Jäänyt taas tämän viikon treenit kirjoittamatta:

Kentällä molempien kanssa ja ensi vuorossa Milon ryhmä.

Luoksepäästävyys ensin, ihan ok vaikka Milo haluaisi kyllä hypätä innoissaan vastaan. Yritän ottaa Miloon kontaktin ennen luoksepäästävyyttä ja palkitsen namilla heti, kun se on ohi. Nyt Milo katsoikin toisella kerralla minua odottavasti  ja pysyi hyvin paikallaan. On kyllä hyvä, että tämä luoksepäästävyyskin treenataan joka kerta.

Paikallamakuu, kuten edellisellä kerralla, eli Milolla pitkä naru varmuuden vuoksi ulottuvilla (josta en kyllä pitänyt kiinni). Milo pysyi taas erinomaisesti ja kävin aina välillä välipalkkaamassa. Milo ei juurikaan häiriinny, vaikka muut vähän lähtisivätkin paikaltaan. Milo jaksaa myös hyvin odottaa maassa, kunnes liikkeen ohjaaja antaa luvan ja minä käsken istumaan.

Sitten treenattiin kolmen koirakon ryhmässä (kaksi muuta koiraa todella innokkaita tekemään ja välillä innoissaan vinkuvat tai haukkuvat) tämä olikin meille suuri haaste. Milo ei niille räyhännyt, mutta minun oli vaikea välillä pitää siihen kontaktia, kun se olisi halunnut katsella muita.

Hypyt meni oikein hyvin. Tehtiin niin, että lähetän Milon esteen yli "hyppy" käskyllä  ja kehun kun on toisella puolella (seisoskeli ja etsi leluaan). Kun tulin koiran sivulle avustaja antoi minulle Milon huomaamatta lelun ja palkkasin sen sillä. Ei tarvinnut yhtään käsimerkkiäkään avuksi.

Sitten liikkeenohjaajan käskytyksellä seuraamista käännöksineen ja pysähdyksineen. Kun sain Miloon kontaktin, meni seuraaminen oikein hyvin ja osa perusasennoistakin oli jo suoria. Reilut suulliset kehut aina, kun perusasento oli suora.

Liikkeestä seiso ei oikein sujunut. Vasta kun sain kunnolla Milon kontaktiin onnistui. Sainkin ohjeeksi palkata Miloa, aina kun se omatoimisesti katsoo minua tai hakee kontaktia.

Lopuksi todettiin kouluttajan kanssa, että opetetaan Milolle sivulle tulo uusiksi (eli ei kiertämällä) vaan suoraan sivulle. Sitä pitäisi muistaa nyt ottaa kerta pari joka päivä.

Frodon kanssa taas aloitettiin paikalla istumisella ja makaamisella. Molemmat OK. Frodo jopa meni maahan ja nousi vasta minun käskyilläni, eikä naapurien ;)

Ruutua taas otettiin oikeen urakalla. Luulen että se jo tajuaa merkkien päälle jotain, sillä se hakeutui sinne merkkien keskelle ihan itsenäisesti, kun meni ensin itse väärään kohtaan maahan ja sanoin "ei" niin korjasi sitten. Nyt täytyy vaan niitä suoraan ruutuun juoksuja ottaa pitkältä, sillä saan sen kyllä käskyllä maahan välittömästi. Jos vaikka ensi viikolla saisin aikaiseksi ottaa merkit/koiran ja mennä vaihteeksi nurmikentälle sitä ruutua ottamaan.

Otin myös niin, että Frodo makasi rudussa ja tein sen kävelykuvion ja sieltä käskyllä seuraamaan. Kaksi ekaa meni pieleen, kun Frodo päätti lähteä itse ennenaikaisesti. Kolmas yritys olikin sitten ihan nappisuoritus ja namipalkkaa heti kun oli vierellä oikeassa asennossa seuraamassa. Annoin namia aina perusasentoon asti ja sitten hyvät kehut.

Otin myös luoksetuloja. Tuli hyvin laukalla, mutta seisominen meni pitkäksi molemmilla kerroilla (unohdin aina käsimerkin liian pitkäksi aikaa, kun pitäisi vaan nopeasti näyttää), maahanmenot mahtavat ja siitä laukalla eteen (hyvä). Lopuksi vielä läpijuoksu luoksetulo ja pallon lensi mun ohi palkaksi. Tota seisomista vois ens kerralla vielä pari ottaa, maahanmeno on niin varma, että sitä ei. Jos vain muistaisin itse nopean käsimerkin, niin koirakin pysähtyisi nopeammin.

Metallinouto oli ihan ok, saisi tulla kyllä nopeammin.

Hinkattiin myös kaukokäskyjä ja lopulta meni istu-seiso ja seiso-istu oikein, lopetettiin niihin.

Kisamaisesti tunnarit, muuten mutta hiukan lähempää. Ekalla kerralla meni ja otti oikean suuhunsa, mutta laski alas ja kävi haistamassa ja nenällä tökkimässä kaikki muut ja palasi sitten ja toi sen oikean (mua kyllä vähän nauratti). Otettiin uusiksi ja nyt paineli suoraan (ilman haisteluja) ja toi sen oikean. Luovutukset ok ja kunnon palkka.

Mä olin taas treenien jälkeen ihan puhki. Kyllä täytyy noille kouluttajille nostaa hattua, kun jaksavat ensin vetää 1 - 2 ryhmää ja sitten vielä treenaavat omat koirat.