Hessun tokotreeneihin tulikin muutoksia, kun huomasin olevani Hessun kanssa mukana oman koirakerhon tokon PM-joukkueessa VOI -luokassa :) Olinhan jo päättänyt siirtyä suoraan EVL -luokkaan, kun vihdoin ja viimein saavutettiin VOI:sta se ykköstulos. Treeneissäkin keskityttiin vain  EVL:n uusiin liikkeisiin. EVL:ssä ei kuitenkaan olla vielä kisavalmiita, joten pari viikkoa ennen kisoja (vielä siis reilu viikko aikaa) syvennyin sitten katsomaan, että mitä ne uudet VOI -liikkeet nyt sitten olivatkaan.

Tässäpä pieni kooste niistä muutoksista ja miten ne sujuvat:

Paikkamakuussa uutena yksitellen maahan / ylös onnistuu välillä loistavasti (kuten viime treeneissä) ja välillä sitten Hessu tekee viereisen käskytyksestä. Vielä jos päästäisiin tätä pari kertaa treenaamaan, saataisiin lisää varmuutta. Kokeessa, kun ei auta, että Hessu osaisi kyllä sitten toisella kerralla.

Pidempikin peruutus on sujunut Hessulta viimeaikoina aivan loistavasti, toivottavasti myös kokeessa. 

Ohjattu nouto. Tämä on kiva liike. Hessu joko tekee tämän täydellisen hienosti tai sitten hakee väärän kapulan. Ollaan harjoitelut pysäytystä ja olen yrittänyt korjata oikealle kapulalle, jotta ei menisi tällaisessa (lähtee väärälle) tapauksessa pisteet ihan nollille. Vaatii vielä paljon treeniä. Keskitytään nyt ennen koetta tekemään Sirken ohjattu -leikkiä, jotta saisin Hessun paremmin keskittymään siihen kumpaa pyydän sitä noutamaan.

Metalliesineen hyppynouto on ok. Pitää olla itse tarkkana, että heitän suoraan. 

Vanhoista tutuista liikkeistä tehtiin pitkästä aikaa ruutua VOI -tyyliin, kyllä Hessu muisti. Tarkkana ettei valu ulos ruudusta, kun etenee mennessään maahan. Kaukot Hessu tekee välillä tosi hienosti ja välillä etenee...treenataan edelleen lähes päivittäin. Tunnari on ollut nyt pitkään hyvä, Hessu innostui siitä enemmän, kun on tehty uusien sääntöjen mukaisesti jopa 8 kapulalla ja mitä ihmeellisimmillä kuvioilla :) Luoksetulossa on enää yksi pysäytys. Seisominen Hessulla kyllä vähän valuu, mutta helpompi pitäisi kuitenkin olla, kun on lähempänä minua se pysäytys (mitä vanhoilla säännöillä). 

Tässä on taas välissä ollut ainakin Sennin treenit ja omatoimitreenejä. Sennin treeneissä aiheena meillä oli viimeksi paikkamakuu (tehtiin nyt VOI -tyyliin) sekä kaukot ja tunnaria. Kentällä oli muitakin koiratreeniryhmiä ja Hessu oli selvästi levottomampi uusista koirista. Kun sen jätti esim. kaukoissa makaamaan, tuli selvä takajalkojen "nytkäytys" kun lähdin siitä vierestä. Tätä treenattiin niin, että lähdin peruuttaen jne. Kotona tätä ei ole nyt ilmaantunut, mikä hyvä. Toisinaan Hessu tekee tämän kyllä kokeissakin, jos minä jännitän kovasti tai Hessua jännittää. Tätä muistettava seurata. Hessu oli poikkeuksellisen levoton odottaessaan omaa vuoroaankin, mutta onneksi lopulta rentoutui :) 

WP_20150817_002.jpg

Eilen olin Stadikalla  kuuntelemassa Victoria Stilwellin esitystä. Tykkäsin kovasti, erinomainen esiintyjä ja hyvä sisältö. Aika paljon tuttuakin asiaa. Kiinostavalta kuulosti myös hänen uusi projektinsa poliisikoirien kanssa. 

v5.jpg

v3.jpg

Viime sunnuntaina oli ratsuna Hessu -hevonen ja keskityttiin käsien asentoon, ohjien pituuteen ym. Alkutunnista sijaisope teki meidän kaikkien ohjiin solmun, jotta pituus pysyy oikeana (kieltämättä tämä auttoi, minulla kun huomaamatta ne ohjat valuu aina välillä). Sain myös ohjeen pidentää jalustimian rutkasti. Ihan ok oli ratsastaa pitkillä jalustimilla (jonkin verran mentiin myös ilman jalustimia), mutta hiukan epätietoisuutta aiheuttaa se, että meidän normiope haluaa ennemminkin liian lyhyet, kuin pitkät jalustimet. Täytyy nyt kokeilla oikein ajatuksella, kumpi on minusta parempi. 

Torstaina Hessun kanssa kahdestaan sisätiloissa treenaamassa. Tehtiin kaikki VOI -liikkeet paitsi paikkamakuu. Meni kyllä ihmeen hyvin. Lopuksi EVL -kiertoa + noutoa + hyppyä. Pelkät kierrot Hessu muisti hyvin, oikea puoli myös hyvä, mutta vasenta puolta saatiin jumpata pitempään. Lopulta onnistui ja siitä hirmuhyvä palkka ja lopetettiin siihen. Hessu osaa tulla myös hienosti hypyn jälkeen suoraan sivulle :) 

Kuvassa Hessu odottele vuoroaan Nina Mannerin treeneihin. Ninan kanssa tehtiin ohjattua noutoa ja peruutusta (etupalkka toimii peruutuksessa hyvin).

WP_20150811_003.jpg

Viime viikolla ehdittiin taas lenkkeilemäänkin pari pitempää lenkkiä :) Matkalta löytyi onneksi vilvoittelupaikkakin.

WP_20150815_007.jpgWP_20150815_005.jpg

Hyvää viikonloppua kaikille! Meiltä jäi Hessun kanssa valitettavasti yllättävistä aikataulullisista syistä Karjisleiri väliin :( Harmittaa, mutta millään ei jokapaikkaan ehdi. Olisi varmasti ollut huippukiva ja hyödyllinen leiri!