa. Avustaja laittoi muut kapulat ja minä vein aina oman. Hessu löysi joka kerralla sen oman heti,mutta empi kahdella ekalla kerralla sitä tuomista. Avustin hiukan ja sitten toi. Viimeisellä kerralla laitoin sivupalkan ja nyt toi todella vauhdikkaasti ja heti vapautus sivupalkalle ja siihen lopetettiin. Etäisyyttä ollaan nyt myös lisätty vähitellen. Muistettava aina alkuun tehdä sivupalkalla, jotta ei tule noita empimisiä enään. Treenien välillä tehtiin useampaan otteeseen kylki -rauhoittumista. Hessu alkaa jo rentoutua paljon nopeammin mitä ennen, vaikka ympärillä tapahtuisi mitä.

Hessu sai myös hakea kierron kautta frisbeetä :) Myy sisko on jo erittäin taitava siinä hommassa. Hessun kanssa voi huoletta treenata koko tunnin irti, vaikka nytkin oli säpinää, vauhtia, vinkuleluja ym. ympäri hallia. Tässä vielä kuva sisaruksista treenien jälkeen  (pimeetä porukkaa) :)

WP_20140314_003-normal.jpg