hessukakkonen-normal.jpg

Hessuli ja palkinnot :)

Helatorstain kunniaksi karautimme aamusella Hessun kanssa toko -kokeisiin. Kokeet pidettiin Espoossa ja tuomarina toimi Timo Pussinen. Alkuun pyydettiin kaikki avo -koirakot kuulolle ja olin Hessun valmistellut jo paikkamakuuta varten. Sitten selvisikin, että kaikki liikkeet tehdäänkin poikkeuksellisesti aloittaen viimeisestä, jolloin paikkamakuukin siirtyi sitten viimeiseksi. Hessu oli viidentenä vuorossa. Laitan tähän numerot ja liikkeet siis siinä järjestyksessä, kun ne tehtiin.

1. Ensimmäisenä estehyppy = 7 pistettä. Hessu hyppäsi hyvin ja meni heti käskystä istumaankin, mutta todella sivuun sinne minusta katsottuna esteen oikealle puolelle ja ihan lähelle estettä. Takaisin kutsuessani annoin aivan tahallani olkapäällä ison avun "hyppy" käskyn yhteydessä, jotta ei kiertänyt estettä. Hyppäsi osumatta ja hyvä perusasento. Olkapääavusta 3 pisteen menetys, mutta jos olisi kiertänyt ei pisteitä olisi tullut yhtään.

2. Kauko-ohjaus = 10 pistettä. Hyvä Hessu :) Ennen toista istu -käskyä Hessu taas katseli minne sattuu, mutta maltoin olla kiirehtimättä sen käskyn kanssa, niin ehti kääntää katseen minuun, kun annoin käskyn.

3. Noutaminen = 8 pistettä. Piste meni siitä, että vauhti ei ollut tasainen koko liikkeen ajan (tuli lujempaa takaisin) ja toinen piste meni siitä, että kapula pyöri hiukan Hessun suussa. Ei sentään rouske käynyt...

4. Seisominen seuraamisen yhteydessä = 9, muistaakseni tuomari sanoi, että otti yhden askeleen pysähtymisen jälkeen. En kyllä nyt ole varma muistanko oikein...

5. Luoksetulo = 7, otti askelia pysähtymisen jälkeen ja muutenkin se pysähtyminen oli jotenkin "löysä". Huomenna saadaankin treeneissä apuja ja yritetään tehdä stopista näyttävämpi ja nopeampi.

6. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä = 10, se oli hieno :) Seuraamisosiokin oli aivan loistava.

7. Seuraaminen taluttimetta = 7, siis taas ihan kamalaa!!! Ei tehnyt ensimmäistä perusasentoa, haahuili ja annoin ylimääräisiä käskyjä. Puolet kaaviosta kuitenkin seurasi niin hienosti, että tuomari antoi kuitenkin 7 pistettä. Mun täytyy nyt tälle tehdä jotain!!!

8. Paikalla makaaminen = 10, tästä olen siis niin onnellinen ja ylpeä. Paikkamakuussa oli neljä koiraa. Hessu oli vasemmassa reunassa ja oikeassa reunassa ollut koira oli noussut ja mennyt seisomaan vieressään olevan koiran yläpuolelle. Tämä koira oli hetken kestänyt tilannetta, mutta nousseen koiran omistaja ei ehtinyt paikalle, ennenkuin tuli rähinä ja molemmat koirat juoksivat ulos kehästä. Hessun vieressä ollut koira oli kääntynyt Hessuun päin ja kuulemma haistellut takapäätään ja lopussa tuijottanut Hessua kiinteästi. Hessulla ei ollut varvaskaan liikahtanut, mutta oli taas pyörittänyt häntäänsä ja pää oli välillä niin korkealla kun kaula vaan antoi myöten. Mutta Hessu kuitenkin pysyi hienosti ja sai tästä paikkamakuusta täydet :)

9. Kokonaisvaikutus = 10, tämä aina lämmittää mieltä ;)

Yhteensä siis 173 pistettä AVO1 -tulos ja luokkasijoitus 2. Koe oli ehkä Hessun haastavin ympäristöltään, sillä samalla kentällä oli kaksi koekenttää ja toisella puolella pyöri meidän kanssa samaan aikaan EVL -luokka. Llisäksi kentän ympäri pääsi kävelemään ja koiria, pyöriä ym. liikkui ympärillä. Lähellä oli myös lapsia pelaamassa palloa, mikä oli monelle koiralle aika vaikea häiriö.

Kuvassa Myy -sisko ja Hessu kivellä temppuilemassa vuoroaan odotellessa.

Pennelit%201502-normal.jpg