Eilen päästiin parin viikon hiljaiselon jälkeen Hessun kanssa tokotreeneihin hallille. Hessu piti kyllä kamalaa möykkää sisälle halliin mentäessä, mutta oli kyllä itse treenit aivan hiljaa ja hyvin käyttäytyvä. Hessu kävikin aika kierroksilla halliin mentäessä. Täytyy ensi kerralla yrittää muistaa treenata tuota halliin menoakin!

Ohessa rakeinen kuva, kun ootellaan autossa treenien alkamista. Yllättäen Hessu oli autossa aivan hiljaa, vaikka auton vieressä, takana ym. pyöri koiria.

reeneihin-normal.jpg

Ihan alkuun tehtiin kytkettynä seuraamista ja vähän siirtymisiä taakse ja sivuille. Pari kertaa piti huomauttaa, kun Hessun huomio kiinnittyi treenikaverin vinkupalloon. Muuten kyllä hyvää ja täpäkkää seuraamista.

Hyppynouto ensin kertaaleen puukapulalla ja sitten pari kertaa metallilla. Ei tehty metallilla tasamaanoutoa nyt ollenkaan, kun piti niin hyvin ja tiukasti metallikapulaa hypätessä, siitä hyvät palkat.

Ruututreeni meni vähän häsläykseksi, otettiin aika läheltä ruutuun juoksua ja pallon heitto palkaksi. Pallo on vähän turhan iso, joten Hessun on hankala saada se kiinni ja sitten se pallo pomppii sinne, tänne... Ruutuun lähetyksiä myös seiso ja maahan käskyllä (lähietäisyydeltä nämäkin). Hessu jäi kyllä ruutuun, mutta kaarsi aina lopuksi ruudun oikealle reunalle. Kun palkkasin siirsin Hessun oikeaan paikkaan ja siinä palkka. Hyvää kuitenkin se, että Hessu keskittyi kovassa häiriössä ja ylipäätään bongasi ruudun.

Liikkeestä istuminen kertaalleen, oli ok. Tunnarissa oli kovin, kovin levoton ja häiriötä oli paljon. Toikin ekalla kerralla väärän, otin ko. kapulan eleettömästi pois ja uusi yritys. Nyt toi ensimmäisellä "oman", mutta oli kapuloilla levoton ja töykki nenällä muita kapuoloita. Lopetettiin kuitenkin tähän. Täytyy nyt tehdä rauhallisemmassa paikassa pariin kertaan, jotta saadaan taas hyvä mielentila ja sitten vasta siirtää kovaan häiriöön. Kaukoissa myös eteni ihan urakalla, aivan pienellä välimatkalla vasta onnistui. Tänään aamulla kotona taas aivan täydelliset kaukot 10 metrin matkalla ruokakuppipalkalla, täytyy muistaa helpottaa hurjasti häiriössä treenatessa ja vaikeuttaa kotitreenejä.

Tehtiin yhteispaikkamakuu niin, että tultiin peräkanaa eteisestä paikkamakuuseen. Hessu oli vielä nyt ekalla kerralla siirtymisessä kytkettynä, mutta hyvin tuli "seu" käskyllä ja piti kontaktinkin. Minä ja toinen ohjaaja oltiin piilossa (eteisen puolella) ja kaksi muuta ohjaaja palkkasi koiriaan välillä ja olivat koirien lähellä. Paikkamakuu oli hyvä, mutta hiukan Hessu keuli siinä sivulla, kun siirryttiin palkkaamiseen "kentän" laidalle. Ensi kerralla tehdään jo ilman hihnaa ja yritän saada rauhallisemman kehästä poistumisen.

Häiriköitiin vielä Peppi -paran ja ohjaajansa treenejä lopuksi, kun se meidän liian iso pallo pomppasi Pepin luo kesken sen treenin. No Peppi päätti käyttää tilaisuuden hyväksi syödä sen alustalla olevat namit ja sitten tietty halusi pallon :) Hessu herrasmiehenä olisi heti luovuttanutkin pallon, mutta saatiin se kuitenkin takaisin. Sorry Laura! Treenattiin lopuksi vielä peruutusta minusta poispäin, hienosti Hessu peruuttaa, kun minä liikun, mutta jos jään paikalleen on vaikeampaa. Pari askelta kuitenkin jo sujui vaikka seisoin paikoillaan ja siitä hyvä palkka ja lopetus.

Olipas ihanat häiriöt meidän treeneissä! Hessu juuri tarvitsee näitä häiriöitä. Treenaajista meillä on neljällä uroskoirat ja narttukoirat vaihtavat puolessavälissä treenejä. Toisella kenttäpuoliskollakin oli kiitettävästi ääntä ja ärinää :) Vinkupalloja vingutettiin, noutokapulat lensivät jne. Hessu onneksi edelleen pysyy ihan nätisti, kun laitan sen kentän laidalle kiinni ja siirrän esim. esteitä. Muiden haukkumisista se ei ollut moksiskaan, eikä edes Hessun suuresti inhoama uroskoira haitannut meidän treenaamista mitenkään. Loistavaa saada Hessu totutettua tähänkin urokseen (joka siis oikeasti on kiltti ja rauhallinen). Eikä tämä toinenkaan uroskoira ollut Hessusta moksiskaan. Kylki rentoutusta lopuksi, hyvin sujui sekin namien kanssa. Ensi viikolla taas hallitokoillaan :)

Huomenna olisi Hessulla pitkästä aikaa paimennusta, saas nähdä kuin sujuu.