Eilen saatiin kaarihalleille treeniseuraksi Hara -koirulainen ohjaajansa kanssa :) Hyvin pystyttiin treenaamaan yhdessä koirat vapaina, vaikka ehtiväisiä ja nopeita poikia ovat molemmat. Oikein loistavaa häiriötä minulle ja Hessulle. Halliin mennessä Hessu taas haukkui, vaikka siellä meidän puolella ei ollut ketään. On vaan niin hirveän innoissaan. Kun ruvettiin hommiin niin hiljeni. Ei edes haukahtanut, vaikka Harakin haukkui, kun tuli halliin.

Ihan alkuun Hessun kanssa pitkältä matkalta luoksetulo ja stoppi. Hebe valui reilusti ennen pysähtymistä. Tein seuraavaksi niin, että jätin takapalkaksi narupallon. Kutsuin Hessua todella innostaen, käsillä avustaen. Hessu lähtikin täysillä. Merkin kohdalla "seis" -käsky ja Hebe stoppasi kuin seinään. Siitä vapautus takapalkalle.

Seuraavaksi taidettiin tehdä seuraamista käännöksineen, ihan ok. Pari kertaa täytyi huomauttaa, kun Hessua kiinnosti vierestä menevä Hara -koiruus niin kovasti. Tämän jälkeen seurasi hyvin suorassa, mutta edisti kyllä taas välillä. Käännökset välillä todella hyvät, oikein heittää takapään sivulle käännöksissä. Kokeessa saatiin seuraamisesta 8,5. Yritetään nyt parantaa, jotta seuraavassa kokeessa tulisi 9.

Hyppyhän meni kokeessa nollille, kun Hessu ajautui niin oikeaan sivuun istumaan että ei hypännyt takaisin tullessa. Eilen aloitettiin hyppynoudoilla, tällöin Hessu hyppää paremmalla tekniikalla ja etenee esteestä reilusti eteenpäin, kun se kapula pitää hakea. Nämä olivat loistavat. Sitten pari kertaa niin, että hypyn jälkeen namin heitto Heben yli sekä niin, että hypyn jälkeen käsky "istu" ja sitten namin heitto pään yli. Pari kertaa ihan koemaisesti ja meni hyvin. Nyt ei kaartanut oikealle lainkaan, jäi kyllä lähelle estettä istumaan, mutta ei yhtään sivulle. Hiukanhan se on eri asia, kun treenataan tuolla isolla pk-esteellä ja tokokokeissa on paljon kapeampi toko -este. Ensi kerralla aloitetaan treenaamaan takaisin hyppyä myös vinosta.

Liikkeestä maahanmenossa ei nyt mitään ongelmaa, kokeessahan sekin meni nollille. Ko. liike tehtiin jostain syystä ensimmäisenä ja me oltiin Heben kanssa ihan seuraamismoodissa, annoin jotenkin ihan väärän käskynkin ja Hessu jatkoi seuraamista ja hidasteli sitten ihmeissään haistelemaan. Tehtiin eilen myös vanhaa tuttua treeniä, missä heitin harhanamin pitkälle, kutsuin luokse (itse liikkuen kokoajan naama koiraanpäin) ja käsky "maahan", jonka jälkeen namin heitto palkaksi. Näitä paljon ja tulikin nopeutta siihen maahan menemiseen.

Liikkeestä seisominen ok, ehkä hiukan levoton. Tehtiin siis treeniä, missä jätän Heben seisomaan ja sitten loikin sen ympärillä ja Hessun täytyy pysyä paikallaan eikä varvaskaan saa liikahtaa. Hyvin meni :)

Tasamaanoudot hyvät, pari kertaa roikotti lopussa kapulaa, mutta korjattiin. Pieni pätkä seuraamista kapula suussa ja heti muuttui pito paremmaksi.

Kaukot oli loistavat :) Luoksetuloja tehtiin lisää takapalkalla lyhyemmiltä ja pitemmiltä matkoilta.

Haran kanssa paikkamakuussa ok. Olin näkyvillä ja puutuin haisteluun sun muuhun heilumiseen. Ihan ok. Välillä Hessu myös yksin paikkamakuulla Haran treenatessa vieressä. Ensi kerralla taas ainakin kertaalleen menen piiloon.

Tunnarin alkeita tehtiin myös, eli piilotetun "oman" etsimistä. Hyvin löytyy, hiukan puutuin kapulan pureskeluun. Loppuun Hebe sai juosta narupallon perässä ja leikkiä mun kanssa. Treenien välillä tehtiin aina "kylki" rentoutusta.

Kotona tehdään ruokakupilla joko kaukoja tai paikkamakuuta niin, että olen eri huoneessa reilun neljä minuuttia piilossa. Tämä on tehnyt hyvää Hessun paikkamakusueen ja varmaankin paljon tämän ansiosta se pysyi kokeessakin paikallaan 10 arvoisesti, vaikka piiloon mentiin ovesta, mikä suljettiin meidän jälkeen.