Milon kanssa päästiin vihdoin viime tiistaina Veikkolan uuteen sisähalliin treenaamaan. Meitä treenaajia oli neljä (meillä puolet kentästä) ja toisella puolella oli agi -treenit. Tokoon tämä halli on kyllä loistava, lämpötila +10 (juuri loistava) ja pohjalla siisti tekonurmi. Joskin tekonurmen alla on asfaltti ja pk-hypyt ja A-este -treenejä ajatellen kyllä liian kova pohja.

Milo toimi uudessa hallissa ihan ok ja innostuneesti. Jos agi-puolelta kuului kovempia ääniä, huutoja, esteiden räminää tai koiran haukkua niin Milon keskittyminen saattoi hetkeksi herpaantua ja huomio kääntyi agiradan puolelle. Tämä kuitenkin hellitti treenien edetessä. Hyvää häiriötreeniä :)

Alkuun tehtiin (ihanalla uudella ja hienolla esteellä) TOKO:n AVO -hyppyä. Oikein hienosti jokaisella kerralla. Jatkettiin seuraamisella ja mentiin tarkoituksella aivan agipuolen läheltä. Seuraamisessa Milo oli niin tarkkana, että ei noteerannut agipuolen treenejä laisinkaan.

Kaukokäskyt agikentän vierellä olivat alkuun vaikeat ja lisäksi Milo oli liian innostuneessa mielentilassa eli pysyi kyllä missä piti ja teki tarvittavat vaihdot, mutta liikkui hiukan sivuttain. Rauhoittelin sitten koiraa, vähän leikittiin ym. ja tämän jälkeen saatiinkin kaukot sujumaan oikein hyvin. Tein sekä takapalkalla, että ilman ja välillä palkkasin heti ensimmäisestä vaihdosta ja välillä koko liike.

Paikkamakuu otettiin porukalla niin, että koirat jätettiin hallin päätyyn makaamaan ja me siiryyimme sinne agiradan reunalle. Tällä ekalla kerralla ei menty piiloon (se täytyykin stten tehdä toisinpäin ja mennä piiloon hallin ulkopuolelle). Oikein hienosti meni kaikilla koirilla. Milolla ei ollut takapalkkaa ja palkkasin sen namilla maahan ja lopuksi myös lelu.

Luoksetulojoa tehtiin yksitellen niin, että muut olivat reunalla katsomassa ja häiriönä. Milon pysähdys seisomaan takapalkalla loistava ja sitten vapautus taakse. Seuraavalla kerralla hyvä pyshädys, mutta jatkoin kutsumalla Milon loppuun asti ja se meni huonosti ja hitaasti (takapalkka oli liian kiinnostava). Tehtiin sitten niin, että jätin Milon istumaan ja etenin kentän toiseen päähän (palkka oli minun päässä, takanani maassa). Kutsuin ja käsimerkillä seisominen (todella hyvä seisominen), kutsu ja hienosti tuli eteen, josta nami ja vapautus sinne minun takana olevalle lelulle. Kertaalleen vielä suora luoksetulo ja lelu lensi minun taakse. Nyt täytyy ruveta etenemään tässä liikkeessä niin, että Milo ei koskaan arvaa tehdäänkö liike loppuun asti vai pääseekö se lelulle jo pysähdyksestä. Hyvällä mallilla tämä liike kuitenkin on :)

Pariin kertaan tehtiin merkki ja tosi hyvin Milo pysähtyi merkille seisomaan heti käskystä.

Ai niin alussa tein neljään kertaan Milon kanssa PK-puolen jyrkän a-esteen. Tai kaksi ensimmäistä kertaa vain toiseen suuntaan ja kaksi viimeistä molmpiin suuntiin. Noutokapulana narupallo. Hienosti meni, mutta huomasin siis, että alusta on liian kova, joten jatkossa ei treenata A:ta. Hienosti Milo kyllä meni, eikä yrittänyt kiertää missään vaiheessa. Päinvastoin A-este oli niin kiva, että Milo yritti karata sinne ihan itsenäisesti pariin kertaan.

Lopuksi tehtiin vielä seuraamista ja ohituksia aivan lähekkäin ja vastakkain ryhmässä. Kaikki kohdakkain koirat istumaan, maahan, jne. Oikein hyvin meni, vaikka näin tiiviisti ei olla aikaisemmin treenattu Milon kanssa. Edellistalvien maneesi kun oli puolet isompi.

Koulussa on kiireinen jakso, kun nyt loppuvuonna olisi työstettävä kaikkien modulien lopputyöt, paljon kirjoittamista, lukemista, tutkimista ja käytännön treenaamista. Onneksi lähes kaikki välitehtävät on jo valmiina...huh, huh!