Eilen vierähti kolmisen tuntia viimassa ja kaatosateessa hakutreenien merkeissä. Koirakoita oli kahdeksan ja Hessun vuoro oli kolmanneksi viimeisenä.

Hessulla neljä ukkoa todella hyvin piilotettuna ja etsittiin niitä hajun haulla. Ensimmäisen ukon hajun Hessu sai jo autojen luota, joten irrotin vain hihnasta ja sanoin "äijä". Sinne se Hebe kaivautui risukasan sisään syömään maalimieheltä broilerin sydämiä :)

Toisesta ukosta sai myös todella hyvin ilmavainun ja painelikin piilolle. Kovasta tuulesta ja myrskystä sekä Hessun hiljaisesta lähestymsiestä johtuen maalimies ei huomannut, että Hessu kököttikin sen selän takana. Tästä Hessu vähän hämääntyi ja tuli hetken kuluttua pois maalimieheltä. Ei sitten meinannut mennä sinne takaisin, mutta päästin Hessun sitten irti ja se kävi haistelemassa metsässä maalimiehen toisella puolella ja kun kutsuin sitä luokse se takaisin tulessa sitten meni maalimiehelle uudelleen ja sai palkan. Maalimies oli pressuun kietoutunut ja makasi pitkin pituuttaan puunrungon alla ja Hessu selvästi arasteli / ihmetteli tätä maalimiestä.

Kolmas maalimies oli kaatuneen puun juurakon takana. Hessu sai todella hyvin taas ilmavainun ja paineli maalimiehelle. Söi innoissaan namit eikä arastellut yhtään.

Neljäs maalimies löytyi kaatuneen puun takaa. Hyvin taas vainu ja Hessu kiipesikin puunrunkoa pitkin ja yli maalimiehelle. Täällä innostui hiukan leikkimäänkin, kun maalimies leikitti.

Seuraavalla kerralla vahvistetaan maalimiesintoa ja ainakin viimeiseksi palkaksi otan narupallon, mikä on Hessusta mielettömän kiva juttu. Hessusta tehdään varmaankin rullakoira, mutta vielä mietinnässä.