Tähän alkuun ihana Merin ottama kuva Lahja -hepasta :)

Sitten treeneihin.

Keskiviikkona 18.1. treenasin Hessun kanssa ja Meri Fantan kanssa ennen pentukurssia. Tehtiin perusasentoa, seuraamista, puu- ja metallinoutoja, luoksetuloa, hiukan hyppyä itse viritetyllä esteellä, liikkeestä maahan menoa ja liikkeestä seisomista sekä paikkamakuuta. Hessu ja Fanta ovat hyvää häiriötä toisilleen, mutta keskittyvät kyllä yllättävän hyvin omiin tekemisiinsä. Hessu teki ihan kivasti ja paikkamakuussa tehtiin myös pariin kertaan ilman palkkaa. Hessu on kyllä aika hauska, kun sen jättää autoon se nostaa hirveän metakan. Heti kun häviän näköpiiristä se on ihan hiiren hiljaa, eikä hauku edes ohimeneville koirille. Kun palaan autolle se ei hauku. Satunnaisesti haukkuu kyllä silloinkin kun pysäköin ja sammutan auton.

Eilen sitten kaarihalleilla. Tällä kertaa pääsi Hebe -miehen lisäksi Frodo  Ilma oli aivan ihana ja tehtiin puolen tunnin remmilenkki Hessun ja Frodon kanssa ennen treenejä. Hessu pääsi ensin treenaamaan. Ai niin, meitä oli pitkästä aikaa kaikki neljä paikalla. Hessulla oli kyllä aikamoiset kierrokset päällä ja selvästi se ihmetteli ympärillä olevaa hyörinää. Myös toiselta kentän puoliskolta kuului kovaan ääneen käskyjä ja välillä rähinääkin. Keskittymiskykyä vaadittiin ja välillä se kyllä herpaantui. Kesken "oma" -kapulan etsimistä Hessu meni katsomaan väliaidan vlälistä, että miksi siellä pidetään niin kovaa möykkää :)

No niin, aloiteltiin ihan perusasennolla ja seuraamisella. Sitten tehtiin puu- ja metallinoutoja niin, että kapula oli meidän välissä ja siitä nouto suoraan sivulle. Ihan ok. Puukapulan kanssa myös heitot mukaan. Ekalla karkasi, mutta tokalla pysyi hyvin. Kolmannella kerralla muuten hyvin, mutta palautus oli melkoisen kaareva, kun Heben piti ihmetellä kovasti haukkuvaa treenikaveria ja sen ihanaa narupalloa. Hessu ei kuitenkaan mennyt ko. koiran luo vaan ihan itse teki noudon loppuun. Lopetettiin hyvään noutoon.

Sitten taidettiin tehdä luoksetuloja, jotka hyvät. Liikkeestä maahan menoa etupalkalla, yllättävän hyvä. Liikkeestä seisominen oli kovin levotonta ympärillä olevien häiriöiden takia, joten otin vahvat käsiavut mukaan. Sitten meni ihan ok. Ehkä nämä Hessulle niin vaikeat jäävätkin tästä vähitellen edistyvät...

Alo -hypyt ihan ok ja myös hyppynoudot hyvät sekä puu- että metallikapulalla. Ei edes karannut kapulalle.

Ai niin välillä Hessu sai aina juosta niin rakastamansa pitkän kaarevan putken :)

Paikkamakuu ensin etupalkalla hyvä. Sitten ilman etupalkkaa kisamaisesti käskytettynä (ison ja vähän pienemmän poikakoiran välissä) todella UPEASTI! Muuten siis ihan kisamaisesti, mutta aika paljon lyhempi. Loppuun vielä etupalkalla Eetun kanssa. Hyvä Hebe! Kun Hessulla ei ole etupalkkaa se painaa pään maahan ja etupalkan kanssa se pitää pään tarkkaavaisesti pystyssä (molempi hyvä, kunhan ei vaihtele sitä asentoa kesken makuun).

Oma -tunnarikapulaa etsittiin myös. Välillä tosiaan kävi häiriöt ylivoimaiseksi ja niitä piti pysähtyä katsomaan ja kuuntelemaan. Annoin sitten uuden "oma" käskyn ja sitten Hessu rupesikin töihin. Narupalloriekuntaa ihan lopuksi.

Frodo pääsi alkuun tekemään rauhallisesti agi -keppejä, kun vetreytettiin sen selkää. Tehtiin kolmisen kertaa. Sitten Frodo teki noin 4 kertaa ohjattua noutoa (kylläkin kisamittaa pienemmillä välimatkoilla). Hienosti Frodotus muisti! Sitten taidettiin tehdä paikkamakuu, jossa ei Frodolla koskaan ole ollut ongelmia. Tunnari kolmeen kertaan täydellisesti ;) Seuraamista myös hiukan, paria askelta sivuille, taakse ja eteen myös. Luoksetulo kertaalleen, hiukan löysähkö seisomaan pysähtyminen, mutta maahan tosi hienosti. Kovasti myös leikittiin Frodon tennis-narupallon kanssa.

Kotona tehtiinkin sitten pitkään Frodon, Hessun ja Milon kanssa lumitöitä. Milolle etenkin todella raskasta, kun sen täytyy vahdata nenä kiinni lumilapiossa joka ikinen lapiollinen ja tietysti loikata lumen perään. Meillä kun on tuossa yläpihalla melkoisen jyrkät rinteet, niin Milon jalkalihakset saivat kyllä hyvää jumppaa. Milon kunto onkin kohnnut ihan hirmuisesti (kun Hessu sitä niin hurjasti juoksuttaa). Rupeaa näyttämään siltä, että Hessu ei sille enään pärjää juoksussa muuten, kuin tekemällä äkkikkäännöksiä. Suoralla Milo voittaa helposti.

Tänään ihana kyläilypäivä katsomaan ihania koiranpentusia